Θετική σε κάνναβη η Ρίτσαρντσον, χάνει τους Ολυμπιακούς!

Θετική σε κάνναβη η Ρίτσαρντσον, χάνει τους Ολυμπιακούς!

bet365

Ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στα 100 μέτρα των γυναικών στο Τόκιο, η ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον, βρέθηκε θετική στην κάνναβη και μένει εκτός διοργάνωσης.

Σοκ για την ομάδα των ΗΠΑ στον στίβο εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων καθώς η ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον βρέθηκε θετική στην κάνναβη.

Η Αμερικανίδα που έχει κάνει αίσθηση με τις επιδόσεις της, αλλά και με το… λουκ της, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση κάνναβης πράγμα που σημαίνει πως θα βρεθεί σίγουρα εκτός 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Ρίτσαρντσον που απειλεί τα πρωτεία των Τζαμαϊκανών σπρίντερ, η Ρίτσαρντσον βρέθηκε θετική στην κάνναβη λίγο πριν τα αμερικανικά trials όπου κέρδισε την πρώτη θέση με χρόνο 10.86.

Αυτό σημαίνει πως αν επιβεβαιωθεί το θετικό δείγμα, θα χάσει την νίκη της στο πρωτάθλημα και την θέση της στα 100 μέτρα στο Τόκιο θα πάρει η Τζένα Πραντίνι που είχε τερματίσει τέταρτη στον τελικό του εθνικού πρωταθλήματος.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την είδηση, ωστόσο το ποστάρισμα της Ρίτσαρντσον στα σόσιαλ με την φράση «είμαι άνθρωπος» συνδέεται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, με την υπόθεση. Η ίδια θα βγει να μιλήσει σήμερα στο NBC για να λύσει τις όποιες απορίες υπάρχουν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της WADA αν ένας αθλητής μπορεί να αποδείξει πως έκανε χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους, θα τιμωρηθεί μέχρι 3 μήνες, ανάλογα την υπόθεση.

Αν έχει κάνει χρήση κάνναβης σε πρόγραμμα αποθεραπείας, σε συνεργασία με την επιτροπή αντιντόπινγκ της χώρας της, το χειρότερο σενάριο είναι τιμωρία ενός μήνα.
Πάνω σε αυτό αναμένεται να «πατήσει» την απολογία της ώστε να τιμωρηθεί για 30 ημέρες, πράγμα που σημαίνει πως θα προλάβει τουλάχιστον να τρέξει με την 4Χ100μ., από την στιγμή που όπως όλα δείχνουν, χάνει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη Αμερικανίδα μετά την Γκέιλ Ντίβερς το 1996, να κατακτήσει το χρυσό στα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, η Ρίτσαρντσον μπορεί να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

 

Τελευταία Νέα