ΑΕΛ VS ΟΦΗ και... όποιος αντέξει!

Gazzetta team
ΑΕΛ VS ΟΦΗ και... όποιος αντέξει!

bet365

Η «μάχη του κάμπου» θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον των «βυσσινί» και των Κρητικών στην κατηγορία και το Gazzetta Weekend Journal καταγράφει που ποντάρουν και τι πρέπει να προσέξουν οι «μονομάχοι» του Αλκαζάρ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το σημερινό (24/4) «μεγάλο» ματς του Αλκαζάρ, όπου η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ σε έναν αγώνα που ίσως αποδειχθεί «χωρίς αύριο».

Οι μεν «βυσσινί» βρίσκονται στην 14η και τελευταία θέση, οι δε Κρητικοί στη 12η και μεταξύ τους υπάρχει απόσταση μόλις ενός βαθμού, ενώ παρεμβάλλεται και ο Παναιτωλικός.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο νικητής του μεταξύ τους αγώνα θα κάνει... άλμα παραμονής αφού θα απομένουν μόλις 2 αναμετρήσεις μέχρι το φινάλε, ενώ θα «πάρει» και την ισοβαθμία. Αρα αν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι θα βρεθούν ουσιαστικά στο «+3» από τους Ηρακλειώτες, οι οποίοι από την πλευρά τους σε περίπτωση που κερδίσουν θα είναι, κακά τα ψέμματα, στο «+5» από τους αντιπάλους τους.

Με γνώμονα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί σε λίγη ώρα (η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 17:15) ΑΕΛ και ΟΦΗ θα παίξουν σε 90 (και κάτι) λεπτά τους κόπους μιας χρονιάς και το διακύβευμα μπορεί να λογίζεται ως μία κατηγορία.

Ας δούμε που...ποντάρουν οι «μονομάχοι» μας ενόψει του «τελικού» του κάμπου, όπως και τα «ευάλωτα» σημεία τους που καλούνται να προσέξουν ιδιαίτερα.

Η ΑΕΛ ποντάρει...

*Στον παράγοντα ψυχολογία. Οχι μόνο είναι αήττητη στα play out (2-2-0), αλλά «μάζεψε» και την απόσταση που την χώριζε από Παναιτωλικό και ΟΦΗ πριν την έναρξή τους. Από πρώτο φαβορί για υποβιβασμό έχει πλέον ίσες, με τις άλλες 2 ομάδες, ελπίδες για παραμονή ακόμη και χωρίς μπαράζ (ο 13ος θα δώσει διπλούς αγώνες με τον 2ο της Super League 2).

*Στην άμυνά της. Στα 4 ματς του μίνι τουρνουά έχει δεχθεί μόνο 1 τέρμα (από τον Βέργο στο 1-1 με τον Παναιτωλικό) και μετρά 3/4 clean sheet. Σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό να ψάχνει το «μισό» γκολ ώστε να κερδίσεις.

*Στην πολύ καλή κατάσταση που βρίσκονται ορισμένοι παίκτες της. Οι Νάγκι (τερματοφύλακας), Μαξιμένκο (στόπερ), Κολομπίνο (ανασταλτικός χαφ) και Ντουρμισάι (φορ) φαίνεται πως διανύουν περίοδο φόρμας και για αυτό άλλωστε «πρωταγωνιστούν» στην... αντεπίθεσή της.

Αλλά δείχνει «ευάλωτη» γιατί...

*Το Αλκαζάρ μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «αχίλλειος πτέρνα» της. Σε 15 εκεί φετινά της επίσημα ματς για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο μετρά μόνο νίκη νίκη (1-6-8) και δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα.

*Στα 2 τελευταία της παιχνίδια, σε Περιστέρι και Λαμία, ναι μεν μάζεψε 4 βαθμούς (νίκη 1-0 και ισοπαλία 0-0 αντίστοιχα), όμως στάθηκε αρκετά τυχερή και για πρώτη φορά στη Φέστα-εποχή δέχθηκε «μαζεμένες» φάσεις. Σε αμφότερα ο πορτιέρε Νάγκι ήταν ο κορυφαίος της παίκτης, ενώ οι αντίπαλοί της σημάδεψαν 3 φορές τα δοκάρια του!

*Συνήθως η προσέγγισή της στα ματς είναι να «περιμένει» και να «χτυπήσει» στην κόντρα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό προβάλει... λογικό. Τώρα όμως καλείται να βγει μπροστά αφού δεν της «κάνει», θεωρητικά, η ισοπαλία, ιδιαίτερα εάν λίγο πριν ο Παναιτωλικός αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννινα. Το πώς θα διαχειριστεί τον αγώνα είναι ένα ζήτημα.

Ο ΟΦΗ ποντάρει...

*Στο ότι πήρε τα... πάνω του. Ναι μεν προέρχεται από το 1-1 με τον Ατρόμητο όπου και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, όμως στα play out έχει ρεκόρ 1-3-0. Παρότι λοιπόν έκλεισε την κανονική διάρκεια με 13 σερί αγώνες χωρίς νίκη όπου έχασε στους 11, στο μίνι τουρνουά δεν παρουσιάζεται «ηττοπαθής».

*Στο ότι βελτιώθηκε ανασταλυικά. Η «αχίλλειος πτέρνα» του, με γνώμονα τη συνολική του εικόνα, είναι η αμυντική του λειτουργία, αφού μόνο σε 3 από τα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Στα play out ωστόσο μετρά ήδη 2/4 clean sheet και μάλιστα αμφότερα ήταν στις εξόδους του (σε Βόλο, Ριζούπολη).

*Επειδή μπορεί να ειπωθεί πως θα παίξει για 2 αποτελέσματα, κυρίως αν ο Παναιτωλικός δεν κερδίσει στα Γιάννινα σε έναν αγώνα που θα έχει τελειώσει πριν τη σέντρα του Αλκαζάρ. Οχι πως θα «συμβιβαστεί» με την ισοπαλία, όμως σε περίπτωση που τα «καναρίνια» δεν επικρατήσουν στους «Ζωσιμάδες» θα ξέρει πως αν δεν χάσει στο Αλκαζάρ τότε θα κρατήσει από κάτω τόσο εκείνα όσο και την ΑΕΛ. Αυτό μπορεί να του επιτρέψει να διαχειριστεί «καλύτερα» το ματς και να παίξει χωρίς (πολύ) άγχος ή πίεση. Μάλιστα αν δεν ηττηθεί θα «πάρει» την ισοβαθμία των 2 ομάδων.

Αλλά δείχνει ευάλωτος γιατί...

*Τα πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει από την αρχή της σεζόν, επηρέασαν την μεσοεπιθετική του λειτουργία και παρουσιάζεται «δύσκολος» στο γκολ. Στα play out έχει βρει στόχο 3 φορές, εκ των οποίων οι 2 ήταν με εκτελέσεις πέναλτι και η άλλη ύστερα από «καθαρά» ατομικό λάθος αντίπαλου του. Ευρύτερα δημιουργεί λίγες, σχετικά, φάσεις.

*Θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που εσχάτως κερδίζει σπάνια και δύσκολα. Στις 15 τελευταίες του αναμετρήσεις με τους «βυσσινί» έχει μόνο 2 νίκες, εκ των οποίων η 1 ήταν εκείνη της φετινής κανονικής διάρκειας στη Λάρισα με 1-0 χάρις σε αυτογκόλ του Σπαρβ. Η παράδοση δεν... παίζει μπάλα, όμως δεν περνά απαρατήρητη.

*Πάει στο Αλκαζάρ χωρίς εκτός έδρας νίκη στο 2021. Σε 10 επίσημες εξόδους του στο νέο έτος, για πρωτάθλημα και Κύπελλο, μετρά 7 ήττες και 3 ισοπαλίες, ενώ στις 8 δεν κατάφερε να σκοράρει. Σε 4 μάλιστα δέχθηκε γκολ στα τελευταία λεπτά και ευρύτερα σε αρκετά παιχνίδια του στην τρέχουσα σεζόν, εντός και εκτός έδρας, συνέβη κάτι αντίστοιχοικαι πολλές φορές «έχασε» το αποτέλεσμα μέσα από τα χέρια του λίγο πριν το φινάλε. Είναι ένα ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΕΛ: Κομπλέ για τον «τελικό» με τον ΟΦΗ

ΟΦΗ: Επιστροφή Γιαννούλη (pic)

Οι παίκτες «κλειδιά» για ΑΕΛ και ΟΦΗ (vids)


 

Τελευταία Νέα