Η WADA θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο να βγει η κάνναβη από τις απαγορευμένες ουσίες

Κώστας Ευθυμιάδης
Η WADA θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο να βγει η κάνναβη από τις απαγορευμένες ουσίες

bet365

Η κάνναβη στο επίκεντρο της συζήτησης για το αν πρέπει να είναι ή όχι στις απαγορευμένες ουσίες.

Πολύς λόγος έχει γίνει τους τελευταίους μήνες για το αν η κάνναβη πρέπει να συγκαταλέγεται στις απαγορευμένες ουσίες. Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) αποφάσισε να επανεξετάσει το θέμα.

Το ζήτημα της κάνναβης στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών ήρθε μετά τον αποκλεισμό της ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχε τιμωρηθεί με ένα μήνα αποκλεισμό για χρήση κάνναβης. Μπορεί στους σπρίντερ να μην προσφέρει καμία βοήθεια η συγκεκριμένη ουσία, ωστόσο είναι στην λίστα της WADA και έφερε την ποινή που στοίχισε στην Αμερικανίδα την συμμετοχή της στο Τόκιο.

Από τότε όμως άρχισε μια συζήτηση για το αν θα πρέπει να αναθεωρηθεί η λίστα, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, να ζητά επανεξέταση του θέματος. Στα σόσιαλ υπήρξε ένα τεράστιο κύμα στήριξης στην αθλήτρια και η WADA πιέστηκε αρκετά για να επανεξετάσει την υπόθεση.

Τελικά αποφάσισε να το πράξει μόνο που αυτό θα γίνει στις αρχές του 2022. Αυτό γιατί όπως ανακοίνωσαν, η κάνναβη θα παραμείνει στις απαγορευμένες ουσίες ως το τέλος του 2022. Θα χρειαστούν ένα διάστημα ώστε να γίνουν περαιτέρω επιστημονικές έρευνες και τότε θα αποφασίσουν αν από το 2023 η κάνναβη θα αποσυρθεί από την λίστα ή θα παραμείνει.

 

Τελευταία Νέα