Ράπτης στο Gazzetta: «Μεγάλο μερίδιο στην αγωνιστική άνοδο έχει ο προπονητής, MVP είναι όλη η ομάδα»

Εξαιρετικός στον τελικό του Κυπέλλου ο Αλέξανδρος Ράπτης

bet365

Ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού στο Final-4 κυπέλλου Ανδρών της Καλαμάτας, Αλέξανδρος Ράπτης, μιλάει στο Gazzetta για την κατάκτηση του τίτλου, πλέκει το εγκώμιο του Γιόσκο Μιλενκόσκι για την αγωνιστική άνοδο, ενώ επισημαίνει πως ο τίτλος του MVP ανήκει σε όλη την ομάδα.

Για να μπορέσει να κατακτηθεί ένας ομαδικός τίτλος θα πρέπει όλοι οι παίκτες της ομάδας να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό και φυσικά κάθε επιτυχία πιστώνεται σε όλους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που στα κρίσιμα παιχνίδια, εκεί που κρίνονται αυτοί οι τίτλοι, προσφέρουν το κάτι παραπάνω και είναι λογικό τα φώτα να πέφτουν περισσότερο επάνω τους.

Το Σάββατο το βράδυ στην Καλαμάτα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει δικό του το Κύπελλο για 4η συνεχόμενη φορά επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού, σε έναν τελικό που όχι απλά ξεχώρισε ένας παίκτης, αλλά έκανε εμφάνιση καριέρας. Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο Ράπτη, με τον 23χρονο ακραίο να είναι εντυπωσιακός απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Τι έκανε; Κέρδισε 28 πόντους με το εντυπωσιακό 76% στην επίθεση με μόλις 1 λάθος και χωρίς να δεχθεί μπλοκ, παίρνοντας και 38 υποδοχές όταν οι Γιόρνα και Κοκκινάκης είχαν μαζί 31.

Με τέτοια εμφάνιση ο νεαρός ακραίος δεν θα γινόταν να μην αναδειχθεί MVP του τελικού. Έναν προσωπικό τίτλο που όπως τόνισε και στο Gazzetta (μετά φυσικά από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έβγαλε με τους μικρούς φίλους του αθλήματος) ανήκει σε όλη την ομάδα, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Γιόσκο Μιλενκόσκι για την δουλειά που γίνεται από τον Σκοπιανό προπονητή.

Αλέξανδρε μεγάλη νίκη και μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση του Κυπέλλου. Που θεωρείς πως κρίθηκε ο τελικός;

«Θεωρώ ότι αρχίσαμε νωθρά τον τελικό. Είχαμε μείνει στο προηγούμενο παιχνίδι, το οποίο ήταν επίσης δύσκολο και επειδή η νίκη ήταν μεγάλη μπήκαμε έχοντας αυτή τη... γλύκα. Στο δεύτερο σετ το ξεπεράσαμε, βγάλαμε όσα στοιχεία έχουμε δουλέψεις στις προπονήσεις όλο αυτόν τον καιρό και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και μπορεί το αποτέλεσμα να φάνηκε σχετικά εύκολο αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση»

Μιας και μίλησες για τον ημιτελικό. Ξεκνήσατε την χρονιά με 0-5 με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις βρεθήκατε κοντά στη νίκη αλλά χάνατε το ένα σετ μπολ μετά το άλλο. Το ίδιο έγινε και με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή στο πρώτο σετ. Εκεί υπήρξε φόβος πως θα ερχόταν ακόμα μία ήττα και που στηρίχθηκε η ομάδα για να το αλλάξει όλο αυτό;

«Το προηγούμενο ματς έχει φύγει από το μυαλό μου, πλέον στο μυαλό μου είναι ο τελικός που παίξαμε. Στο πρώτο σετ, όπως και στον ημιτελικό, δεν είχαμε όση αποφασιστικότητα θα έπρεπε, αλλά φάνηκε ότι τη βρήκαμε στη συνέχεια. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόδοση του Μπραμ (Ντεν Ντρις), όπως σήμερα η δική μου. Είμαστε μία πολυπρόσωπη ομάδα, η οποία είναι πολύ δεμένη κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Σε προηγούμενα ντέρμπι είχαμε ήττες, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και συνεχίζαμε να δουλεύουμε ακόμα πιο πολύ. Και πιστεύω πως οι νίκες που έχουν έρθει μέχρι τώρα, έχουν έρθει λόγω αυτής της σκληρής δουλειάς».

Τι άλλαξε για να έρθουν και οι νίκες στα ντέρμπι;

«Πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην μεγάλη αγωνιστική αλλαγή του ΠΑΟΚ έχει ο προπονητής και η δουλειά που κάνει κάθε μέρα. Δεν θα σταθώ σε πρόσωπα. Όλοι στην ομάδα συνεισφέρουν, και όλοι αξίζουν πολλά “συγχαρητήρια“ από τον παίκτη που είναι στον πάγκο μέχρι τον πολυτιμότερο παίκτη σε κάθε αγώνα».

Πρώτο σου final-4, πρώτος τίτλος και μάλιστα μαζί και με αυτόν του MVP. Πόσο σημαντικό είναι όλο αυτό για εσένα;

«Το χάρηκα πολύ! Ήταν και η οικογένειά μου εδώ, γι’ αυτό το χάρηκα διπλά. Θα μπορούσα να πω πως το αφιερώνω σε αυτούς και στην ομάδα μου που με πίστεψε, όπως και η οικογένειά μου με πιστεύει κάθε μέρα και το χάρηκα πάρα πολύ. Αλλά δεν θα μείνω στον ατομικό τίτλο. Ο τίτλος του MVP δεν είναι μόνο δικός μου, ανήκει σε όλη την ομάδα γιατί είδα συμπαίκτες να πέφτουν και να σκίζονται κυριολεκτικά και μεταφορικά και βγαίνει ένα αποτέλεσμα που χαροποιεί τον κόσμο που μας βλέπει».

Η κατάκτηση του Κυπέλλου θεωρείς πως μπορεί να σας ανεβάσει ακόμα παραπάνω εν' όψει συνέχειας πρωταθλήματος;

«Η κατάκτηση του κυπέλλου δεν αλλάζει κάτι για το πρωτάθλημα. Δεν αποτελεί βαρόμετρο. Εμείς θα το χαρούμε σήμερα και αύριο που έχουμε ρεπό και θα βάλουμε ξανά το κεφάλι κάτω, γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό μέσα στο Παλατάκι, από το οποίο θα κριθεί αν θα είμαστε στους τελικούς του πρωταθλήματος που είναι και ο στόχος μας».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα