Χασάν: Από «Φαραώ» έγινε ο killer του Ολυμπιακού! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Χασάν: Από «Φαραώ» έγινε ο killer του Ολυμπιακού! (vids)

bet365

Ψεκάζει, σκουπίζει και το... ταμείο γεμίζει! Ο Αχμέντ Χασάν, έχει γίνει ο απόλυτος game changer του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος των κρίσιμων γκολ και των «χρυσοφόρων» προκρίσεων! Το Gazzetta Weekend γράφει για τον «Φαραώ» των Πειραιωτών.

Ο Χασάν είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που πάντα πάλευε και δούλευε για να πετύχει. Που τίποτα δεν του δόθηκε έτσι απλόχερα. Λίγα χρόνια πριν στην Πορτογαλία ένα πρόβλημα υγείας του, του είχε βάλει stop στο να πάρει μεταγραφή στη Μπενφίκα. Εκεί που τελικά είχε κλείσει ο Κώστας Μήτρογλου. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που βίωσε απογοήτευση στην καριέρα του. Στην U19 της Αλ Αχλί στη χώρα του θεώρησαν πως δεν άξιζε μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα και έτσι πήρε τον δρόμο της Ευρώπης για να πάει στη Ρίο Άβε.

Το 2015 λοιπόν - σχετικά με την περιπέτειά του στην Πορτογαλία - ήταν όλα συμφωνημένα για να πάει στη Μπενφίκα, όμως ένα θέμα που είχε να κάνει με την καρδιά του και το οποίο όμως ήταν πλήρως αντιμετωπίσιμο και το χειρίστηκε ανάλογα φυσικά, ώθησε την ομάδα που τόσο τον ήθελε να κάνει πίσω. Η Μπενφίκα είχε ακόμα τις μνήμες της περίπτωσης του Φέχερ και φάνηκε να φοβήθηκε. Έτσι πήρε τον Μητρογκόλ. Όσο για τον Χασάν; Ναι στεναχωρήθηκε, απογοητεύθηκε όμως δεν το έβαλε κάτω και δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στον εαυτό του και στο τι μπορεί να κάνει.

Η απώλεια του πατέρα του, ένα από τα πρόσωπα που αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο

Για την... ιστορία ο ύψους 1.91 μέτρων διεθνής στράικερ έχει και πορτογαλικό διαβατήριο για να πιστοποιεί το background του σε Ρίο Άβε και Μπράγκα (έχει αναδειχθεί από τις Ακαδημίες της Ρίο Άβε). Ένας παίκτης που είναι από τις πιο προσωπικές επιλογές του Μαρτίνς και από τους πλέον ουσιαστικούς επιθετικούς που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς επέμενε να έρθει ως δανεικός στην προηγούμενη θητεία του αλλά και να προχωρήσουν οι Πειραιώτες στην αγορά του στο 2ο πέρασμά του.

Για τον Χασάν υπάρχει μία ημέρα πολύ δύσκολη. Κάθε χρόνο είναι μία ημέρα, που είναι πολύ πιο δύσκολη από κάθε άλλη. Η 21η Οκτωβρίου. Η ημέρα που έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Η ημέρα που έχασε τον πατέρα του. Από τότε κάθε χρόνο η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σαν μαύρη... κηλίδα. Σαν να σκοτεινιάζουν όλα.

Είναι αυτή η ποδοσφαιρική μοίρα που παίζει παράξενα παιχνίδια. Ήταν 21 Οκτωβρίου του 2015 όταν έχοντας χάσει τον πατέρα του ο Χασάν σκόραρε κατά του Ματαντά και της Μαρσέιγ με τη φανέλα της Μπράγκα και το αφιέρωσε στον πατέρα του. Δεν είχαν περάσει καλά καλά 24 ώρες από τη στιγμή που τον έχασε και χάρις στο γκολ του η ομάδα του νίκησε.

«Είμαι εδώ λόγω του πατέρα μου. Ότι έχω γίνει το οφείλω σε εκείνον. Δεν ήθελα να τα παρατήσω. Ήθελα να σκοράρω αυτό το γκολ για εκείνον. Τον πατέρα μου που με έμαθε να μην τα παρατάω ποτέ...». Τα λόγια του Αχμέντ Χασάν προκαλούν... ανατριχίλα. Τα όσα είχε πει τότε για τον πατέρα του και τον χαμό του.

Μετά τον αγώνα ο Χασάν έπρεπε να μεταβεί στο Κάιρο για την κηδεία του πατέρα του, χάνοντας το ματς με την Πόρτο για το πρωτάθλημα. Ο Χασάν έκλαψε πολύ τότε. Βέβαια παρά το γεγονός πως η ομάδα του έδωσε το ΟΚ να μην αγωνιστεί στο τότε ευρωπαϊκό ματς εκείνος επέμεινε να μείνει και να τη βοηθήσει. Ένας ευαίσθητος άνθρωπος και φιλόζωος με τα δικά του σκυλιά, που στον ελεύθερό του χρόνο στην πατρίδα του ή και στην Πορτογαλία ασχολείται και με την ιππασία. Για τον πατέρα του θα έκλαιγε ξανά μετά το γκολ του κόντρα στη Μαρσέιγ αλλά με τον Ολυμπιακό, το πρώτο του στο Champions League. Με το γκολ που έβαλε πάλι κόντρα στον Ματαντά, αφιερώνοντάς το εκ νέου στον πατέρα του και κλαίγοντας.

Το φετινό δίμηνο της αγωνίας, οι αφιερώσεις σε Ομάρ και κόσμο του Ολυμπιακού και τα... χρυσά γκολ στο τέλος

Είναι γεγονός πως άλλος στη θέση του μπορεί να τα είχε παρατήσει. Οι γιατροί για περίπου ένα δίμηνο του είχαν τονίσει πως δεν έπρεπε να επιβαρυνθεί ούτε καν με άσκηση στο σπίτι του. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα και επίπονα για τον ίδιο, όμως δεν τα παράτησε ποτέ. Τέτοιος μαχητής και τέτοιος άνθρωπος είναι ο Χασάν.

Ο ίδιος είχε μιλήσει από καρδιάς για την περιπέτεια της υγείας του λόγω του κορονοϊού και των επιπλοκών που του προκλήθηκαν. Με λόγια καρδιάς και την επισήμανση πως έχει μάθει να ζει την κάθε στιγμή και να παλεύει μέχρι το τέλος. Στη νίκη με 1-0 επί του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο είχε το γκολ στο τέλος. Ένα τέρμα το οποίο αφιέρωσε στον φίλο του Ομάρ Ελαμπντελαουί για το σοβαρό πρόβλημα υγείας (πρόβλημα στα μάτια του) που αντιμετώπιζε. Ναι ο Χασάν όλα αυτά. Ένας παίκτης που είχε... χρεωθεί ότι είχε βρεθεί στον Ολυμπιακό χάρις στον Μαρτίνς και όχι χάρις στην αξία του. Και που και στην πρώτη και στη δεύτερη θητεία του έχει κλείσει στόματα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Προς πάσα κατεύθυνση.

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να κλείσει στόματα και με τη PSV Αϊντχόφεν με το εξαιρετικό και δύσκολο τέρμα του λίγο πριν το τέλος του ματς και ενώ είχε μπει ως αλλαγή. Ένα γκολ το οποίο έσπευσε να αφιερώσει στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξη και την αγάπη που του έδειχνε και του δείχνει. Υποσημείωση: και με τη Μαρσέιγ και με την Αϊντχόφεν χρειάστηκε λιγότερο από 10 λεπτά μετά την αλλαγή του για να βάλει γκολ.

Έχει το ενδιαφέρον του να δούμε και τα... χτυπήματα του Χασάν ως από μηχανής Θεός στο τέλος και στην πρώτη αλλά και στη δεύτερη θητεία του στο Λιμάνι:

Με κεφαλιές:

Με Απόλλωνα Σμύρνης στο 93' μετά από φάουλ του Βαλμπουενά (έκανε το 1-3 ενώ ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί το 1-2)

Με Car.gr ΠΑΣ 1-0 στο 93' μετά από το φάουλ του Φορτούνη

Με Μαρσέιγ 1-0 στο 91' από μπαλιά Βαλμπουενά

Με Ατρόμητο 0-1 στο 90' από μπαλιά - σέντρα Βαλμπουενά

Με Πανιώνιο 0-1 στο 92' από μπαλιά Ομάρ

Με σουτ:

Με PSV Αϊντχόφεν στο 88' μετά από προσπάθεια του Ελ Αραμπί που αποκρούστηκε και έπειτα από σέντρα του Φορτούνη

Εάν θέλουμε να κάνουμε μία φετινή... σούμα ο Χασάν έχει δώσει δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις στον Ολυμπιακό - μία από τη φάση των ομίλων και μία με τη PSV - ενώ χάρις αυτόν οι Πειραιώτες νίκησαν στο πρωτάθλημα τον ΠΑΣ, τον Απόλλωνα Σμύρνης 2 φορές αλλά και τον Άρη στο Κύπελλο ενώ είχε συμμετοχή στις νίκες με Αστέρα Τρίπολης εντός, με Παναιτωλικό εντός, με Ατρόμητο εντός, με ΟΦΗ εκτός αλλά και συμβολή και στη νίκη με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο στον εντός έδρας αγώνα. Δεν τα λες και λίγα τα ματς αυτά. Επίσης εάν όλα αυτά τα τέρματα δεν τον κάνουν game changer τότε τι άλλο να κάνει;

Τα φετινά του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Έχοντας σκοράρει και επί ολλανδικού εδάφους ο Χασάν έπιασε τα 11 γκολ σε 23 αγώνες με τον Ολυμπιακό και ενώ έχει και 4 ασίστ. Στους Πειραιώτες ήδη κάνει ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα με 34 γκολ σε 74 αγώνες και 5 ασίστ.

Όσο για τα φετινά του γκολ πλην των αγώνων με Μαρσέιγ και PSV; Σκόραρε μία φορά με Ατρόμητο στο 4-0, είχε 2 γκολ στο εντός έδρας 2-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, 1 τέρμα στο 0-2 με τον ΟΦΗ, το γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2 γκολ και 1 ασίστ στο 1-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και 2 γκολ στο 2-1 του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη. Ο Χασάν είναι ένα παιδί μάλαμα και ένας εξαιρετικός παίκτης. Πολύ απλά είναι ευλογία για κάθε προπονητή και κάθε ομάδα.

Κολλητός με τον σταρ της Λίβερπουλ Μο Σαλάχ

Ο Χασάν έχει τρομερή σχέση - όπως είναι γνωστό - με τον σταρ των Reds και συμπατριώτη του, Μο Σαλάχ. Οι δυο τους έχουν κάνει μαζί διακοπές στην Αθήνα, έχουν πολύ καλή σχέση και έχουν φτάσει στο σημείο ακόμα και να... τρολάρει ο ένας τον άλλον για τα γκολ που βάζουν, το ποιος μπορεί να ξεπεράσει ποιον και γενικά για τις ικανότητές τους. Ο Σαλάχ έχει βοηθήσει βέβαια ιδιαίτερα και τον Ουάρντα αλλά και με τον Χασάν είναι κολλητοί φίλοι. Υπήρξε και περίοδος που έκαναν και κοινό προπονητικό πρόγραμμα με τον Χασάν να έχει το ΟΚ του Ολυμπιακού φυσικά για αυτό.

Μιλώντας στο kingfut ο Χασάν είχε πει για τον αστέρα της Λίβερπουλ πως «με έχει συμβουλεύσει, στηρίξει και βοηθήσει ο Σαλάχ. Ως παίκτης όταν ψάχνω για στήριξη και συμβουλή πάντα σκέφτομαι το πως θα βοηθηθώ από κάποιον που ξέρει το τι γίνεται στα γήπεδα, όπως τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που είναι πρότυπο για όλους. Ο Σαλάχ είναι η επιλογή μου από έναν κοντινό φίλο ή κάποιον άλλο». Ακόμα είχε σταθεί τότε και στα χειρουργεία που έχει κάνει στην καριέρα του και ότι δεν είναι εύκολο να είσαι επαγγελματίας παίκτης και πως χρειάζεται και θέληση, αποφασιστικότητα, καλή ψυχολογία, δύναμη και σωστό πνεύμα (πνευματική δύναμη). Επίσης ότι πρέπει ένας παίκτης να απομονώνει τα αρνητικά πράγματα, να αποβάλλει τα άσχημα στοιχεία και να έχει καλή διάθεση.

 

Τελευταία Νέα