Περιμένοντας ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ, ας δούμε τι έκαναν τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης

Περιμένοντας ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ, ας δούμε τι έκαναν τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης

bet365

Με την ΕΣΑΠ να μην έχει πάρει απόφαση και την ΕΟΠΕ να πήρε αλλά δείχνει διάθεση να την αλλάξει, το gazzetta.gr γράφει για το τι έχει συμβεί στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, όπου η διοργανώτρια αρχή της Volley League Ανδρών θα πάρει μια απόφαση για το θα γίνει με το πρωτάθλημα, αν και είναι εξαιρετικά πιθανό να πάμε σε νέα παράταση μέχρι και τις 20 Μαΐου. Η ΕΟΠΕ από την άλλη και το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών, αφού αρχικά αποφάσισε το τέλος του (όπως και όλων των άλλων πρωταθλημάτων) με τον πρώτο να παίρνει τον τίτλο (στην προκειμένη ο Ολυμπιακός), μετά τις αντιδράσεις και τον «πόλεμο» ανακοινώσεων του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, δείχνει διάθεση να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά και τα δύο πρωταθλήματα βρίσκονται στον «αέρα» από την στιγμή που σταμάτησαν λόγω κορονοϊού και είναι και τα μοναδικά από τα μεγάλα της Ευρώπης που δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση. Παρακάτω θα δούμε τι έχει γίνει στις άλλες χώρες της Ευρώπης αναφορικά με τα πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών, αν δηλαδή διακόπηκαν με πρωταθλητή ή όχι και η αναφορά θα γίνει στα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά.

Ιταλία: Διακόπηκαν χωρίς πρωταθλητή

Αρχίζουμε με την Ιταλία το κορυφαίο κατά πολλούς πρωτάθλημα στον κόσμο και σε άνδρες και γυναίκες. Και τα δύο διακόπηκαν χωρίς κάποια ομάδα να πάρει τον τίτλο. Αρχικά οι Λίγκες έδειξαν διάθεση να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ωστόσο η Ομοσπονδία το ξεκαθάρισε. Η απόφασή της ήταν να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα, ενώ για τον τίτλο είπε πως αν θέλουν οι ομάδες να κάνουν ένα εσωτερικό τουρνουά, αλλά χωρίς να βγει από αυτό πρωταθλητής.

Πολωνία: Χωρίς πρωταθλητή στους άνδρες, με πρωταθλητή στις γυναίκες

Συνεχίζουμε με την Πολωνία, ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Οι Πολωνοί είχαν διαφορετική απόφαση σε άνδρες και σε γυναίκες. Σε άνδρες η απόφαση ήταν να διακοπεί αλλά χωρίς κάποια ομάδα να πάρει τον τίτλο, ενώ στις γυναίκες να κατακτήσει το πρωτάθλημα αυτή που ήταν στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, καθώς είχε ολοκληρωθεί. Τομ τίτλο πήρε η Κέμικ Πολίς.

Ρωσία: Τίτλο και στους δύο

Ίδια με την Πολωνία στις Γυναίκες, ήταν η απόφαση που πάρθηκε και στην Ρωσία. Από την στιγμή που και στα δύο πρωταθλήματα είχε ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια και ήδη είχαν ξεκινήσει τα πλέι οφ, τον τίτλο πήραν οι ομάδες που σε άνδρες και γυναίκες ήταν στην κορυφή στο τέλος της κανονικής περιόδου. Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που είχε πρωταθλητή και στα δύο πρωταθλήματα με την Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ του Πλάμεν Κονσταντίνοφ και του Ντρίζγκα να το κατακτά στους άνδρες και την Ντιναμό Καζάν στις γυναίκες.

Γαλλία: Δεν υπήρξε κάτοχος τίτλου

Συνεχίζουμε με την Γαλλία όπου και σε αυτή την χώρα είχαμε ότι στις προηγούμενες (εκτός ξαναλέμε Ρωσίας). Δηλαδή υπήρξε διακοπή και των δύο πρωταθλημάτων, χωρίς όμως να υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητή.

Τουρκία: Τέλος χωρίς πρωταθλητή και οι γείτονες

Η Τουρκία που επίσης έχει εξαιρετικά πρωταθλήματα, ειδικά σε γυναίκες, ήταν η χώρα που αποφάσισε τελευταία την εξέλιξή τους. Αυτό έγινε σήμερα, με τους Τούρκους να αποφασίζουν την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων τους, χωρίς ωστόσο να βγει κάποιος πρωταθλητής από αυτά.

Βέλγιο: Το ίδιο και στο Βέλγιο

Τέλος και στο Βέλγιο είχαμε την εξέλιξη που είχαμε σε όλα εκτός Ρωσίας πρωταθλήματα. Δηλαδή και οι Βέλγοι αποφάσισαν να διακόψουν οριστικά λόγω κορονοϊού και να μη αναδειχθεί πρωταθλητής τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Διακόπηκαν και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Εκτός από τα πρωταθλήματα, διακοπή είχαμε και σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η CEV αποφάσισε το τέλος των Champions League, CEV Cup και Challenge Cup τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες λόγω φυσικά του κορονοϊού.

Όπως γίνεται αντιληπτό μόνο στην Ελλάδα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση για το μέλλον των πρωταθλημάτων. Σε όλη την Ευρώπη (μιλάμε για τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα) έχουν διακοπεί τα πάντα. Στην μεγάλη τους πλειονότητα οι χώρες δεν ανάδειξαν πρωταθλητές, αλλά σύμφωνα με την βαθμολογία οι ομάδες θα δηλωθούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας χρονιάς, ενώ τίτλο πήραν μόνο άνδρες και γυναίκες σε Ρωσία, καθώς είχαν αρχίσει ήδη τα πλέι οφ και γυναίκες σε Πολωνία όπου είχε ολοκληρωθεί και τυπικά η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μένει να δούμε τι θα γίνει στην χώρα μας και κυρίως το πότε θα γίνει...

 

Τελευταία Νέα