Σάκκαρη - Κόλινς 2-1: Ψυχάρα Μαρία πέρασε στις «8» και παίζει «τελικό» με Κουντερμέτοβα

Κώστας Ευθυμιάδης
Σάκκαρη - Κόλινς 2-1: Ψυχάρα Μαρία πέρασε στις «8» και παίζει «τελικό» με Κουντερμέτοβα
Η Μαρία Σάκκαρη δε λύγισε αυτή τη φορά και παρά το ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κέρδισε με 2-1 την Κόλινς και συνεχίζει στα προημιτελικά της Γουαδαλαχάρα.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στα προημιτελικά της Γουαδαλαχάρα!

Μετά από ένα εξαιρετικό ματς, κέρδισε με ανατροπή την Ντάνιελ Κόλινς (5-7, 6-3, 6-3 σε 2 ώρες και 17 λεπτά) και αύριο παίζει «τελικό» στα προημιτελικά με την Βερόνικα Κουντερμέτοβα, καθώς η νικήτρια θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το WTA Finals!

Στο πρώτο σετ «πέταξε» set point σε δικό της service game και δέχτηκε ανατροπή από την Κόλινς, όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της. Εκανε δύο break στο δεύτερο σετ και οδήγησε το ματς σε τρίτο όπου εκεί θα κρίνονταν όλα. Εκεί κυριάρχησε η Μαρία που πάει πλέον για το σημαντικότερο ματς της χρονιάς.

Εσωσε set point η Κόλινς και έκανε το 1-0

Δυναμικά άρχισε το ματς η Κόλινς που πήρε το πρώτο game με 0, έχοντας δύο μπάκχαντ winners. Η Σάκκαρη είχε εξαιρετικό πρώτο σερβίς στο πρώτο service game της και ισοφάρισε σε 1-1 με δύο άσους, για να κάνει στη συνέχεια το break από τρία συνεχόμενα λάθη της Κόλινς.

Το 3-1 ήρθε άνετα για την Ελληνίδα τενίστρια που σέρβιρε καλά και ανάγκασε και σε λάθη την αντίπαλό της. Η Κόλινς μείωσε σε 3-2 χάρη σε έναν άσο στο τέλος του πέμπτου game.

Αμέσως μετά ήρθε το break για την Κόλινς. Δύο διπλά λάθη της Μαρίας και ένας winner πάνω στη βασική γραμμή για την Αμερικανίδα έφεραν το 3-3, όμως η Σάκκαρη πήρε ξανά break καθώς βρέθηκε μπροστά με 0-40, η Κόλινς μείωσε 30-40, αλλά στο επόμενο χτύπημα έστειλε την μπάλα στο φιλέ και την Μαρία να σερβίρει προηγούμενη 4-3.
Με ένα φόρχαντ η Σάκκαρη προηγήθηκε 5-3, αλλά έστω και δύσκολα, η Κόλινς με έναν winner μείωσε σε 5-4.

Η Ελληνίδα τενίστρια πήγε να σερβίρει για να πάρει το πρώτο σετ και έφτασε σε σετ πόιντ, όμως έκανε δύο λάθη και χάρισε το break στην Αμερικανίδα που ισοφάρισε 5-5!

Η Κόλινς από 40-0 είδε την Σάκκαρη να ισοφαρίζει 40-40, αλλά κράτησε το σερβίς της και πήρε προβάδισμα με 6-5 στο σετ. Και σαν να μη φτάνει αυτό, τα λάθη της Μαρίας έφεραν και το 7-5 για την Αμερικανίδα που πήρε ανέλπιστα το σετ.

Πιο συγκεντρωμένη έφτασε στο 1-1 η Σάκκαρη

Στο δεύτερο η Μαρία άρχισε εξαιρετικά κάνοντας break στην αντίπαλό της. Αμφότερες στη συνέχεια κρατούσαν το σερβίς τους, με την Σάκκαρη να σερβίρει έχοντας πλεονέκτημα με 3-2. Το 4-2 ήρθε για την Ελληνίδα τενίστρια από ένα λάθος της Κόλινς, αλλά η Αμερικανίδα μείωσε σε 4-3.

Εστω και δύσκολα, από ένα χαμένο φόρχαντ της αντιπάλου της, η Μαρία κράτησε το σερβίς της και έκανε το 5-3 και στο σερβίς της Κόλινς βρέθηκε με 0-40 και τριπλό σετ πόιντ! Εχασε τις πρώτες δύο ευκαιρίες, αλλά στην τρίτη η Κόλινς σημάδεψε φιλέ με το μπάκχαντ και ήρθε το 1-1.

Το τρίτο σετ

Στο τρίτο σετ η Μαρία ξεκίνησε ιδανικά κερδίζοντας εύκολα το πρώτο game και εξίσου εύκολα έκανε το 2-1 αφού είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Κόλινς.

Δεν άλλαξε τίποτα στα επόμενα δύο games, με την Σάκκαρη να κρατά δύσκολα πάντως χάρη σε ένα λάθος της Κόλινς κι να προηγείται με 3-2. Ομοια εικόνα και στα άλλα δύο σετ, με αμφότερες τις τενίστριες να αλλάζουν ωραία χτυπήματα και την Σάκκαρη να αντέχει στην πίεση που δεχόταν, κάνοντας το υπέρ της 4-3.

Στο επόμενο game ήρθε το πολυπόθητο break. Προηγήθηκε 0-40, το σκορ έγινε 30-40, αλλά έβγαλε μία επιστροφή οριακά μέσα και πήρε τον πόντο για να σερβίρει για το ματς.

Χρειάστηκε τρία match point, αλλά με ένα φόρχαντ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

 

WTA Τελευταία Νέα