NBA Trade deadline: Έμεινε στους Κινγκς ο Βεζένκοβ, πήραν Μπέβερλι οι Μπακς

Βεζένκοβ

bet365

Οι ανταλλαγές στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκαν, η trade deadline έκλεισε μία και καλή για τη σεζόν και οι ομάδες μετράνε κέρδη και ζημίες. Οι πιο σημαντικές κινήσεις της... τελευταίας στιγμής.

Η trade deadline ολοκληρώθηκε. Χωρίς έναν εκκωφαντικό... κρόκο, αλλά με διάφορους «θορύβους» από τους Μιλγουόκι Μπακς, τους Νιου Γιορκ Νικς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ!

Ο Σάσα Βεζένκοβ παρέμεινε στους Σακραμέντο Κινγκς, μολονότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε μερικά μεταγραφικά σενάρια. ίσως αν οι Ατλάντα Χοκς ή οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς έδιναν τον Ντεζούντε Μάρεϊ και τον Κάιλ Κούζμα (αντίστοιχα), σίγουρα θα είχαμε διαφορετικά δεδομένα.

Η κορυφαία ανταλλαγή έγινε ανάμεσα σε Τορόντο Ράπτορς και Μπρούκλιν Νετς. Οι Ράπτορς έδωσαν τον Ντένις Σρέντερ και οι Νετς τον Σπένσερ Ντινγουίντι! Και σε διάστημα λίγων εβδομάδων αποχώρησαν οι Όου Τζι Ανουνόμπι, Πασκάλ Σιάκαμ και φυσικά ο Σρέντερ.

Παράλληλα, ο Ντινγουίντι δεν αναμένεται να μείνει για μεγάλο διάστημα στον Καναδά, αφού θα μείνει ελεύθερος.

Ωστόσο, οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν αυτό ακριβώς που αναζητούν, στο πρόσωπο του Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος θα συνεργαστεί ξανά με τον Ντοκ Ρίβερς, μετά τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Επίσης, οι Μπακς έστειλαν τον Ρόμπιν Λόπεζ (μαζί με μετρητά) στους Σακραμέντο Κινγκς, με τον σέντερ να αναμένεται να μείνει ελεύθερος.

Το... ξεφόρτωμα των Πίστονς

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς οι οποίοι έχουν ήδη το βλέμμα του στο επόμενο Draft και οι Νιου Γιορκ Νικς ήταν δύο ομάδες που κινήθηκαν αρκετά.

Οι Νικς «ξεφορτώθηκαν» αρκετούς παίκτες (Φουρνιέ, Φλιν, Γκράιμς, Αρτσιντιάκονο) και έλαβαν έναν εξαιρετικό σκόρερ, τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, αλλά και τον Άλεκ Μπερκς.Την ίδια στιγμή, οι Πίστονς άφησαν ελεύθερο το Νο7 του Draft του 2020, τον Κίλιαν Χέις!

Ανταλλαγή έγινε και ανάμεσα στους Σάρλοτ Χόρνετς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Στους OKC κατέληξε ο Γκόρντον Χέιγουορντ, ενώ στη Σάρλοτ οι Τρε Μαν και Ντέβις Μπέρτανς. Λίγο αργότερα, στην ανταλλαγή μπλέχτηκε και ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος άλλαξε φανέλα (από τους Θάντερ στους Χόρνετς).

Οι Χόρνετς έστειλαν τον Πι Τζέι Γουάσινγκτον στο Ντάλας, για να πάρουν τον Σεθ Κάρι και τον Γκραντ Γουίλιαμς.

Επίσης, ο Κέλι Όλινικ θα αγωνίζεται στους Τορόντο Ράπτορς, όπως και ο Οκάι Αγκμπάτζι, ενώ στους Γιούτα Τζαζ παραχωρήθηκαν οι Κίρα Λιούις, Ότο Πόρτερ και ένα pick 1ου γύρου στο Draft του 2024.

Τέλος, η ανταλλαγή που άνοιξε το χορό της φρενίτιδας έγινε ανάμεσα στους Πέισερς και τους Σίξερς: Ο Μπάντι Χιλντ πήγε στη Φιλαδέλφεια, ενώ τον αντίθετο δρόμο ακολούθησαν οι Μάρκους Μόρις (θα παραχωρηθεί στους Σπερς, αλλά θα μείνει ελεύθερος), Φουρκάν Κορκμάζ και τρεις επιλογές στο 2ο γύρο του Draft,

Εξάλλου, οι Φοίνιξ Σανς έκαναν σημαντική με την προσθήκη του Ρόις Ο' Νιλ από τους Μπρούκλιν Νετς, δίνοντας αρκετούς παίκτες (Γουατανάμπε, Μπέιτς-Ντιόπ, Γκούντγουιν, Μετού).

Χωρίς συμμετοχή

Παρά την αντίθετη πρόβλεψη, οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν έκαναν καμία κίνηση. Όπως και οι Μπόστον Σέλτικς (εκτός από την παραχώρηση του Νταλάνο Μπάντον στους Μπλέιζερς). Ωστόσο, οι Λέικερς φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον Ντινγουίντι μόλις μείνει ελεύθερος.

Ενώ ο Ντεζούντε Μάρεϊ που είχε συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, τελικά έμεινε στους Ατλάντα Χοκς. Το ίδιο συνέβη και με τον Μπρους Μπράουν, ο οποίος είχε αρκετούς ενδιαφερόμενους, αλλά παρέμεινε στο Τορόντο.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα