Παναθηναϊκός: Θα περιμένει κενή θέση για Challenge Cup, αλλιώς Champions League

Παναθηναϊκός: Θα περιμένει κενή θέση για Challenge Cup, αλλιώς Champions League

Παναθηναϊκός: Θα περιμένει κενή θέση για Challenge Cup, αλλιώς Champions League

bet365

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού έχουν ξεσηκώσει θύελλα ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας που σκέφτονται ακόμα και κατάκτηση του Challenge Cup, ωστόσο αν δεν βρεθεί κενή θέση, οι «πράσινοι» μπορούν να παίξουν μόνο στο Champions League.

Μετά το νέο μεγάλο μπαμ του Παναθηναϊκού με την συμφωνία με τον Γίρι Κόβαρ και αφού είχε προηγηθεί και η απόκτηση του Φερνάντο Ερνάντες, δεν είναι λίγοι στο «τριφύλλι» που κάνουν όνειρα ακόμα και για κατάκτηση του Challenge Cup. Και πως να μην τα κάνουν άλλωστε, όταν το αναφέρει σε συνέντευξή του στην TodayPress ακόμα και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το πιο πιθανό είναι ότι θα παίξουμε στο Challenge Cup, που έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα διάκρισης. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και είναι και συνάρτηση τι περιθώριο υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για το πού θα μπούμε τελικά να παίξουμε. Οι προπονητές και στο βόλεϊ ανδρών και στο βόλεϊ γυναικών σαν επιλογή έχουν το Challenge Cup γιατί μας δίνει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να παίξουμε τελικό και ίσως να διεκδικήσουμε και τίτλο».

Το θέμα ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως οι «πράσινοι» δεν είναι σίγουρο πως θα παίξουν στο τρίτο από πλευράς δυναμικότητας Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Αυτό έχει να κάνει με το ότι η CEV αποφάσισε να μην αφήνει τις ομάδες που κατακτούν πρωταθλήματα στις χώρες τους να παίζουν σε χαμηλότερης δυναμικότητας διοργάνωση, αλλά ούτε και δίνει wild card.

Σε απλά ελληνικά με την Ελλάδα να έχει 4 εισιτήρια για Ευρώπη, ο πρωταθλητής (Παναθηναϊκός) παίρνει το εισιτήριο για το Champions League και συγκεκριμένα τα προκριματικά, ο κυπελλούχος (ΠΑΟΚ) το εισιτήριο για το CEV Cup και οι Ολυμπιακός και Φοίνικας για το Challenge Cup. Οι «πράσινοι» για να παίξουν στο Challenge Cup θα πρέπει αρχικά κάποιος από τους Πειραιώτες ή Συριανούς να μην κατέβουν και να πάρει την θέση τους, κάτι που δεδομένα δεν πρόκειται να γίνει.

Ο δεύτερος δρόμος είναι να περιμένουν να δουν αν υπάρχει θέση για το Challenge Cup επειδή σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν ομάδες που την τελευταία στιγμή δεν κατεβαίνουν στην Ευρώπη, όπως άλλωστε είχαν κάνει για χρόνια και οι «πράσινοι». Σε αυτή την περίπτωση, ίσως να υπάρχει κίνδυνος να μείνουν εκτός Ευρώπης, αν έχει δηλωθεί το Challenge Cup και δεν υπάρχουν αποχωρήσεις. Αν πάντως στο «τριφύλλι» δηλώσουν το Champions League και αποκλειστούν στα προκριματικά θα παίξουν στο CEV Cup και όχι στο Challenge.

 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα