Η μάχη για την τετράδα στη VolleyLeague: Φαβορί για πρωτιά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση

Φώτης Καρακούσης
Η μάχη για την τετράδα στη VolleyLeague: Φαβορί για πρωτιά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση

bet365

Τρεις αγωνιστικές μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Volley League, με την μάχη για την 4άδα να είναι μεγάλη. Απόλυτο φαβορί για πρωτιά ο Ολυμπιακός, δύσκολα χάνει την 2η θέση ο ΠΑΟΚ.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το τέλος της κανονικής διάρκειας και της φετινής Volley League, ενώ πρωταθλήματος που επιστρέφει στον τρόπο διεξαγωγής που ξέραμε για χρόνια, δηλαδή τα playoffs. Μετά την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο, οι Πειραώτες ουσιαστικά εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος, ενώ και ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είναι το απόλυτο φαβορί για την 2η θέση.

Η μεγάλη μάχη συνεχίζεται για την είσοδο στην τετράδα, όπου Μίλωνας και Φοίνικας κυρίως παλεύουν για να μπουν, με την Κηφισιά να είναι πιο πίσω και να πιστεύει στο δικό της θαύμα. Παρακάτω θα δούμε τους αγώνες που μένουν και θα σταθούμε στην τετράδα, μιας και για τα τα play out και την μάχη της σωτηρίας δείχνουν όλα να έχουν κριθεί. Οι Πήγασος, Άθλος, ΟΦΗ και Αριστοτέλης θα βρεθούν στα play out με την ομάδα της Πολίχνης να έχει 15, αυτή της Ορεστιάδας 14, οι Ηρακλειώτες 6 και το συγκρότημα της Σκύδρας 4 και όπως καταλαβαίνει κανείς η διαφορά είναι τεράστια για να καλυφθεί στο μίνι πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός

Δεν χάνει την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Πάμε τώρα να δούμε την μάχη της πρωτιάς στην οποία ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί. Οι Πειραιώτες έχουν 40 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 36 και ουσιαστικά ακόμα και να χάσουν στο ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο Παλατάκι, θα πρέπει να στραβοπατήσουν είτε με Κηφισιά στο Ζηρίνειο, είτε με ΟΦΗ στο Ρέντη για να χάσουν την πρώτη θέση, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι μετά την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Παναθηναϊκού βρίσκεται μια ανάσα από το να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος και περιμένει να δει ποιον από τους Μίλωνα ή Φοίνικα θα αντιμετωπίσει.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού (40 βαθμοί)

16η αγωνιστική: Κηφισιά - Ολυμπιακός

17η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΟΦΗ

18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ

Μεγάλο φαβορί για 2η θέση ο ΠΑΟΚ

Όσο μεγάλο φαβορί είναι για πρωτιά ο Ολυμπιακός, άλλο τόσο είναι για την 2η θέση που δίνει πλεονέκτημα στον ημιτελικό, ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πίσω από τους Πειραιώτες έχοντας 36 βαθμούς, 5 περισσότερους από τον Παναθηναϊκό και μπορεί να έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα, αλλά κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Συγκεκριμένα παίζουν εντός δύο μεγάλα ντέρμπι με Φοίνικα και Ολυμπιακό και εκτός με τον Άθλο στην Ορεστιάδα, ομάδα που έχει κόψει βαθμό από τους δύο αιώνιους. Ουσιαστικά η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι αν κερδίσει το Σάββατο τους Συριανούς εξασφαλίζει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό την 2η θέση και αν η Κηφισιά στο Ζηρίνειο κάνει την μεγάλη έκπληξη και κόψει βαθμό από Ολυμπιακό, θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική στο Παλατάκι για την πρωτιά.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ (36 βαθμοί)

16η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Φοίνικας

17η αγωνιστική: Άθλος - ΠΑΟΚ

18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

Ούτε με «αυτοκτονία» δεν χάνει την 3η θέση ο Παναθηναϊκός, απίθανο να προλάβει την 2η

Συνεχίζουμε με τον Παναθηναϊκό ο οποίος με το πρόγραμμα που έχει είναι απίθανο να χάσει την 3η θέση, καθώς παίζει εντός με Πήγασο και Αριστοτέλη και το δύσκολο παιχνίδι είναι με Κηφισιά εκτός που ακόμα και να το χάσει θα πρέπει ο Μίλωνας να κάνει το 3/3 που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Από την άλλη η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν προλαβαίνει και την 2η θέση, εκτός αν ο ΠΑΟΚ χάσει με καθαρό σκορ και τα δύο εντός έδρας ντέρμπι με Φοίνικα και Ολυμπιακό κάτι που φυσικά και δεν είναι απίθανο, καθώς μιλάμε για μεγάλα ντέρμπι, αλλά ούτε και τόσο πιθανό. Το σίγουρο είναι πως θα ξέρει από την ερχόμενη βδομάδα, μιας και αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τους νησιώτες τότε θα εξασφαλίσει την 2η θέση.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού (31 βαθμοί)

16η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Πήγασος

17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Αριστοτέλης

18η αγωνιστική: Κηφισιά - Παναθηναϊκός

Μίλωνας

Μίλωνας, Φοίνικας και για το θαύμα η Κηφισιά για τετράδα

Και κλείνουμε με την μάχη της τετράδας. Εκεί βρίσκεται τώρα ο Μίλωνας με 28 βαθμούς, ακολουθεί ο Φοίνικας με 27 και στην 6η θέση είναι η Κηφισιά με 24. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η ομάδα της Νέας Σμύρνης και αυτή της Σύρου θα παλέψουν για βρεθούν στα playoffs, ενώ η Κηφισιά του Κώστα Χριστοφιδέλη θα προσπαθήσει να κάνει την τεράστια έκπληξη κάτι που φαντάζει απίθανο με δεδομένο και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει. Ουσιαστικά το παιχνίδι του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την θέση της τετράδας θα είναι αυτό στην Ερμούπολη ανάμεσα στον Φοίνικα και τον Μίλωνα.

Το πρόγραμμα του Μίλωνα (28 βαθμοί)

16 αγωνιστική: Αριστοτέλης - Μίλωνας

17η αγωνιστική: Φοίνικας - Μίλωνας

18η αγωνιστική: Μίλωνας - Άθλος

Το πρόγραμμα του Φοίνικα (27 βαθμοί)

16η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Φοίνικας

17η αγωνιστική: Φοίνικας - Μίλωνας

18η αγωνιστική: Αριστοτέλης - Φοίνικας

Το πρόγραμμα της Κηφισιάς (24 βαθμοί)

16η αγωνιστική: Κηφισιά - Ολυμπιακός

17η αγωνιστική: Πήγασος - Κηφισιά

18η αγωνιστική: Κηφισιά - Παναθηναϊκός

Φοίνικας

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Ας θυμηθούμε το σύστημα διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος που επιστρέφει στα playoffs και play out.
3.2.1. Το Πρωτάθλημα Volley League 2022-2023 θα διεξαχθεί σε δύο Φάσεις:

Α’ ΦΑΣΗ - ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Β’ ΦΑΣΗ – PLAY OFF / PLAY OUT

3.2.2. Α’ ΦΑΣΗ - ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο (2) γύρων , σε αγώνες εντός και εκτός έδρας, με βαθμολογία σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα προκύψει μετά την κλήρωση. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 3.4.1) oι ομάδες κατατάσσονται από την 1η έως την 10η θέση.

3.2.3. Β’ ΦΑΣΗ – PLAY OFF / PLAY OUT

PLAY OFF 1-4
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1 μέχρι 4 στην τελική βαθμολογία της Κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν στα Play Offs, ως εξής:

Ο 1ος της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου θα αγωνιστεί με την 4η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου και ο 2ος της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου θα αγωνιστεί με την 3η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι την συμπλήρωση τριων (3) νικών (χωρις να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες στους παραπάνω αγώνες, προκρίνεται στους τελικούς της Volley League 2022-2023

Οι δυο νικητές των ημιτελικών αγώνων, προκρίνονται στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ αγώνες, για την 1η και 2η θέση της Τελικής Κατάταξης. Οι ηττημένοι κατατάσσονται στις θέσεις 3-4 σύμφωνα με την θέση που κατέλαβαν στην Κανονική Περίοδο (3η θέση η ομάδα που είχε την υψηλότερη θέση στη Κανονική Περίοδο κ.ο.κ.)

ΤΕΛΙΚΟΙ

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα αγωνιστούν μεταξύ τους για τη 1η και 2η θέση.

Οι τελικοί αγώνες για την 1η και 2η θέση, θα διεξαχθούν μέχρι την συμπλήρωση τριών (3) νικών (ΜΗ συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου).

Οι τελικοί αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες στους παραπάνω αγώνες, ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ομάδα της Volley League 2022-2023.

Οι αγωνιζόμενες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα, για λόγους οικονομίας και μετακίνησης και εφόσον συμφωνήσουν μεταξύ τους, να ζητήσουν από την επιτροπή πρωταθλήματος την διεξαγωγή των αγώνων ως ακολούθως: Οι δυο (2) πρώτοι αγώνες των τελικών θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής

Περιόδου, οι δυο (2) επόμενοι στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου και ο πέμπτος αγώνας (εάν χρειαστεί) στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου.

Στην περίπτωση των τελικών αγώνων για τις θέσεις 1-2 και όταν το σκορ νικών είναι 2-2, ο τελευταίος και καθοριστικός αγώνας, δύναται να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο, σε χωρητικότητα θεατών, Κλειστό Γυμναστήριο της Περιφέρειας στην οποία έχει έδρα η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας, εφόσον συναινέσει σε αυτό η γηπεδούχος ομάδα. Το Γυμναστήριο αυτό, εξασφαλίζεται με ενέργειες της γηπεδούχου ομάδας και της ΕΣΑΠ.

PLAY OFF 5-6
Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6 στην τελική βαθμολογία της Κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε αγώνες Play Off, ως εξής:

Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι την συμπλήρωση δυο (2) νικών (χωρις να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις δυο (2) νίκες στους παραπάνω αγώνες, θα καταλάβει την 5η θέση ενώ η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται 6η στην τελική κατάταξη της Volley League 2022-2023.

PLAY OUT:
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 10 της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, μεταφέροντας την βαθμολογία τους από το τέλος της Κανονικής περιόδου.

Κατά την διάρκεια διεξαγωγής του μίνι-Πρωταθλήματος, στις περιπτώσεις ισοβαθμίας ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3.4.4 της παρούσας προκήρυξης υπολογίζοντας όλα τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων που έγιναν μόνο κατά τη διάρκεια των Play out. Σε περιπτώσεις συνολικής σύμπτωσης, θα μετράνε και τα αποτελέσματα και της κανονικής περιόδου.

Σε περίπτωση μη-ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος λόγω διακοπής με απόφαση κυβέρνησης, στις περιπτώσεις ισοβαθμίας θα μετράνε οι μεταξύ τους αγώνες μόνο από τη κανονική περίοδο.

Όταν, κατά την διάρκεια διεξαγωγής του Μινι-Πρωταθλήματος, η διαφορά των ομάδων /ομάδας της ζώνης υποβιβασμού από τις παραπάνω ομάδες δεν μπορεί να καλυφθεί από τους αγώνες που απομένουν (π.χ. 2 αγωνιστικές πριν την λήξη η διαφορά μεταξύ 2ου και 3ου είναι επτά {7} βαθμοί), δεν θα διεξάγονται οι αγώνες που απομένουν.

Σε περίπτωση που δεν διεξάγονται οι αγώνες που απομένουν, κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενα, στις περιπτώσεις ισοβαθμίας υπολογίζονται όλα τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων (ή αγώνα) που διεξήχθησαν στα Play Out.

Οι ομάδες θα λάβουν τα αντίστοιχα νούμερα με τη σειρά που τερμάτισαν:

7ος =Νο 1, 8ος =Νο 2, 9ος = Νο 3, 10ος =Νο 4

Η σειρά των αγώνων:

1η Αγωνιστική: 1-4, 2-3

2η αγωνιστική: 3-1, 4-2

3η αγωνιστική: 1-2, 3-4

4η Αγωνιστική: 4-1, 3-2

5η αγωνιστική: 1- 3, 2-4

6η αγωνιστική: 2-1, 4- 3

Εάν μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, η ομάδα που καταταχτεί 10η, έχει 19 βαθμούς και πάνω (20, 21,22 κ.ο.κ.) από την 8η ομάδα, τότε η 10η ομάδα, δεν συμμετέχει και οι ομάδες αγωνίζονται όπως αναφέρεται στην παράγραφο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα