Καραμπέτσος vs Tριανταφυλλίδης: Το... φιλέ ψηφίζει!

Φώτης Καρακούσης
Καραμπέτσος vs Tριανταφυλλίδης: Το... φιλέ ψηφίζει!

bet365

Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, είναι ημέρα εκλογών για την ΕΟΠΕ και το Gazzetta Weeekend γράφει για τους δύο υποψηφίους προέδρους. Τον άλλοτε κορυφαίο Έλληνα διαιτητή Γιώργο Καραμπέτσο και το «ιερό τέρας» του βόλεϊ, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.

Η αλήθεια είναι πως οι φετινές εκλογές της ΕΟΠΕ δεν έχουν καμία σχέση με όσα έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Η ηρεμία που επικρατεί είναι κάτι μοναδικό που όσοι ασχολούμαστε με το βόλεϊ δεν το έχουμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν οι κόντρες, οι ανακοινώσεις και συνολικά η πόλωση που πάντα έκανε την εμφάνισή της βδομάδες πριν τα σωματεία βρεθούν στην κάλπη.

Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το χαμηλό προφίλ που κρατάει συνολικά ως άνθρωπος ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης που είναι αυτός που θα διεκδικήσει την προεδρία από τον νυν πρόεδρο, Γιώργο Καραμπέτσο. Ίσως έχει να κάνει και με το ότι ο εκ' των καλύτερων διαιτητών που έχουν υπάρξει στην χώρα μας, δείχνει να έχει ένα σαφές προβάδισμα. Για την μάχη αυτή διαβάστε σε σχετικό αφιέρωμα που είχαμε κάνει για όλες τις εκλογές των Ομοσπονδιών.

Όλα βέβαια θα κριθούν στην κάλπη που μακάρι για το καλό του βόλεϊ να βγάλει ένα ντέρμπι, καθώς όσο πιο κοντά είναι οι δύο αντίπαλοι, τόσο πιο δύσκολα θα μπορεί να κάνει τα δικά του χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, αυτός που θα βγει. Εμείς πάμε να δούμε τους δύο υποψηφίους από τους οποίους ο ένας θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Τριανταφυλλίδης: Το «ιερό τέρας» του αθλήματος

Ξεκινάμε με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να εκθρονίσει τον Γιώργο Καραμπέτσο. Όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ, δεν γίνεται να μην ξέρουν τον Τριανταφυλλίδη, καθώς μιλάμε για ένα «ιερό τέρας» του αθλήματος. Τον άνθρωπο που έχει πανηγυρίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα από κάθε άλλον και συγκεκριμένα 12, από τα οποία τα 10 τα κέρδισε με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τα 2 με αυτή του Παναθηναϊκού, ενώ έχει σηκώσει και 7 Κύπελλα. Φυσικά και στην Εθνική ομάδα έχει καταφέρει να πετύχει σπουδαία πράγματα, καθώς ήταν μέλος της «χρυσής γενιάς» του 1987 που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης. Συνολικά έχει παίξει 365 φορές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τιμώντας το όσο ελάχιστοι.

Εκτός από την σάλα έχει κάνει τεράστια καριέρα και στο μπιτς βόλεϊ μετρώντας 6 πρωταθλήματα σε μια εποχή που το συγκεκριμένο άθλημα γέμιζε τα γήπεδα με κόσμο σε όλες τις παραλίες που είχαμε αγώνες. Στον αντίποδα στην προπονητική δεν θα λέγαμε πως τα πήγε και τόσο καλά. Για την ακρίβεια τα όσα πέτυχε ως αθλητής δεν έχουν καμία σχέση με όσα πέτυχε ως προπονητής, με εξαίρεση το μπιτς βόλεϊ όπου οδήγησε το δίδυμο Σφυρή και Καραντάσιου στην κορυφή της Ευρώπης.

Το μπιτς βόλεϊ είναι αυτό με το οποίο όχι απλά ασχολήθηκε περισσότερο όταν σταμάτησε την καριέρα του στην σάλα, αλλά συνεχίζει να το κάνει και επιχειρηματικά. Αρχικά ως χορηγός σε διάφορα τουρνουά και τα τελευταία χρόνια ως ιδιοκτήτης της πρώτης ακαδημίας στην χώρα μας για το συγκεκριμένο άθλημα. Φέτος ο ίδιος έκρινε πως θα έπρεπε να ασχοληθεί και με την Ομοσπονδία και σίγουρα είναι σε θέση να βοηθήσει είτε βγει, είτε απλά βρεθεί στο Δ.Σ της ΕΟΠΕ. Άνθρωποι που γνωρίζουν το βόλεϊ και έχουν γράψει την δική τους μεγάλη ιστορία στο άθλημα σίγουρα χρειάζονται, γιατί σίγουρα μπορούν αν το θέλουν βέβαια, να βοηθήσουν.

Καραμπέτσος: Ο κορυφαίος διαιτητής της χώρας, έκανε πράγματα θέλει να κάνει περισσότερα

Και συνεχίζουμε με τον Γιώργο Καραμπέτσο, τον άνθρωπο που είναι ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Η αλήθεια είναι πως όταν ο καλύτερος κατά γενική ομολογία διαιτητής βόλεϊ στην ιστορία του αθλήματος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΟΠΕ, τα προβλήματα ήταν πολλά, για να μην πούμε τεράστια. Και όταν λέμε προβλήματα εννοούμε κυρίως οικονομικά. Τα χρέη έσφιγγαν σαν θηλιά τον λαιμό της Ομοσπονδίας και μπορεί να παραμένουν πολλά, ωστόσο δουλειά σε αυτό το κομμάτι έχει γίνει. Το αν θα μπορούσε να γίνει περισσότερη ή λιγότερη, είναι κάτι σχετικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και ο έτερος υποψήφιος, αλλά όπως είπαμε φέτος το κλίμα είναι πολύ πιο ήρεμο και έτσι και εμείς θα αρκεστούμε στο ότι όντως τα χρέη έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Όσον αφορά την καριέρα του ο Καραμπέτσος κάθισε στην καρέκλα του διαιτητή από το 1984 έως το 2013 και από τα 29 χρόνια τα 21 ήταν διεθνής. Συνολικά διαιτήτευσε 3.500 αγώνες, από τους οποίους οι 500 ήταν διεθνείς, με αποκορύφωμα την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Λονδίνου. Παρότι την μεγάλη καριέρα την έκανε ως διαιτητής βόλεϊ, έχει υπάρξει και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, αλλά και παράγοντας ποδοσφαίρου και Γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά. Όπως αναφέραμε έδειξε πράγματα στην Ομοσπονδία και σίγουρα θέλει να κάνει περισσότερα, με τον οικονομικό βραχνά να μην είναι πλέον τόσο μεγάλος.

Τα συν και τα πλην του Τριανταφυλλίδη

Πάμε να δούμε τα υπέρ και τα κατά των δύο υποψηφίων, αρχίζοντας και πάλι από τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Αρχικά μιλάμε για ένα άφθαρτο πρόσωπο αναφορικά με εκλογές της ΕΟΠΕ. Στα θετικά είναι τα όσα έχει πετύχει ως αθλητής, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχει βγάλει η χώρα μας, αλλά και η επιχειρηματική του δράση στο μπιτς βόλεϊ και σίγουρα θα θέλει να πετύχει τον ίδιο και στην ΕΟΠΕ αν εκλεχθεί. Επίσης σημαντικό το ότι έχει μαζί του αθλητές που τον στηρίζουν όπως ο Ντράγκοβιτς, ο Θεοδωρίδης, ο Κουρούπης (είναι υποψήφιοι), ο Μουστακίδης η Γκαραγκούνη και ο Κουρνέτας. Αθλητές με τεράστια ιστορία στο άθλημα.

Πάμε όμως τώρα στα αρνητικά. Αρχικά ως αρνητικό θα βάζαμε το ότι ενώ όλα αυτά τα χρόνια η ομοσπονδία αντιμετώπιζε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα δεν βγήκε μπροστά να βοηθήσει έστω και με ιδέες. Συνολικά ως παράγοντας δεν έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, αν και αυτό μπορεί να είναι και καλό (θα δείξει). Επίσης η υποψηφιότητά του που φαίνεται να έχει την στήριξη του Ολυμπιακού κατατέθηκε πολύ αργά και φάνηκε σαν να είναι μια μορφή πίεσης στη νυν διοίκηση όταν υπήρξαν οι κόντρες για το αν αρχίσει και πάλι η Volley League Γυναικών.

Τι θέλει ο Τριανταφυλλίδης

Αρχικά αυτό που θέλει ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει το 25% των ψήφων, να φτάσει και να ξεπεράσει δηλαδή του 69, για να μπορέσει να μπει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ και να έχει λόγο στις αποφάσεις βοηθώντας το αγαπημένο του άθλημα. Μετά θα κοιτάξει για το κάτι παραπάνω που θα είναι η προεδρία, χωρίς φυσικά αυτό να αποκλείεται και από φέτος.

Τα συν και τα πλην του Καραμπέτσου

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο της ΕΟΠΕ, στα θετικά βάζουμε τις προσπάθειες που έγιναν για την μείωση του χρέους, προσπάθειες που στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν πετυχημένες. Έχει εικόνα για το τι χρειάζεται στην Ομοσπονδία και έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, θέλει να δώσει πλέον ακόμα παραπάνω βάρος στο βόλεϊ. Στα συν είναι και οι προκρίσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στα τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, παρότι η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είχε δοθεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Στα αρνητικά αρχικά θα βάζαμε τα όσα έχουν γίνει στο περσινό και φετινό πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών. Πέρσι παρότι όπως έδειξε και η ΕΣΑΠ με τους Άνδρες θα μπορούσε να συνεχιστεί, τελικά διακόπηκε, μια απόφαση που άφησε πολλές ομάδες παραπονούμενες. Φέτος και πάλι αποφασίστηκε να έχουμε οριστική διακοπή και να μην υπάρξει πρωταθλητής όπως υπήρξε πέρσι (φέτος ήταν δύο οι όμιλοι και έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε), αλλά η αλήθεια είναι πως την οριστική διακοπή την ψήφισαν πολλές ομάδες. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν γκρίνιες. Στα κατά και η μη διεξαγωγή των pre league Ανδρών και Γυναικών, ενώ θα μπορούσε να είχε δοθεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος και στις Εθνικές, αν και στο διάστημα αυτό είχαμε και τον κορονοϊό και τις καραντίνες.

Τι θέλει ο Καραμπέτσος

Αυτό που θέλει ο Γιώργος Καραμπέτσος, είναι αυτό που θα ήθελε κάθε πρόεδρος. Να παραμείνει δηλαδή στη θέση του αρχικά και να μπορέσει να πετύχει περισσότερα πράγματα από όσα στην προηγούμενη θητεία του.

Αυτές οι ομάδες θα ψηφίσουν

Δείτε στο link που ακολουθεί τις ομάδες που θα ψηφίσουν στις εκλογές του Σαββάτου.

 

Τελευταία Νέα