Οι Μίλωνας, Κηφισιά και Άθλος ομορφαίνουν το πρωτάθλημα

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Οι Μίλωνας, Κηφισιά και Άθλος ομορφαίνουν το πρωτάθλημα

bet365

Με την μία έκπληξη να διαδέχεται την άλλη στην Volley League Ανδρών, ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τους Μίλωνα, Κηφισιά και Άθλο που δίνουν μια επιπλέον ομορφιά στο πρωτάθλημα.

Με δεδομένες τις εξαιρετικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Φοίνικα και την διαφορά δυναμικότητας που φαινόταν να έχουν από τις άλλες ομάδες, αν κάποιος έλεγε πως μετά από 5 αγωνιστικές οι τέσσερις μαζί θα είχαν χάσει συνολικά 7 βαθμούς (1 οι Πειραιώτες, 4 οι «πράσινοι» και 2 οι νησιώτες), θα ήταν δύσκολο να τον πιστέψουμε. Ωστόσο αυτό έχει γίνει με το συγκεκριμένο νόμισμα να έχει δύο όψεις.

Η πρώτη έχει να κάνει με τα λάθη των φαβορί και η δεύτερη με την άνοδο των αουτσάιντερ. Σε αυτά θα σταθούμε και συγκεκριμένα σε τρεις ομάδες που με τις εμφανίσεις τους, τις εκπλήξεις που μας έχουν προσφέρει και συνολικά την εικόνα τους, έχουν κάνει πιο όμορφο το πρωτάθλημα ως τώρα. Ο λόγος για τους Μίλωνα, Κηφισιά και Άθλο Ορεστιάδας.

Αρχικά το συγκρότημα του Σάκη Ψάρρα μετράει στις 5 πρώτες αγωνιστικές 3 νίκες και 2 ήττες η μία με 3-2 και με 10 βαθμούς βρίσκεται μαζί με τους «πράσινους» και την Κηφισιά στην 3η θέση. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στα περισσότερα παιχνίδια παίζει όμορφο βόλεϊ που χαίρεσαι να το βλέπεις. Ένα βόλεϊ που ξεκινάει από την εξαιρετική υποδοχή του Χανδρινού (ίσως ο καλύτερος λίμπερο στα έως τώρα ματς του πρωταθλήματος), συνεχίζεται στην καλή πάσα του Χερ και πάει στις επιθέσεις των Μολίνα και Γιορντάνοφ κυρίως, αλλά των υπολοίπων παικτών. Ο Μίλωνας έχει αρχή, μέση και τέλος ως ομάδα. Με καλά άκρα (δίπλα στον Μολίνα οι Εφραιμίδης αλλά και ο μικρός Νανόπουλος), δυνατό κέντρο με Μπράιαν και Ανδρεάδη και έναν προπονητή που ως τώρα παίρνει από τους παίκτες του το καλύτερο που μπορεί. Και το έχει κάνει όχι μόνο στα ματς κόντρα σε ισοδύναμους αντιπάλους, αλλά και απέναντι στους «αιώνιους». Αρχικά την 1η αγωνιστική ο Μίλωνας μπορεί να έχασε από τον Ολυμπιακό με 3-0, αλλά και στα 3 σετ έφτασε τους 22 πόντους, πιέζοντας τον αντίπαλό του, ενώ απέναντι στους «πράσινους» τα πήγε ακόμα καλύτερα επικρατώντας με 3-0. Το ακόμα πιο σημαντικό και από τα αποτελέσματα είναι ξαναλέμε η εικόνα που βγάζει η ομάδα του Σάκη Ψάρρα, μια εικόνα που μόνο καλό στο πρωτάθλημα που έχει ανάγκη το καλό θέαμα και τις εκπλήξεις από όσους δεν θεωρούνται φαβορί.

Μαζί με τον Μίλωνα, τόσο βαθμολογικά, όσο και αγωνιστικά ως προς το θέαμα που παρουσιάζει ως τώρα, είναι και η Κηφισιά. Στον πάγκο της ομάδας των Βορείων Προαστίων βρίσκεται ένας θρύλος του ελληνικού βόλεϊ, ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ο οποίος μετά την Κύπρο, μας δείχνει και στην Ελλάδα πως είναι έτοιμος να πετύχει πολλά και στην άκρη του πάγκου. Οι «κυανόλευκοι» στις 5 πρώτες αγωνιστικές μετράνε 4 νίκες (οι δύο με 3-2) και μόλις μία ήττα και αυτή από τον ΠΑΟΚ στο Παλατάκι, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να πετύχουν και μια μεγάλη έκπληξη, όπως μπορεί να θεωρηθεί το 3-2 επί του Φοίνικα στη Σύρο.

Ο νεαρός προπονητής έχει στηριχθεί ως τώρα στην εμπειρία του Στιβαχτή στην πάσα, στους δύο ξένους ακραίους του, τον Βραζιλιάνο Ρικάρντο και τον Αμερικανό Τσάβερς, στον Βραζιλιάνο κεντρικό Μορέιρα και φυσικά στον Οκοσάνοβιτς, τον Σέρβο διαγώνιο. Αν βάλουμε μέσα και την θετική παρουσία του Κοντοστάθη ως λίμπερο, βλέπουμε μια ομάδα που χωρίς το μεγάλο μπάτζετ, κάθε άλλο θα λέγαμε, είναι ικανή να κάνει ζημιά σε όλους, ειδικά μέσα στο Ζηρίνειο. Και όπως και να το κάνουμε, οι εκπλήξεις είναι το αλατοπίπερο κάθε πρωταθλήματος, με την Κηφισιά να δείχνει έτοιμη να πετύχει και άλλες μετά από αυτή κόντρα στον Φοίνικα στην Ερμούπολη.

Και θα κλείσουμε με μια ομάδα που μπορεί βαθμολογικά να μην κάνει την διαφορά, ωστόσο έχει δώσει και αυτή μια επιπλέον ομορφιά στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Άθλο Ορεστιάδας. Μια ομάδα που με την άνοδό της στην Volley League, ανέβασε συνολικά μια περιοχή που για χρόνια θεωρούνταν και όχι άδικα ως η πρωτεύουσα του ελληνικού βόλεϊ. Αγωνιστικά το συγκρότημα του Ηλία Κρεούζη έχει καταφέρει να πετύχει δύο μεγάλες εκπλήξεις και συγκεκριμένα να πάρει πόντο, χάνοντας με 3-2 από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο «Νίκος Σαμαράς».

Δύο σημαντικούς βαθμούς, που ωστόσο πρέπει να έχουν συνέχεια με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, καθώς μόνο έτσι θα έχουν και βαθμολογικό αντίκτυπο εκτός από το πρεστίζ. Το πιο σημαντικό με τον Άθλο ωστόσο είναι το γήπεδο και η δίψα του κόσμου. Η Ορεστιάδα ζει για το βόλεϊ και κάθε εντός έδρας αγώνας είναι μια γιορτή για το άθλημα αυτό. Το πρωτάθλημά μας θέλει ομάδες όπως ο Άθλος, με πραγματικούς φίλους του βόλεϊ και όταν αυτές ανεβαίνουν στην μεγάλη κατηγορία, το κάνουν πιο όμορφο.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά και η απουσία του Ζήση είναι ένας σημαντικός λόγος, αλλά όχι ο μοναδικός. Οι «πράσινοι» έκαναν πολλές αλλαγές σε σημαντικές θέσεις και θέλουν χρόνο. Θέλουν και ηρεμία πάντως που στην Ορεστιάδα δεν φάνηκε να έχουν, με την νευρικότητα να κάνει για τα καλά την εμφάνισή της.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός θέλει και αυτός χρόνο, αλλά το καλό για τους Πειραιώτες είναι πως με την ομάδα να φτιάχνεται δεν χάνει έδαφος. Οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό στο εξαιρετικό τους σερβίς και στην εμπειρία των παικτών που έχουν, κερδίζοντας με τις νίκες χρόνο, καθώς όσο περνάει ο καιρός σίγουρα θα γίνονται ακόμα καλύτεροι.

ΥΓ3: Ναι είμαστε εξαιρετικά νωρίς, καθώς μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και playoffs, αλλά το ντέρμπι του Σαββάτου είναι εξαιρετικά πιθανό να κρίνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος αν στον Άγιο Θωμά κερδίσουν οι Πειραιώτες. Αν πάλι κερδίσουν οι «πράσινοι», η «μάχη» θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα.

ΥΓ4: Βγάζοντας τα ντέρμπι και κυρίως τα εκτός έδρας, η μοναδική ομάδα ως τώρα από τις 4 που δεν έχουν «γκέλα» είναι ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς μετράνε μια ήττα αλλά στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό και έχουν κερδίσει όλα τα άλλα ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει ως τώρα 4 βαθμούς που ήταν φαβορί για να τους πάρει (χωρίς να βάζουμε τον 1 με τον Φοίνικα εντός έδρας), οι Συριανοί 2, αυτούς με την Κηφισιά καθώς έχουν δύο ήττες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εκτός έδρας και ο Ολυμπιακός 1 και συγκεκριμένα αυτόν με τον Άθλο στην Ορεστιάδα.

ΥΓ5: Η ΕΡΤ έχει πάρει τα δικαιώματα της Volley League και έχει αποφασίσει να δείχνει ένα ματς κάθε Σάββατο στις 21:30. Αφήνοντας εκτός το τραγικό της ώρας, καθώς αν ένα παιχνίδι πάει στα 5 σετ, οι εφημερίδες θα έχουν προλάβει να έχουν βάλει μόνο το σκορ, δεν γίνεται να μην στέλνει βαν στην Ορεστιάδα και οι φίλοι του βόλεϊ να χάνουν ένα μεγάλο ματς σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Είναι υποβάθμιση του αθλήματος όλο αυτό, όχι βοήθεια. Ειδικά από την στιγμή που είχε προηγηθεί και το μεγάλο ντέρμπι στην Ορεστιάδα του Άθλου με τον Ολυμπιακό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...