Χωρίς τις παίκτριες από το Top 30 τα τουρνουά WTA 250 από το 2024

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη περιμένει να δει βελτίωση στο παιχνίδι της στον επόμενο γύρο του Indian Wells
Σύμφωνα με αποκάλυψη του διευθυντή του τουρνουά της Οστράβα, Τόμας Πέτερα, η WTA προτίθεται από το 2024 τα 250άρια τουρνουά να διεξάγονται χωρίς τις παίκτριες από το Top 30.

Σε αναδιάρθρωση των τουρνουά για το 2024 προχωρά η WTA για το 2024, κίνηση που μπορεί να αλλάξει το χάρτη στο γυναικείο τένις. Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του 500αριού τουρνουά της Οστράβα, Τόμας Πέτερα, μιλώντας στο Tenisportal, η πρόθεση της WTA είναι στα 250άρια τουρνουά από την επόμενη χρονιά να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι παίκτριες από το Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Τα σημερινά WTA 250 θα γίνουν τουρνουά χωρίς αξία, επειδή οι τενίστες από το Top 30 της κατάταξης WTA δεν θα μπορούν να παίξουν σε αυτά», είπε ο Πέτερα και συμπλήρωσε «θα ξεκινήσει ένας αγώνας για το ποιος θα μπορέσει να αναβαθμίσει το τουρνουά από WTA 250 σε WTA 500. Φυσικά, τα τουρνουά θα πρέπει να πληρώσουν γι αυτό. Πιθανότατα θα είναι σαφές ποιος θα το πετύχει στα τέλη Απριλίου και τότε θα αρχίσει να διαμορφώνεται το τουρνουά για την επόμενη χρονιά».

Παράλληλα, τα τουρνουά στην Κίνα θα επιστρέψουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα την επόμενη χρονιά, παρά την υπόθεση με τη Σουάι Πενγκ. Όπως εξήγησε ο Πέτερα μοιάζει με απόφαση που πρέπει να ληφθεί.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι στη διοίκηση δεν είχαν άλλη επιλογή. Είναι θέμα χρημάτων και η WTA δεν τα έχει, έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν τα τουρνουά της Κίνας, παρόλο που μοιάζουν σαν ανόητοι, δεδομένων των γεγονότων που συνέβησαν» είπε ο Πέτερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα