Ο Γιακουμάκης και οι άλλοι: Θυμάσαι τους 20 Έλληνες «killer» του εξωτερικού; (quiz)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ο Γιακουμάκης και οι άλλοι: Θυμάσαι τους 20 Έλληνες «killer» του εξωτερικού; (quiz)

bet365

Η φετινή σεζόν ανήκει στον Γιώργο Γιακουμάκη. Πριν να γίνει ο «Θεός» της Φένλο, όμως, οι Έλληνες στράικερ που διέπρεψαν στο εξωτερικό δεν ήταν λίγοι. Το G-Weekend, λοιπόν, τεστάρει τη μνήμη σας και σας προκαλεί να βρείτε 20 «φονικούς» εκπροσώπους μας, μέσω του απόλυτου quiz.

Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου τη φετινή σεζόν απέκτησε μια νέα διάσταση. Ο Γιώργος Γιακουμάκης, με τα απίθανα κατορθώματά του στην Eredivisie και τη Φένλο έχει βαλθεί να «σπάσει» τα κοντέρ και να κρατά το ελληνικό κοινό σε εγρήγορση για ένα νέο χατ-τρικ, ένα νέο καρέ, μια νέα επίδοση-ρεκόρ στα χρονικά του ολλανδικού συλλόγου και πρωταθλήματος.

Ο 26χρονος Έλληνας στράικερ διανύει ονειρεμένη χρονιά με 21 γκολ σε 20 αγωνιστικές και έχει φτάσει να θεωρείται εκ των υποψηφίων ακόμη και για το «Χρυσό Παπούτσι». Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση, πάνω από σούπερ σταρ όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κιλιάν Μπαπέ, ο Μο Σαλάχ, ο Λουίς Σουάρες ή ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Έχοντας, μάλιστα, χαμηλότερο συντελεστή συγκριτικά με τους παραπάνω (1,5 έναντι 2) οι επιδόσεις του αποκτούν μεγαλύτερη αξία, καθώς αν εξαιρέσουμε τους παίκτες από τις Top-5 λίγκες, είναι ο 2ος ενεργός σκόρερ στην Ευρώπη πίσω μόνο από τον Πολ Ονουάτσου της Γκενκ (22 γκολ)!

Μπορεί να έχουμε περάσει οριακά τα μισά της αγωνιστικής περιόδου, ο ίδιος, όμως, έχει καταφέρει ήδη να πλασαριστεί στη 2η θέση των Ελλήνων στράικερ, αναφορικά με τις πιο παραγωγικές σεζόν τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ναι, καλά διαβάσατε, μέσα σε 20 παιχνίδια έχει σκαρφαλώσει 2ος. Πλέον, κυνηγά με αξιώσεις το απόλυτο Νο1 της λίστας.

Ποιοι είναι, όμως, οι Έλληνες «killer» που απαρτίζουν αυτή τη λίστα; Ποια δικά μας παιδιά έγραψαν τη δική τους «χρυσή» σελίδα στο εξωτερικό και σημείωσαν τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν; Η απάντηση περνάει στο δικό σας ταμπλό, μέσω του quiz που ετοίμασε για εσάς το Gazzetta Weekend Journal.

20 Έλληνες σκόρερ, 45 συνολικά σεζόν, καθώς αρκετοί από αυτούς έβαλαν τη «σφραγίδα» τους σε περισσότερες από μία. Μπορείς μέσα σε έξι λεπτά να αποδείξεις ότι τους ξέρεις ή τους θυμάσαι όλους; Για βοήθεια, δίπλα από τον παίκτη που αναζητάμε αναγράφεται η ομάδα με την οποία σκόραρε τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων στην κάθε σεζόν.

Σημείωση: Ως σωστή απάντηση θεωρείται το πλήρες όνομα του ποδοσφαιριστή ή απλά το επίθετό του, με ή χωρίς τόνο.

Ώρα για Quiz!

 

Τελευταία Νέα