Τζούντο: Πέταξαν έξω από το γήπεδο Ρώσους που φορούσαν σύμβολο των Ενόπλων δυνάμεων

Ρώσοι θεατές σε αγώνες τζούντο με σύμβολο του στρατού

bet365

Μία οικογένεια Ρώσων βρέθηκε στις κερκίδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τζούντο στη Ντόχα φορώντας το σύμβολο του Ρωσικού στρατού και οι διοργανωτές τους έβγαλαν από το γήπεδο.

Ενα ακόμη επεισόδιο με Ρώσους θεατές ήρθε να προστεθεί, αυτή τη φορά στο τζούντο.

Κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χθες στη Ντόχα, μία οικογένεια εθεάθη στις κερκίδες φορώντας το σύμβολο του Ρωσικού στρατού. Τα ρωσικά σύμβολα απαγορεύονται σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι θεατές, μία οικογένεια, αρνήθηκαν να τα βγάλουν (φορούσαν την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου που είναι ο προστάτης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων).

Το αποτέλεσμα ήταν η ασφάλεια να τους οδηγήσει εκτός γηπέδου, από την στιγμή που είχαν την ευκαιρία να τα αφαιρέσουν για να δουν τους αγώνες και αρνήθηκαν.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν κανονικά Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, αλλά υπό το καθεστώς ουδετερότητας. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να μποϊκοτάρουν την διοργάνωση οι Ουκρανοί, καθώς, όπως ανέφεραν, από τους 17 τζουντόκα της Ρωσίας, οι 14 εμπλέκονται με τον Ρωσικό στρατό.

Παρόμοια περιστατικά με Ρώσους θεατές είχαν συμβεί φέτος και στο τένις και συγκεκριμένα στο Australian Open, όπου... ενεπλάκη στην υπόθεση και ο πατέρας του Τζόκοβιτς.

 

Τελευταία Νέα