Miami Open: Σε δεύτερο σερί τελικό η Ριμπάκινα

Δημήτρης Μύτικας
gettyimages_rybakina_miami_open24
Σε ένα ημιτελικό με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η Έλενα Ριμπάκινα πήρε τη νίκη με 6-4, 0-6, 7-6(2) επί της Βικτόρια Αζαρένκα και πήρε για δεύτερη σερί φορά το εισιτήριο για τον τελικό του Miami Open.

Μετά τη μεγάλη και επίπονη αναμέτρηση με την Μαρία Σάκκαρη, η Έλενα Ριμπάκινα χρειάστηκε ν' ανταπεξέλθει σε έναν ακόμη μεγάλο σε διάρκεια αγώνα κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα. Η Καζάκα αθλήτρια πήρε τη νίκη στα τρία σετ με 6-4, 0-6, 7-6(2) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Miami Open για δεύτερη σερί φορά.

Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός για την Νο.4 του κόσμου μετά το Μπρισμπέιν, το Άμπου Ντάμπι και την Ντόχα, όντας πλέον η δεύτερη παίκτρια που κερδίζει ημιτελικό στο τουρνουά έχοντας χάσει σετ χωρίς να πάρει game (6-0), μετά την Γκαμπριέλα Σαμπαντίνι.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με την Αζαρένκα να... σβήνει τέσσερα break points στο πρώτο game της αναμέτρησης, πράγμα που δεν κατάφερε στο 7ο όταν και η Ριμπάκινα πήρε προβάδισμα στο ματς (4-3). Η 24χρονη αθλήτρια έκανε το hold (5-3), σβήνοντας δύο break points της Λευκορωσίδας για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-3.

Στο δεύτερο σετ η Λευκορωσίδα τενίστρια έβγαλε... τρομερή αντίδραση, χωρίς ν' αφήσει περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλο της. Χάνοντας μόλις 5(!) πόντους σε όλο το σετ, η Αζαρένκα ισοφάρισε στα σετ με το κυριαρχικό 6-0.

Η πρόκριση στον τελικό οδηγήθηκε σε decider, με το μομέντουμ να είναι υπέρ της Αζαρένκα και την Ριμπάκινα να έχει σημάδια κατάρρευσης. Η Καζάκα, όμως, κατάφερε να βρει πάλι ρυθμό και έφτασε σε break στο 5ο game (3-2). H νεαρή παίκτρια διατήρησε τη διαφορά δύο games (5-3), με την Αζαρένκα ν' απαντά με 2-0 σερί και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Μετά από δύο καλά service games των δύο, το decider οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί η Ριμπάκινα ήταν απόλυτη παίρνοντας προβάδισμα αρχικά με 6-1 για να σφραγίσει στη συνέχεια την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ντανιέλ Κόλινς, η οποία αργότερα επικράτησε της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα με 6-2, 6-3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Robert Prange
 

WTA Τελευταία Νέα