Η ΑΕΚ χρειάζεται τους Ολιβέιρα και Καρίμ «ζεστούς» στην τελική ευθεία!

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ χρειάζεται τους Ολιβέιρα και Καρίμ «ζεστούς» στην τελική ευθεία!

bet365

Το G-Weekend γράφει για το δίδυμο της κιτρινόμαυρης επίθεσης και της σωστής διαχείρισής τους από τον Μανόλο Χιμένεθ ενόψει των μεγάλων ματς σε πλέι οφ και Κύπελλο.

Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν έχει μεγάλα παιχνίδια μπροστά της σε πλέι οφ και Κύπελλο ώστε να πετύχει τους μίνιμουμ στόχους της, την ευρωπαϊκή έξοδο και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μια χρονιά η οποία δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για την Ένωση, ωστόσο στην τελική ευθεία οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να αποκτήσουν διάρκεια και να σταθούν στο ύψος τους σε μια σειρά από απαιτητικά ματς.

Σε τέτοια παιχνίδια σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ θα παίξει φυσικά η ανασταλτική λειτουργία του συνόλου. Είναι η αρχή των πάντων για τον Σεβιγιάνο κόουτς. Η φιλοσοφία του για νίκες, ειδικά σε τέτοια ματς όπως αυτά που έρχονται, αρχής γενομένης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, βασίζεται στο μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, μπροστά η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τα... βαριά πυροβολικά της να κάνουν τη δουλειά.

Στην ΑΕΚ σημαντικό ρόλο στην επιθετική της ανάπτυξη παίζει η ατομική ποιότητα που δεδομένα διαθέτει από τη μέση και μπροστά. Όσο όμως χρήσιμο είναι να συμμετέχει στη δημιουργία ο άξονας, όσο ωφέλιμα είναι αυτά που βγαίνουν δημιουργικά και εκτελεστικά από τα άκρα με τους Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς, άλλο τόσο σημαντικό για την Ένωση στα πλέι οφ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι δύο φορ που διαθέτει. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Αμφότεροι θα χρειαστεί τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα να «ταϊστούν», αλλά την ίδια στιγμή και αυτοί πρέπει να είναι «ζεστοί» καθώς η φόρμα τους και η εκτελεστική τους δεινότητα θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο, ανάλογο με αυτόν της συνολικής ανασταλτικής λειτουργίας της ΑΕΚ από τώρα μέχρι τον Μάιο. Και η Ένωση χρειάζεται και τους δύο σε ετοιμότητα, ενώ την ίδια στιγμή ο Χιμένεθ καλείται να τους διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να πάρει και από τους δύο τα γκολ που θα έχει ανάγκη η ΑΕΚ στα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται.

Για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν θετικό το γεγονός ότι μετά από δύο μήνες «ξεμπλόκαρε» στο πρόσφατο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης σημειώνοντας και τα δύο γκολ της νίκης της ΑΕΚ. Ο Ιρανός φορ πέρασε ένα δύσκολο διάστημα αφλογιστίας, ωστόσο αυτά τα δύο γκολ μπορούν να τον «ξαναζεστάνουν» ενόψει των σημαντικών ματς που ακολουθούν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Καρίμ φέτος συνηθίζει με τα γκολ του να δίνει βαθμούς στην ΑΕΚ καθώς αρκετά από τα 11 που έχει σημειώσει με την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν κρίσιμα καθορίζοντας αποτελέσματα υπέρ της Ένωσης.

Την ίδια στιγμή ο Νέλσον Ολιβέιρα των εννιά γκολ μέχρι στιγμής, έχοντας επιστρέψει από τον τραυματισμό στους κοιλιακούς προσαγωγούς, καλείται να επαναλάβει την περσινή παρουσία του στη διαδικασία των πλέι οφ για την ΑΕΚ. Πέρυσι ο Πορτογάλος είχε ταλαιπωρηθεί για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από έναν ανάλογο τραυματισμό και είχε επιστρέψει δριμύτερος στα πλέι οφ του καλοκαιριού αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ εκείνο το διάστημα. Ο Ολιβέιρα είχε βρει πέντε γκολ και μια ασίστ σε αυτά τα παιχνίδια. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου φορ λήγει το καλοκαίρι και ο ίδιος θα πρέπει να επιδιώκει ένα καλό finish στη σεζόν, είτε για να αποδείξει στην ΑΕΚ ότι αξίζει να μείνει είτε για να διεκδικήσει όπως και να έχει πράγματα για τον ίδιο.

Ο Χιμένεθ, έχοντας και τους δύο διαθέσιμους ενόψει των μεγάλων αναμετρήσεων που περιμένουν την ΑΕΚ το επόμενο δίμηνο, πρέπει να τους διαχειριστεί έξυπνα και να πάρει το 100% από αυτούς. Είτε από αυτόν που θα αποφασίζει να ξεκινά στην ενδεκάδα, είτε από εκείνον που θα έρχεται από τον πάγκο στο 4-2-3-1 που είναι ο σχηματισμός που ταιριάζει περισσότερο στην ΑΕΚ. Ο Σεβιγιάνος κόουτς ανάλογα με τα παιχνίδια και τη σύνθεση της ενδεκάδας που θα παρατάσσει, καλείται να αποφασίσει σε ποια ματς μπορεί να πάρει περισσότερα από τον Ανσαριφάρντ και σε ποια μπορεί να ποντάρει περισσότερο στον Ολιβέιρα. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να κρατήσει και τους δύο στην... τσίτα για να βοηθήσουν με σημαντικά γκολ την ΑΕΚ στα κρίσιμα ματς που έρχονται.

 

Τελευταία Νέα