Σάκκαρη - Μπαντόσα 2-0: Στις «8» με εξαιρετικό τένις η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος κερδίζοντας την Πάουλα Μπαντόσα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και πέρασε στα προημιτελικά της Μαδρίτης!

Η Μαρία Σάκκαρη όσο περνούν οι μέρες παίζει και καλύτερα.

Κόντρα στην Πάουλα Μπαντόσα ήταν εξαιρετική, κυρίως στο σερβίς της όπου ήταν τρομερά αποτελεσματική και με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 28 λεπτά) πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου (κέρδισε την Σαμσόνοβα νωρίτερα με 6-4, 6-4).

Η Σάκκαρη είχε 5 άσους στο ματς, και 16 συνολικά χαμένους πόντους στο δικό της σερβίς, (29/40 πρώτο σερβίς και το εκπληκτικό 14/19 στο δεύτερο), σε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια μέσα στο 2023.

«Χτύπησε» όταν έπρεπε και πήρε προβάδισμα στα σετ η Σάκκαρη

Σε ένα πρώτο game με μεγάλα ράλι, η Μπαντόσα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, κυρίως λόγω της αστοχίας της Μαρίας.

Στο πρώτο της service game η Σάκκαρη ήταν αψεγάδιαστη και το πήρε με 0, βγάζοντας winners και εξαιρετικά σερβίς που δεν είχαν επιστροφή από την Ισπανίδα. Προηγήθηκε μάλιστα με 0-30 στο επόμενο game, ωστόσο η Μπαντόσα βρήκε καλά πρώτα σερβίς και με σερί πόντους πήρε προβάδισμα 2-1.

Η Ισπανίδα βρήκε διπλό break point όμως η Μαρία το έσβησε με άσο και έναν winner, για να ισοφαρίσει τελικά σε 2-2. Η Μπαντόσα ανέκτησε το προβάδισμα με έναν τυχερό πόντο, αφού το μπαλάκι της έκανε το χατίρι και αφού βρήκε στο φιλέ, έσκασε στην πλευρά της Ελληνίδας τενίστριας.

Ένα ακόμη άνετο service game έκλεισε με βολέ για την Σάκκαρη, η οποία αμέσως μετά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο δύο λάθη της Μπαντόσα, έφτασε σε τριπλό break point και το πέτυχε έπειτα από ένα μεγάλο ράλι που τελείωσε με άστοχο μπάκχαντ της αντιπάλου της.

Συνολικά σε αυτό το σημείο του ματς ανέβασε πολύ το παιχνίδι της και πήρε 10 στους 11 πόντους που παίχτηκαν, για να προηγηθεί με 5-3, με την Μπαντόσα να μειώνει και την Μαρία να πηγαίνει να σερβίρει για να κλείσει το σετ. Εκεί έγινε μάχη, με την Μαρία να έχει set point, την Μπαντόσα να το σβήνει και να φτάνει σε break point, αλλά την Σάκκαρη να εκμεταλλεύεται το εξαιρετικό της πρώτο σερβίς σε όλο το σετ και να αναγκάζει σε λάθη την αντίπαλό της, κάνοντας το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά.

Break με το «καλημέρα» και χωρίς να απειληθεί στις «8» η Σάκκαρη

Με την έναρξη του δεύτερου σετ, η Μπαντόσα φάνηκε να μην είναι συγκεντρωμένη και έδωσε στο… πιάτο δύο break point στην Σάκκαρη, που δεν τα άφησε να πάνε χαμένα και πήρε προβάδισμα.

Το κράτησε με ένα μπάκχαντ, με την Μπαντόσα να μειώνει σε 2-1 με το πρώτο αψεγάδιαστο service game που είχε στο ματς. Με ένα φόρχαντ στην ευθεία έγινε το 3-1 για την Σάκκαρη, με την αντίπαλό της να σερβίρει εξαιρετικά στη συνέχεια και να μειώνει εύκολα σε 3-2.

Με love game ήρθε το 4-2 από την Σάκκαρη η οποία είδε την Μπαντόσα να απαντά με άσο και να μένει κοντά στο σκορ (3-4). Δύο χαμένα μπάκχαντ της Μπαντόσα έφεραν το 5-3 για την Σάκκαρη, με την Ισπανίδα να μένει στο ματς.

Η Ελληνίδα τενίστρια σέρβιρε για το ματς και το έκλεισε με love game.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα