Παναθηναϊκός: Μπαμ με Κόβαρ οι «πράσινοι» (vids)

Παναθηναϊκός: Μπαμ με Κόβαρ οι «πράσινοι» (vids)

Παναθηναϊκός: Μπαμ με Κόβαρ οι «πράσινοι» (vids)

bet365

Μεγάλη μεταγραφική κίνηση για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να είναι μια ανάσα από την απόκτηση του 33χρονου Ιταλού ακραίου Γίρι Κόβαρ που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Τσιβιτανόβα.

Πολύ κοντά σε μία μεταγραφικό «βόμβα» βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» που μετά την απόκτηση του Φερνάντο Ερνάντες και τις αποχωρήσεις των Θανάση Πρωτοψάλτη, Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου και Αλέξανδρου Ράπτη, είχαν ρίξει το βάρος στην απόκτηση ακραίου που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά, βρίσκονται μια ανάσα από το να το πετύχουν.

Συγκεκριμένα το «τριφύλλι» βρίσκεται μια ανάσα από τον σπουδαίο Γίρι Κόβαρ. Τον Τσέχο (γεννημένος στο Ζλιν) που έχει ιταλικό διαβατήριο και παίζει μάλιστα και στην Εθνική Ιταλίας και που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα με την σπουδαία Τσιβιτανόβα. Ο ύψους 2.02 ακραίος που φημίζεται για τα εξαιρετικά του σερβίς, παίζει στην Λούμπε από την περίοδο 2011-12 και φέτος έπαιξε σε 16 παιχνίδια, έχοντας μπροστά του μεγαθήρια όπως ο Χουαντορένα, ο Λουκαρέλι, και το νέο μεγάλο ταλέντο του παγκόσμιου βόλεϊ τον Κουβανό Μάρλον Γιαντ.

Είναι ένα ακραίος με μεγάλο παλμαρέ και σπουδαίες επιτυχίες σε μια ομάδα που είναι από τις καλύτερες στην Ιταλία τα τελευταία 15 χρόνια. Μαζί της κατέκτησε ένα Μουντιάλ Συλλόγων, το Champions League το 2019 και 2 τρίτες θέσεις επίσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Όσον αφορά την Ευρώπη, ο Κόβαρ κατέκτησε και το CEV Cup το 2011 με την Σίσλεϊ Τρεβίζο, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του πριν στην συνέχεια αγωνιστεί σε Λορέτο, Βερόνα, επιστρέψει στην Σίσλεϊ και μετά πάει στην Τσιβιτανόβα όπου μέχρι τώρα αγωνίζεται εκεί.

Έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Κύπελλα Ιταλίας και 2 Σούπερ Καπ. Είναι ένας ακραίος που μόνο και μόνο που βρίσκεται στο ρόστερ μιας από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη σημαίνει πολλά, ένας ακραίος με εξαιρετικό σερβίς, δυνατός στο μπλοκ, ενώ επιθετικά στην Ιταλία δεν έπαιρνε τις πολλές μπάλες, αλλά άλλο ιταλικό πρωτάθλημα και άλλο ελληνικό. Φέτος τους περισσότερους πόντους τους κέρδισε στην αναμέτρηση με τη Μιλάνο φτάνοντας τους 9. Με την απόκτηση του Κόβαρ ο Παναθηναϊκός παίρνει έναν ακραίο με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, παίζοντας δίπλα σε τεράστιους συμπαίκτες, κάνοντας μια μεγάλη μεταγραφή και αγωνιστικά που είναι το πιο σημαντικό, αλλά και επικοινωνιακά.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα