Παναθηναϊκός: Προσπάθησε, αλλά λύγισε από καλύτερο αντίπαλο

Παναθηναϊκός: Προσπάθησε, αλλά λύγισε από καλύτερο αντίπαλο

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός: Προσπάθησε, αλλά λύγισε από καλύτερο αντίπαλο

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον Παναθηναϊκό που κοίταξε στα μάτια την μεγάλη Χάλκμπανκ και μπορεί να έχασε, αλλά έδειξε πως σε Άγιο Θωμά μπορεί να πετύχει το θαύμα. Γιατί η πρόκριση στον τελικό παραμένει θαύμα.

Από την πρώτη στιγμή που η κλήρωση στο Challenge Cup έδειχνε πως αν ο Παναθηναϊκός φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει την Χάλκμπανκ, προσωπικά πίστευα πως οι «πράσινοι» τρομερά δύσκολα θα μπορούσαν να κάνουν την μεγάλη έκπληξη και να βρεθούν στον τελικό. Αν δεις αυτό το 3-0 μέσα στην Τουρκία θα σκεφτεί το αυτονόητο, πως η καλύτερη ομάδα κέρδισε, δείχνοντας πως είναι το φαβορί.

Αν παρακολουθήσει το παιχνίδι όμως, ναι μεν θα καταλάβει πως ναι μεν οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι, αλλά από την άλλη οι «πράσινοι» τους κοίταξαν για τα καλά στα μάτια. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατέβηκε στον αγώνα έχοντας απόλυτη προσήλωση στο πλάνο, κάτι που είχε κάνει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στον Παναθηναϊκό κατάφεραν να βγάλουν εκτός αγώνα τον σπουδαίο Καναδό κεντρικό Βιγκράς που είχε μόλις 6 πόντους με 33% στην επίθεση, τον Αργεντίνο ακραίο Μπρούνο που είχε 10 με 40% στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο και με τον Χερνάντες.

Ο Κουβανός διαγώνιος που κουβαλάει μια τεράστια καριέρα πίσω του παίζοντας σε Ιταλία και Τουρκία ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά, καθώς είχε 20 πόντους με το εντυπωσιακό 68% στην επίθεση. Επίσης τελείωσε σχεδόν κάθε κρίσιμη μπάλα, είχε 2 άσους και έκανε μόλις 1 λάθος. Σε απλά ελληνικά μιλάμε για το τέλειο παιχνίδι από έναν βολεϊμπολίστα που τέτοιες εμφανίσεις δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Στο «τριφύλλι» κοίταξαν να σταματήσουν τους υπόλοιπους παίκτες της Χάλκμπανκ πιέζοντας στο σερβίς, κλείνοντας στο μπλοκ και βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες, αλλά ο Χερνάντες μας έδειξε πως υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά και να πάρει ένα παιχνίδι μόνος τους. Η αλήθεια είναι πως λίγοι μπορούν να το κάνουν αυτή την στιγμή στον κόσμο και ο Κουβανός είναι ένας από αυτούς.

Ο Παναθηναϊκός για να λέμε την αλήθεια, έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, βάζοντας πάντα στην ζυγαριά και το ποιος ήταν ο αντίπαλός του. Για να μπορέσεις να κοντράρεις μια ομάδα όπως η Χάλκμπανκ πρέπει να παίξεις στα όρια και οι «πράσινοι» το έκαναν. Παίζοντας όμως στα όρια είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνεις και πολλά λάθη και δυστυχώς και αυτά τα έκαναν. Συνολικά η πρωτοπόρος του πρωταθλήματός της με 20 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήρε 25 πόντους (ένα σετ δηλαδή από τα τρία) από τα λάθη του «τριφυλλιού», λάθη που έγιναν επειδή υπήρξε πίεση στο σερβίς (13 λάθη), ενώ από την άλλη οι Τούρκοι έκαναν μόλις 14.

Αν σκεφτούμε πως συνολικά η διαφορά των πόντων των δύο ομάδων στα τρία σετ ήταν 12 πόντοι, μπορούμε να καταλάβουμε πως τα λάθη, τα οποία ξαναλέω έγιναν φυσιολογικά, καθώς αν δεν πιέσεις την συγκεκριμένη ομάδα, θα σε τιμωρήσει, έκριναν σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα. Έναν αγώνα που όντως ο Παναθηναϊκός πάλεψε σε κάθε σετ. Έφτανε να είναι κοντά είτε στο 17-17 του πρώτου, είτε στο 19-19 του δευτέρου, είτε στο 20-20 του τρίτου. Έκανε τον Τανέρ Ατίκ να μην παίξει όπως στα άλλα ματς του Challenge Cup με τους λεγόμενους αναπληρωματικούς, όπως έκανε σε κάθε άλλο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του ως τώρα στην συγκεκριμένη διοργάνωση (ο Βουτσίτσεβιτς που ως τώρα είχε παίξει περισσότερα σετ στην Ευρώπη από τον Χερνάντες δεν μπήκε καθόλου).

Έκανε τους Τούρκους να τον «φοβηθούν» πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους κάθε πόντο, ειδικά στο τέλος των σετ και αφού πρώτα η κόντρα ήταν μεγάλη, αλλά έχασε γιατί όπως είπε και ο Μπραμ Βαν ντεν Ντρις, έπεσε πάνω σε μια εξαιρετικά δυνατή ομάδα. Μια ομάδα επιπέδου Champions League, που για να την κερδίσεις θα πρέπει εσύ να φτάσεις κοντά στο καλύτερό σου και αυτή να παίξει μέτρια. Αυτό δεν έγινε στην Άγκυρα και το 3-0 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να γίνει στον Άγιο Θωμά. Μια δυνατή έδρα που μόνο ψυχολογικά μπορεί να επηρεάσει τους Τούρκους. Αγωνιστικά οι Χερνάντες και Μπρούνο μπορούν αν είναι στην μέρα τους να κάνουν τεράστια ζημιά από την θέση του σερβίς στο σχετικά χαμηλοτάβανο (σε σχέση με το επιβλητικό δικό τους) κλειστό του Αμαρουσίου. Εν κατακλείδι ναι μεν ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ψάχνει ένα θαύμα, αλλά τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του, παρότι χθες το πάλεψε και με το παραπάνω. Η Χάλκμπανκ παραμένει το μεγάλο φαβορί, εκτός αν η ατμόσφαιρα την επηρεάσει περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Το πόσο θα φανεί την ερχόμενη Τρίτη...

ΥΓ: Ο Χερνάντες είναι τεράστιος παίκτης, αλλά από την άλλη είναι και λίγο πιο παθιασμένος στους πανηγυρισμούς. Καλά κάνει βέβαια, απλά καλό θα είναι και ο κόσμος που βρίσκεται στον Άγιο Θωμά να μην αντιδράσει, κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε δει πολλές φορές από οπαδούς όλων των ομάδων. Θα είναι κρίμα για τον Παναθηναϊκό να κινδυνέψει με τιμωρία, στην επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από 10 χρόνια. Γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή...

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από το χθεσινό ματς. Ειδικά αν ο Βαν ντεν Ντρις συνεχίσει και στο πρωτάθλημα να παίζει όπως έπαιξε στην Άγκυρα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...