Έπαιξε με ποιότητα και προκρίθηκε η Σάκκαρη

Newsroom
Έπαιξε με ποιότητα και προκρίθηκε η Σάκκαρη
Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που έκανε και στην Αυστρία, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Ζενγκ με 2-1 και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο στο τουρνουά της Ντόχα.

Στην Αυστρία και το Λινζ η Μαρία Σάκκαρη έφτασε μέχρι τον ημιτελικό παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά ωραίο τένις. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και τις προσπάθειές της στη Ντόχα και στο 500άρι τουρνουά και μετά από ένα ντέρμπι νίκησε την Κινέζα Ζενγκ (νούμερο 24 στο WTA) με 2-1 (6-2, 3-6, 6-3) και στον 2ο γύρο θα νικήσει την νικήτρια του Εκατερίνα Αλεξάντροβα (Ρωσία) - Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία).

Με άνεση το 1-0 η Σάκκαρη

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς είχε πρόβλημα το ίντερνετ. Μια καθυστέρηση που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Σάκκαρη η οποία έκανε με άνεση το μπρέικ και προηγήθηκε με 1-0. Η Ελληνίδα κράτησε το σερβίς της, έκανε ακόμα ένα μπρέικ στο 3-1 και όλα όσον αφορά το σετ αυτό τελείωσαν πριν καν αρχίσουν.

Ένα σερί 4-0 της Ζενγκ έφερε το 1-1

Στο δεύτερο σετ είχαμε από την μία την κούραση της Σάκκαρη και από την άλλη το ανέβασμα της απόδοσης της Ζενγκ. Η Κινέζα είδε την αντίπαλό της να κάνει ακόμα ένα μπρέικ και να προηγείται με 2-1, αλλά από εκείνο το σημείο με ένα 4-0 στα γκέιμ ουσιαστικά τελείωσαν όλα στο σετ αυτό. Η 20χρονη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε με σχετική άνεση στο 1-1 μπαίνοντας δυνατά στην διεκδίκηση της νίκης.

Ο τραυματισμός που στοίχισε στη Ζενγκ και η εμπειρία της Σάκκαρη που έκανε την διαφορά

Και έτσι φτάσαμε στο τρίτο και τελευταίο σετ στο οποίο οι δύο τενίστριες κράτησαν τα σερβίς τους με την Σάκκαρη να προηγείται με 2-1. Στο σημείο εκείνο η Ζενγκ ζήτησε την βοήθεια του γιατρού για πρόβλημα στο χέρι, ένα πρόβλημα που φάνηκε να της στοιχίζει στη συνέχεια και ειδικά στο επόμενο γκέιμ με την Σάκκαρη να κάνει μπρέικ και να προηγείται με 3-1. Η Ελληνίδα μετά κράτησε το σερβίς και έφτασε στην μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά.

 

WTA Τελευταία Νέα