NFL: Σινσινάτι και Λ.Α. Ραμς στο Super Bowl (vids)

Newsroom
NFL: Σινσινάτι και Λ.Α. Ραμς στο Super Bowl (vids)

bet365

Οι Σινσινάτι Μπένγκαλς και οι Λος Αντζελες Ραμς θα διεκδικήσουν το τρόπαιο Lombardi στις 14 Φεβρουαρίου.

Μία ομάδα που οι περισσότεροι δεν υπολόγιζαν καν στα play off και μία που ήταν από τα αουτσάιντερ, θα αναμετρηθούν στο Super Bowl του NFL σε δύο εβδομάδες.

Οι Σινσινάτι Μπένγκαλς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, έγιναν η πρώτη ομάδα χρονικά που πήρε το εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, κερδίζοντας στην παράταση και μετά από μεγάλη ανατροπή, τους Κάνσας Σίτι Τσιφς, με σκορ 27-24.

Στα χαρτιά η παρέα του Πάτρικ Μαχόμς ήταν το φαβορί για να πάρει και το πρωτάθλημα μετά τον αποκλεισμό του Τάμπα Μπέι και βρέθηκαν να προηγούνται με 21-10 στο ημίχρονο.

Στη λήξη της τρίτης περιόδου το Σινσινάτι έφτασε στην ισοφάριση με ένα field goal και ένα touchdown του Τσέις, ενώ πέρασαν μπροστά με 24-21 στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Σε νεκρό χρόνο το Κάνσας έμεινε ζωντανό με field goal του Μπάτκερ και πήγε το ματς στην παράταση όπου το Σινσινάτι με ένα ακόμη field goal του ΜακΦέρσον πήρε το εισιτήριο για το Super Bowl για πρώτη φορά μετά το 1989!

Θα είναι η τρίτη φορά που θα παίξουν σε τελικό (έπαιξαν και το 1982) χωρίς να έχουν κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα.

Στον τελικό και οι Λ.Α. Ραμς

Αντίπαλος θα είναι οι Λος Αντζελες Ραμς που με την σειρά τους έχουν μόλις ένα πρωτάθλημα το 1999, όταν η ομάδα έπαιζε στο Σεντ Λούις. Εχουν υπάρξει φιναλίστ το 1980, το 2002 και το 2019.

Στον χθεσινό τελικό της περιφέρειάς τους, επικράτησαν των Σαν Φρανσίσκο 49ers με 20-17, σε ένα ματς που επίσης είχαμε ανατροπή.

Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο είχε προβάδισμα με 17-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως το τελευταίο 15λεπτο άνηκε στην ομάδα του Λος Αντζελες, που με ένα touchdown του Καπ και δύο field goal του Γκέι (το νικητήριο στο 1:46 πριν το τέλος του αγώνα) έφτασε στον τελικό.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα