Σάκκαρη - Αλεξαντρόβα 2-0: Άνετη και ωραία στα προημιτελικά στο Όπεν του Κατάρ

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη ήταν ουσιαστική στα κρίσιμα σημεία απέναντι στην Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και επικρατώντας με 6-3, 6-2 πέρασε στην προημιτελική φάση του Κατάρ Όπεν στην Ντόχα.

Η Μαρία Σάκκαρη με σπουδαία εμφάνιση νίκησε την Εκατερίνα Αλεξαντρόβα με 6-3, 6-2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κατάρ Όπεν στην Ντόχα.

Εκεί η Ελληνίδα παίκτρια θα αντιμετωπίσει είτε τη Γαλλίδα, Καρολίν Γκαρσία, είτε την Τσέχα, Καρολίνα Μούτσοβα, οι οποίες θα παίξουν αργότερα στο κεντρικό γήπεδο.

Επτά διαδοχικά games από τη Μαρία Σάκκαρη διαμόφωσαν το σκορ σε 6-3, 4-0 και έκριναν τον αγώνα, που είχε για πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα παίκτρια.

Η Αλεξαντρόβα, που τελείωσε τον αγώνα με οκτώ διπλά λάθη, είδε τη Σάκκαρη να είναι ουσιαστική στα κρίσιμα σημεία και από ένα και σημείο και έπειτα, απογοητευμένη, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική.

Η Σάκκαρη άρχισε εντυπωσιακά τον αγώνα, με love game και εκμεταλλευόμενη την πρώτη ευκαρία για break στο 30-40, έκανε το 2-0 σε πέντε λεπτά. Ανάλογη ήταν η αντίδραση από την Αλεξαντρόβα, break με love game για το 2-1 και 2-2 σε 12 λεπτά αγώνα.

H Σάκκαρη μπορεί να έχασε break point στο 6ο game και να απειλεήθηκε στο 7ο, όμως κράτησε το σερβίς της με άσο, κάνοντας το 4-3, από όπου άρχισε το σερί των επτά κερδισμένων games. Με love game η Σάκκαρη με το 2ο break στο παιχνίδι έκανε το 5-3 και σερβίροντας για το σετ προηγήθηκε 40-30 και αμέσως το τελείωσε με 6-3 σε 38 λεπτά.

Καθοριστικά ήταν τα δύο πρώτα games στο 2ο σετ, όπου έγινε μάχη. Η Σάκκαρη στο 2ο αβαντάζ που βρήκε, πέτυχε το break για το 1-0. Η Αλεξαντρόβα, αμέσως μετά, έφθασε στο 30-40, η Σάκκαρη το απέφυγε και με το 2ο πλεονέκτημα που βρήκε έκανε το 2-0. Και όταν από το 40-15 της Αλεξαντρόβα, η Σάκκαρη το μετέτρεψε σε νέο break για το 3-0, ο αγώνας δεν μπορούσε να αλλάξει ροή.


Η Ελληνίδα παίκτρια, έστω και δύσκολα έκανε το 4-0, η Αλεξαντρόβα με love game σταμάτησ. το σερί των 7-0 στα games, όμως η Σάκκαρη δεν είχε πρόβλημα να φθάσει στη νίκη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα