Final-4 Κυπέλλου Γυναικών: Υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός

Final-4 Κυπέλλου Γυναικών: Υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός

bet365

Με την συμμετοχή των Άρη, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί στο Λουτράκι το Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών με τον Φώτη Καρακούση να αναφέρεται στην διοργάνωση τονίζοντας πως υπάρχει φαβορί και είναι οι «ερυθρόλευκες».

Στο Λουτράκι θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ γυναικών και συνολικά του αθλήματος, καθώς στην όμορφη πόλη της Κορινθίας θα διεξαχθεί το Final-4 Κυπέλλου Γυναικών. Μια διοργάνωση που θεωρείται και δικαίως μια γιορτή, η οποία ωστόσο δεν θα είναι όσο γιορτινή θα περιμέναμε, κάτι λογικό καθώς θα γίνει στην σκιά του χαμού της Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Η Ρούξι δεν ήταν σημείο αναφοράς μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά συνολικά για το βόλεϊ γυναικών, καθώς πολλά ήταν τα κορίτσια που ξεκίνησαν το άθλημα θέλοντας να μοιάσουν στην μεγάλη αυτή διαγώνιο και ο θάνατός της έχει πέσει ως κεραυνός εν αιθρία σε όλη την οικογένεια της πετοσφαίρισης. Για την μεγάλη αυτή απώλεια της γεννημένης αρχηγού, γράψαμε σε προηγούμενο μπλογκ, πάμε τώρα να δούμε τι περιμένουμε από το αγωνιστικό κομμάτι του Final-4.

Η αλήθεια είναι πως σε κάθε ανάλογη διοργάνωση το γνωστό και τετριμμένο είναι πως δεν υπάρχει φαβορί. Ωστόσο ειδικά για το φετινό Final-4 υπάρχει και αν κρίνουμε από την φόρμα, τις εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες, αλλά και το ρόστερ μετά την προσθήκη της Φαριόλ, υπάρχει και αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» πάνε στο Λουτράκι έχοντας όχι 1 και 2, αλλά 9 βαθμούς διαφορά από τον 2ο στο πρωτάθλημα Παναθηναϊκό, ενώ και στο ντέρμπι «αιωνίων» που διεξήχθη στις 27 Ιανουαρίου η ομάδα του Λορέντζο Μιτσέλι είχε επικρατήσει με το άνετο 3-0 επί αυτής του Γιάννη Καλμαζίδη. Μια νίκη μάλιστα που έγινε χωρίς την παρουσία της Αργεντίνας κεντρικής.

Η Φαριόλ από την στιγμή που η Κούμπουρα έγινε Ελληνίδα, έχει δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό τις Πειραιώτισσες, καθώς ειδικά στο βόλεϊ γυναικών που ο τομέας ψυχολογία παίζει μεγαλύτερο ρόλο από αυτό των ανδρών, το μπλοκ που έχει σε μεγάλο βαθμό η 23χρονη κεντρική, μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι. Επίσης με την προσθήκη της, η Καράρο έχει ακόμα μία λύση και στην επίθεση, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία της Αρτακιανού που με τις υποδοχές της δίνει το δικαίωμα στην Ιταλίδα πασαδόρο να έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό στο παιχνίδι της.

Στον αντίποδα μιλώντας για τον δεύτερο ημιτελικό, οι «πράσινες» βρίσκονται σε πολύ κακό φεγγάρι. Έχουν βρεθεί πίσω 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ενώ έχουν ηττηθεί από Λαμία (και με άνετο 3-0) και Απολλώνιο. Βέβαια άλλο πράγμα ένα παιχνίδι της Volley League και άλλο ένα τέτοιο ντέρμπι και μάλιστα σε ημιτελικό Κυπέλλου. Ωστόσο η αναφορά γίνεται με όσα έχουμε δει το τελευταίο διάστημα και με αυτά οδηγό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει το «τριφύλλι» να πάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Αν συνυπολογίσουμε πως και η Γκρόθες είτε δεν θα παίξει, είτε αν αγωνιστεί δεδομένα δεν θα είναι έτοιμη μετά το διάστρεμμα που υπέστη, θα πρέπει ο Γιάννης Καλμαζίδης να βγάλει λαγούς από το καπέλο του για να καταφέρει η ομάδα του να είναι στο Λουτράκι και την Κυριακή. Ξαναλέμε πως το βόλεϊ είναι δίκαιο άθλημα και κερδίζει πάντα αυτός που θα παίξει καλύτερα. Ε αυτή την στιγμή, το ταβάνι του Ολυμπιακού είναι σαφώς πιο ψηλό από αυτό του Παναθηναϊκού, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα Final-4 Κυπέλλου όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Τώρα όσον αφορά το άλλο ζευγάρι, θα είναι τεράστια έκπληξη να μην δούμε στον τελικό την ΑΕΚ. Η Ένωση που αυτή την στιγμή θα λέγαμε πως είναι η δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα στην χώρα μας μετά τον Ολυμπιακό, δεν αναμένεται να δυσκολευτεί κόντρα στον Άρη. Δεν είναι μόνο οι 24 βαθμοί διαφοράς που έχουν στο πρωτάθλημα με το συγκρότημα του Γιουνούς Οτσάλ να είναι στην 3η θέση και αυτό του Γιάννη Τσαίρέλη στην 10η. Είναι η τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα δύο ρόστερ. Οι Αθηναίες λογικά θα βρεθούν τελικό, ωστόσο δεν θα έχουν το πλεονέκτημα που θα είχαν σε προηγούμενα Final-4 παίζοντας και πιο νωρίς, μιας και στο φετινό οι ημιτελικοί με τον τελικό θα έχουν και μια μέρα κενό.

Για να μην το πλατιάζουμε και πάντα ξαναλέμε με όσα έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Εκεί και πάλι οι «ερυθρόλευκες» είναι το φαβορί, αλλά οι «κιτρινόμαυρες» όπως έκαναν και πέρσι κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Εμείς πάλι όπως σε κάθε Final-4, έτσι και σε αυτό, περιμένουμε να δούμε ωραία παιχνίδια και όποιος παίξει καλύτερα θα το σηκώσει.

ΥΓ: Το ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου ήταν κάτι που θεωρούνταν και σωστά, δεδομένο. Το ευχάριστο είναι πως η Ομοσπονδία προανήγγειλε και άλλες ενέργειες προκειμένου να τιμηθεί αυτή η σπουδαία παίκτρια. Ενέργειες που θα πρέπει να έχουν και ως κεντρικό πρόσωπο τον μικρό Φίλιππο.

ΥΓ1: Πολύ σημαντικό που το Final-4 έχει βασικό χορηγό. Δεν υπάρχει καλύτερο για ένα άθλημα από το να βρίσκονται άνθρωποι που θα το βοηθάνε οικονομικά και μακάρι αυτό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και σε κάθε διοργάνωση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...