Σάκκαρη - Κόλινς 0-2: Χωρίς ρυθμό αποκλεισμός στα ημιτελικά στο Τσάρλεστον

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της, χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι της ηττήθηκε από την Ντανιέλ Κόλινς με 6-3, 6-3 στον 2ο ημιτελικό του χωμάτινου τουρνουά στο Τσάρλεστον.

Η Μαρία Σάκκαρη αυτή τη φορά δεν ήταν καλή, με πολλά προβλήματα στο παιχνίδι της, ηττήθηκε από την Ντανιέλ Κόλινς με 6-3, 6-3 σε 85 λεπτά, χάνοντας την ευκαιρία να παίξει σε ένα δεύτερο τελικό μέσα στη χρονιά μετά το Indian Wells.

Χαρακτηριστικά τα διπλά λάθη από την Ελληνίδα παίκτρια, έξι στο σύνολο, με το τελευταίο να κλείνει τον ημιτελικό υπέρ της Κόλινς, που είχε περισσότερη φρεσκάδα στο δικό της παιχνίδι.

Η 30χρονη Αμερικανίδα μετά το Miami Open, θα διεκδικήσει τον τίτλο και στο 500άρι τουρνουά στο Τσάρλεστον. Αντίπαλός της στον τελικό της Κυριακής (7/4) θα είναι η Ντάρια Κασάτκινα, που νίκησε την Τζέσικα Πεγκούλα με 6-4, 4-6, 7-6(5) έπειτα από μονομαχία δύο ωρών και 47 λεπτών.

Eπέστρεψε από το 0-3, αλλά δεν αρκούσε

H Κόλινς μπήκε καλύτερα στον ημιτελικό. Κράτησε με άνεση το πρώτο service game και εκμεταλλευόμενη τα λάθη από τη Σάκκαρη, στην πρώτη ευκαιρία πέτυχε το break για το 2-0. Η Σάκκαρη προσπάθησε να απειλήσει στο 3ο game, όμως η Αμερικανίδα σε 11 λεπτά και με 12-4 πόντους προηγήθηκε με 3-0.

Η Ελληνίδα παίκτρια από την αρχή επιχείρησε να πιέζει το backhand της αντιπάλου της και είδε αποτέλεσμα. Αρχικά μείωσε σε 3-1 και αμέσως μετά ακολούθησε break με love game, και την Κόλινς να έχει τρία αβίαστα λάθη με το backhand. H Σάκκαρη απάντησε με το ίδιο νόμισμα, έφθασε στο 3-3 σε 12 λεπτά και με επιμέρους δικό της σκορ 12-3 στους πόντους.

Oμως η εικόνα του σετ άλλαξε και πάλι. Η Κόλινς με love game προηγήθηκε με 4-3 και μετά έφθασε στο 2ο break, φθάνοντας στο 5-3 με backhand στην ευθεία. Και η Αμερικανίδα σερβίροντας πέτυχε δεύτερο διαδοχικό love game και με 12-2 στους πόντους, πήρε το 1ο σετ με 6-3.

Έχασε τις ευκαιρίες και τον αγώνα

Άσχημα άρχισε και το 2ο σετ για τη Σάκκαρη, αν και από το 15-40 βρέθηκε σε αβαντάζ, η Κόλινς την πίεσε, την ανάγκασε σε λάθη, φθάνοντας στο 3ο break στον αγώνα.

Με άνεση η Αμερικανίδα έκανε το 2-0, βάζοντας περισσότερη πίεση στη Σάκκαρη. Αν και συνέχισε να έχει προβλήματα στο σερβίς η Σάκκαρη, φθάνοντας στα πέντε διπλά λάθη, μπόρεσε να μειώσει σε 2-1.

Στο 4ο game η Σάκκαρη είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, προηγήθηκε 15-40, όμως με τρία λάθη της και έναν άσο της Κόλινς, έγινε το 3-1. Η Σάκκαρη βγάζοντας winner με forehand στην ευθεία μείωσε σε 3-2 και στη συνέχεια ακολούθησε ένα αμφίρροπο game.

H Κόλινς αρχικά έσβησε break point στο 30-40, δεν εκμεταλλεύτηκε δύο σερί αβαντάζ, η Σάκκαρη είχε νέο δικό της break, όμως με τα πολλά η Κόλινς προηγήθηκε με 4-2. Η Σάκκαρη μείωσε εκ νέου (4-3), όμως η Κόλινς με love game πήγε στο 5-3. Η Αμερικανίδα βρήκε match point στο 30-40 και η Σάκκαρη με το 6ο συνολικά διπλά λάθος, της έδωσε την ευκαιρία να τελειώσει και αυτό το σετ με 6-3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα