Ολυμπιακός: Oι πρωταγωνιστές ενός... έπους! (poll)

Ολυμπιακός: Oι πρωταγωνιστές ενός... έπους! (poll)

bet365

Το Gazzetta Weekend προσπαθεί να βάλει σε μία λίστα τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ιστορικής πρόκρισης του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ!

Ήταν μία μαγική ερυθρόλευκη βραδιά. Ένα επικό 2-1 για τον Ολυμπιακό με την πρόκρισή του σε βάρος της Άρσεναλ στο Emirates για να βρεθεί στις κορυφαίες 16 ομάδες του Europa League! Έχει όμως το μεγάλο του ενδιαφέρον να επιδιώξουμε να συνοψίσουμε και να βάλουμε σε μία λίστα τους επτά μεγάλους πρωταγωνιστές. Έναν προπονητή και επτά παίκτες:

ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: Η Άρσεναλ έγινε η 2η ομάδα από την Αγγλία μετά την Μπέρνλι που απέκλεισε επί των ημερών του ο Ολυμπιακός. Με τρομερό διάβασμα, άριστο τακτικό πλάνο, πολύ καλές επιλογές αλλά και προσεγμένες και στοχευμένες αλλαγές. Ο Πορτογάλος έχει σημειώσει οκτώ ευρωπαϊκές προκρίσεις και 13 νίκες με τον Ολυμπιακό και είναι 2ος στην σχετική λίστα πίσω από τον Μπάγεβιτς, που έχει 14.

ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Ο απόλυτος killer και σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που έγραψε με το προσωπικό του τέρμα το τελικό 1-2 στο γήπεδο της Άρσεναλ. Φέτος έχει 23 γκολ σε 36 ματς και έχει δώσει επίσης προκρίσεις με Κράσνονταρ και Ερυθρό Αστέρα φέτος.

ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Από το δικό του κόρνερ γίνεται το 0-1 του Παπέ Σισέ. Έπιασε τις 19 ασίστ σε 30 αναμετρήσεις φέτος. Ένας τρομερός δημιουργικά παίκτης και μία μεγάλη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου και επίσης κομβικός στην Ευρώπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Με διαφορά το κορυφαίο αριστερό μπακ στην Ελλάδα και με φόντα να εξελιχθεί ένας εκ των τοπ παικτών από την χώρα μας στην σύγχρονη ιστορία της. Με τρελές κούρσες, τρομερή δουλειά αμυντικά και δημιουργικά αλλά και έχοντας κερδίσει το κόρνερ από το οποίο ο Βαλμπουενά έστειλε την μπάλα στον Σισέ για το 0-1.

ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ: Ο Αφρικανός στόπερ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ρούμπεν Σεμέδο. Το έκανε πειστικότατα και είχε συμβολή με γκολ στο 0-1 ενώ με το να μην μπει στην φάση του 1-2 δεν υπήρξε οφσάιντ, κάτι που επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο. Όπως είχε σκοράρει και στην μεγάλη πρόκριση με την Μίλαν. Εξαιρετικός και αμυντικά με τα στατιστικά να τον βγάζουν ακόμα και κορυφαίο του γηπέδου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μπήκε στο ματς, έδωσε φρεσκάδα, πίεση, είχε δοκάρι με σουτάρα και φυσικά το πως έφτιαξε εξαιρετικά την φάση του γκολ του Ελ Αραμπί. Ένας ώριμος Μασούρας που φέτος πάντως έχει 6 γκολ και 5 ασίστ σε 38 αγώνες.

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Ο Νορβηγός μπακ βρέθηκε στην δύσκολη στιγμή να πρέπει να καλύψει τον Ομπαμεγιάνγκ όταν τον είχε χάσει η υπόλοιπη άμυνα και δεν τον πρόλαβε στην φάση του 1-1. Ωστόσο ο ομάρ, ο οποίος επίσης ήταν στο 3-2 του 2015 στο Emirates, έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και είναι εκείνος που στην φάση όπου μέχρι και ο Σα είχε ανέβει στην περιοχή της Άρσεναλ κάνει το κόψιμο για να βγάλει την μπάλα εξαιρετικά στον Μασούρα και να προκύψει έτσι η φάση του 1-2.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Το κέντρο του Ολυμπιακού γενικά στάθηκε στο ύψος του (με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά) και ίσως και κάτι παραπάνω στο ματς με την Άρσεναλ. Όμως ο Καμαρά για 2ο διαδοχικό ματς μετά τον ΠΑΟΚ σε έναν διαφορετικό ρόλο για εκείνον (ως... άτυπο δεκάρι και ως ο παίκτης που μετά τον Ελ Αραμπί πιέζει πιο ψηλά) είχε μία πολύ καλή εικόνα. Ένας χαφ με τρομερά πνευμόνια, αντοχές, δυνάμεις, πείσμα και καλά πόδια.

- Πιο κάτω μπορείτε να ψηφίσετε στο poll.

 

Τελευταία Νέα