Γιακουμάκης - Χρυσό Παπούτσι: Μπορεί να το πάρει;

Γιακουμάκης - Χρυσό Παπούτσι: Μπορεί να το πάρει;

Αντώνης Σαούλης
Γιακουμάκης - Χρυσό Παπούτσι: Μπορεί να το πάρει;

bet365

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έφτασε τα 20 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, έπιασε τον Κριστιάνο στην 5η θέση για το «Χρυσό Παπούτσι» και κυνηγάει Λεβαντόφσκι!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Ποιος θα το περίμενε. Το ημερολόγιο να γράφει 28 Ιανουαρίου και να κάνουμε κουβέντα για το αν ο Γιώργος Γιακουμάκης μπορεί να κατακτήσει το «Χρυσό Παπούτσι»! Ακόμα και τον ίδιο να ρωτάγατε πιθανότατα να έβαζε τα γέλια το καλοκαίρι. Μέχρι πέρσι έχοντας παίξει σε 8 σεζόν είχε συνολικά 26 γκολ. Φέτος μόνο στην Φένλο έχει 22 (20 για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο).

Ο 26χρονος επιθετικός κάνει το κομμάτι του στην Ολλανδία. Απορούμε πως δεν έχει μπει ακόμα το... συρτάκι στα μεγάφωνα του γηπέδου της Φένλο. Το βράδυ της Τετάρτης σημείωσε καρέ τερμάτων στο ματς με την Φίτεσε (ναι την ομάδα που έκανε γνωστό τον Νίκο Μαχλά στην Ολλανδία) έφτασε τα 20 στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην 5η θέση για το «Χρυσό Παπούτσι».

Μπορεί ο Γιακουμάκης να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους; Να διεκδικήσει το «Χρύσο Παπούτσι»; Μάλλον όχι είναι η ρεαλιστική απάντηση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει από το πόσο συχνά θα σκοράρει ο Ελληνας φορ, αλλά από τον συντελεστή δυσκολίας που έχει το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Κάθε γκολ του Λεβαντόφσκι θα μετράει για δύο και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Πολωνός επιθετικός φαίνεται να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον συγκεκριμένο ατομικό τίτλο. Ο Λέβα έχει μόνο τρία γκολ περισσότερα από τον Γιακουμάκη (23 έναντι 20) αλλά η διαφορά είναι στους 16 πόντους! Ο Λεβαντόφσκι έχει 46 πόντους και ο Γιακουμάκης έχει 30.

Η πρώτη 10αδα για την μάχη του «Χρυσού Παπουτσιού»

  1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου) 23 γκολ - 2 συντελεστής - 46 πόντοι
  2. Κάσπερ Γιούνκερ (Μπόντο Γκλιμτ) 27 γκολ - 1.5 συντελεστής - 40.5 πόντοι (έχει τελειώσει το πρωτάθλημα)
  3. Αμαλ Πελεγκρίνο (Κρίστιανσουντ) 25 γκολ - 1.5 συντελεστής - 37.5 πόντοι (έχει τελειώσει το πρωτάθλημα
  4. Πολ Ονουάτσου (Γκενκ) 22 γκολ - 1.5 συντελεστής - 33 πόντοι
  5. Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο) 20 γκολ - 1.5 συντελεστής - 30 πόντοι
  6. Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) 15 γκολ - 2 συντελεστής - 30 πόντοι
  7. Φιλιπ Ζινκερναγκελ (Μπόντο Γκλιμτ) 19 γκολ - 1.5 συντελεστής - 28.5 πόντοι (έχει τελειώσει το πρωτάθλημα)
  8. Ερλινκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ) 14 γκολ - 2 συντελεστής - 28 πόντοι
  9. Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) 14 γκολ - 2 συντελεστής - 28 πόντοι
  10. Αντρε Σίλβα (Αϊντραχτ) 14 γκολ - 2 συντελεστής - 28 πόντοι

Η μεταγραφή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Ο ίδιος ο Γιώργος Γιακουμάκης με δηλώσεις του άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή μέσα στον Ιανουάριο. Κι αυτό μπορεί ν' αλλάξει τα δεδομένα. Εάν πάρει μεταγραφή σε ομάδα των top5 πρωταθλημάτων τότε το κάθε του γκολ θα μετράει διπλό.

Βεβαίως ακόμα κι έτσι πολύ δύσκολα θα πιάσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλα μια δεύτερη θέση θα ήταν το ίδιο σημαντική για τον Ελληνα επιθετικό...

 

Τελευταία Νέα