Σερβία – Τουρκία 3-2: Ματσάρα και πρόκριση στις λεπτομέρειες για Σέρβους

Φώτης Καρακούσης
Σερβία – Τουρκία 3-2: Ματσάρα και πρόκριση στις λεπτομέρειες για Σέρβους

bet365

Η Σερβία είναι η ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τους Σέρβους να επικρατούν της Τουρκίας με 3-2 και στους «8» θα βρεθούν απέναντι στην Ολλανδία.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η σημερινή ημέρα στην φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο Γκντανσκ της Πολωνίας, η Σερβία και η Τουρκία πάλεψαν μέχρι το τελευταίο πόντο, με τους Σέρβους να παίρνουν την πρόκριση επικρατώντας με 3-2 (25-18, 22-25, 22-25, 25-23, 15-12). Επόμενος αντίπαλος για τους γείτονες είναι η Ολλανδία που με την σειρά της νίκησε επίσης με 3-2 την Πορτογαλία.

Στα του αγώνα οι Σέρβοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς και πήραν σχετικά άνετα το πρώτο σετ. Οι Τούρκοι έδειξαν πως δεν είχαν καμία διάθεση να παραδοθούν άνευ όρων και όχι μόνο αντέδρασαν, αλλά πήραν τα δύο επόμενα και μαζί το προβάδισμα με 2-1. Το τέταρτο σετ ήταν ίσως και το πιο σημαντικό, με την Σερβία να το κατακτά στις λεπτομέρειες και να κάνει το 2-2. Στο τάι μπρέικ οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα, οι Τούρκοι αντέδρασαν, αλλά με λάθος επίθεση στο 14-12 έχασαν το ματς και την τεράστια ευκαιρία να κάνουν μια εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές που θυμίζουμε πως ήταν αυτοί που έχουν κατακτήσει το τελευταίο Eurovolley, ήταν ο Κοβάτσεβιτς με 18 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ίβοβιτς με 15, Ποντρασκάνιν με 11 και Λούμπουριτς με 10. Για τους ηττημένους ο Λαγκούμτζια είχε 20, ο Γκιουλμέζογλου 16, ο Σαβάς 11 και ο Γκιουνγκιούρ είχε 10.

Σερβία

Τουρκία

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ Τελευταία Νέα