Σάκκαρη - Μπέγκου 2-1: Επιβίωσε στον μαραθώνιο, πέρασε στα ημιτελικά!

Σε κακή βραδιά, αλλά με τρομερή υπομονή, η Μαρία Σάκκαρη έκανε την ανατροπή επί της Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου (6-7, 6-4, 6-2) και μετά από σχεδόν τρεις ώρες αγώνα, πέρασε στα ημιτελικά της Μαδρίτης!

Η Μαρία Σάκκαρη σε ένα θρίλερ σχεδόν 3 ωρών, επιβίωσε και πέρασε στα ημιτελικά της Μαδρίτης.

Κέρδισε με ανατροπή την Ιρίνα Καμίλα Μπέγκου (6-7, 6-4, 6-2 σε 2 ώρες και 52 λεπτά), σε ένα παιχνίδι με πάρα πολλά λάθη και από τις δύο. Στα ημιτελικά (4ος ημιτελικός μέσα στο 2023) την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Σε ένα μαραθώνιο πρώτο σετ των 75 λεπτών, η Σάκκαρη παρά τα πολλά λάθη (αριθμό ρεκόρ ίσως με 28 αβίαστα σε ένα σετ), κατάφερνε να μείνει στο σετ και να το οδηγήσει με δύο break στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως η Ρουμάνα μετά το 3-3 πήρε 4 συνεχόμενους πόντους και έκλεισε το σετ, βάζοντας την Μαρία με την πλάτη στον τοίχο.

Η Σάκκαρη παρά το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο σετ, βρήκε δύο break και προηγήθηκε 5-2, με την Μπέγκου να πλησιάζει σε 5-4, αλλά την Μαρία να στέλνει τελικά το ματς σε τρίτο σετ. Εκεί κυριάρχησε απόλυτα μετά το 2-2 και έφτασε στα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας το Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη την Δευτέρα.

Λάθη επί λαθών και από τις δύο, η Μπέγκου τελικά στο tie break το 1-0

Η Σάκκαρη κράτησε δύσκολα το σερβίς της, με την Μπέγκου να κάνει love game και αμέσως μετά break από τρία συνεχόμενα λάθη της Μαρίας.

Η Μπέγκου όμως… πάτσισε τα λάθη και η Σάκκαρη ισοφάρισε τα break και με love game πέρασε μπροστά με 3-2. Η Ρουμάνα όμως γύρισε πάλι το σετ. Κράτησε το σερβίς της και από δύο απρόσεκτα λάθη της Μαρίας, βρέθηκε με διπλό break point. Δεν χρειάστηκε καν να προσπαθήσει για να το πετύχει, αφού η Σάκκαρη έκανε διπλό λάθος…

Σε ένα μαραθώνιο game, η Σάκκαρη βρήκε 4 ευκαιρίες για break, δεν εκμεταλλεύτηκε καμία και πήγε να σερβίρει για να μείνει στο σετ, κάτι που κατάφερε σχετικά εύκολα.

Και παίζοντας έξυπνα και με υπομονή, βρήκε τα λάθη της αντιπάλου της σε μεγάλα ράλι και στο μοναδικό break point που της δόθηκε, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ισοφάρισε σε 5-5, όμως και πάλι από χαμένα χτυπήματά της (την δυσκόλευαν τα βολέ με ύψος στα οποία επέμενε η Μπέγκου) δέχτηκε break για το 6-5 υπέρ της Ρουμάνας.

Ομως και πάλι η Σάκκαρη δεν τα παράτησε. Βρήκε ορισμένους winners σε ένα κρίσιμο game και έστειλε το σετ στο tie break το οποίο η Μπέγκου πήρε με 7-3, κι ενώ το σκορ στην αλλαγή ήταν στο 3-3 μετά από 75 λεπτά.

Επαιξε με την φωτιά, αλλά ισοφάρισε η Σάκκαρη

Εχοντας τέσσερις ευκαιρίες για break η Σάκκαρη στο πρώτο game του δεύτερου σετ, τα κατάφερε εν τέλει να το πετύχει με δύο συνεχόμενα μπάκχαντ στη διαγώνιο.

Η Μπέγκου το πήρε πίσω αμέσως μετά από ένα χαμένο φόρχαντ της Μαρίας, όμως και πάλι η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της (σωρεία λαθών από την Ρουμάνα) για να ανακτήσει το προβάδισμα. Κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς της στο σετ για το 3-1, με την Μπέγκου να μειώνει με εύκολο love game.

Το σερβίς της Μαρίας έφερε το 4-2 και τα συνεχόμενα λάθη της αντιπάλου της, που έδειχνε να μην έχει ιδέες, έφεραν νέο break για το 5-2. Η Μπέγκου όμως, είδε την Σάκκαρη να κάνει ένα κακό game και έφτασε εύκολα σε break για να μειώσει 5-3 και στη συνέχεια στο σερβίς της σε 5-4! Η Ελληνίδα τενίστρια πήγε ξανά να σερβίρει για το σετ και το έκλεισε με λάθος της αντιπάλου της.

Καλύτερη στο τρίτο σετ και στα ημιτελικά η Σάκκαρη

Η Ρουμάνα με οριακά χτυπήματα κράτησε το σερβίς της στο πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια έφτασε σε διπλό break point. Η Σάκκαρη όμως με συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 1-1 και μετά από ένα game θρίλερ και τρία χαμένα break point, στην 4η ευκαιρία της πήρε προβάδισμα με 2-1.

Το 3-1 ήρθε εύκολα και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-1, όταν σε break point που είχε, έκανε αβίαστο λάθος. Η Μπέγκου μείωσε τελικά σε 3-2 και είχε break point μετά, όμως η Σάκκαρη έμεινε ψύχραιμη και με ένα πανέμορφο drop shot έφτασε στο 4-2.

Σε ένα game για γερά νεύρα, η Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες για break και κατάφερε να φτάσει στο 5-2 και να σερβίρει για το ματς και να το κλείσει μετά από 2 ώρες και 52 λεπτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα