Πεγκούλα - Σάκκαρη 0-2: Νικηφόρα πρεμιέρα στο WTA Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη με περισσότερη ενέργεια νίκησε την Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 στην πρεμιέρα της στο WTA Finals στο Τέξας, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στη Γουαδαλαχάρα.

Ιδανική πρεμιέρα πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στο WΤΑ Finals στο Φορτ Γουόθ του Τέξας, νικώντας την Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα με 7-6(6), 7-6(4) στο εναρκτήριο παιχνίδι του μονού στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν.

Με περισσότερη ενέργεια και με το 1ο σερβίς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να αποτελεί το μεγάλο όπλο της, η Μαρία Σάκκαρη έφθασε στο ζητούμενο έπειτα από δύο ώρες και 11 λεπτά στην «Dickies Arena», στη νίκη με 2-0 σετ, βάζοντας υποψηφιότητα να βρεθεί στη μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου «Nancy Richey», όπου συμμετέχουν ακόμα η Τυνήσια, Ονς Ζαμπέρ και η Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, η Σάκκαρη πήρε και μια άτυπη ρεβάνς από την Πεγκούλα για τον χαμένο τελικό πριν από εννέα ημέρες στη Γουδαλαχάρα, εκεί όπου η Ελληνίδα παίκτρια κλήθηκε να παίξει τον ημιτελικό και τον τελικό με διαφορά 16 ωρών.

Αλλοπρόσαλλο πρώτο σετ, με συνεχείς ανατροπές

Η έλλειψη σταθερότητας χαρακτήρισε το παιχνίδι των παικτριών στο 1ο σετ. Η Σάκκαρη άρχισε τον αγώνα με break στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε και κρατώντας με δυσκολία το δικό της service game, προηγήθηκε 2-0.

Η Πεγκούλα παρότι στη διάρκεια του σετ είχε πρόβλημα στο 1ο σερβίς (ποσοστό κάτω από το 50%), βρήκε τις λύσεις να αντιδράσει. Με τρεις winners έφθασε στο 0-40 και στο πρώτο δικό της break για το 2-2, έσωσε δύο πόντους για break της Σάκκαρη και προηγήθηκε 3-2.

Η Σάκκαρη στο 6ο game βρέθηκε ξανά σε κίνδυνο 0-30, όμως με βάση το 1ο σερβίς (ήταν σταθερά πάνω από το 70%) και με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 3-3.

Μετά η Πεγκούλα άρχισε τα δώρα, με τα διπλά λάθη, τέσσερα συνολικά στο 1ο σετ. Τα δύο από αυτά ήρθαν μαζεμένα στο 7ο game, η Σάκκαρη πήγε στο 15-40 και τελείωσε το game με break, παίρνοντας ξανά κεφάλι 4-3.

Όμως η Πέγκουλα «έσπασε» το σερβίς της με love game 4-4 και κρατώντας το σερβίς της προσπέρασε εκ νέου με 5-4.

Η Σάκκαρη ισοφάρισε 5-5, στο 30-40 του 11ου game η Πεγκούλα με διπλό λάθος δώρισε το break στη Σάκκαρη, που πήγε στο 6-5, αλλά στο δικό της service game δεν έκλεισε το σετ. Με το 6ο συνολικά break στο σετ (από τρία κάθε παίκτρια) το σετ πήγε στο 6-6 και στο tie break.

Eκεί η Σάκκαρη προηγήθηκε 3-0 και 5-2 και 6-4, η Πεγκούλα έσωσε τα δύο πρώτα set points, όχι όμως και το 3ο στο 6-7, με τη Σάκκαρη να κατακτά τη διαδικασία και το σετ με 7-6(6) ύστερα από 71 λεπτά.

Από το 3-0 η Σάκκαρη, στα δύο χαμένα match points και νίκη στο tie break

Η Σάκκαρη με ανεβασμένη ψυχολογία, άρχισε πολύ δυνατά και το 2ο σερβίς, έστω και αν τα λάθη -κυρίως- με το φόρχαντ, αποτέλεσαν «πληγή».

Με break στο 2o game, προηγήθηκε 3-0 απέναντι στην Πεγκούλα που έδειχνε απογοητευμένη. Και εκεί άρχισε ξανά η μάχη. Η Πεγκούλα με love game μείωσε σε 3-1, μετά μετέτρεψε το 40-14 της Σάκκαρη σε break και με δεύτερο διαδοχικό love game ισοφάρισε 3-3.

Η Σάκκαρη έκανε με ευκολία το 4-3, η Πεγκούλα με άσο έκλεισε το 8ο game με άσο (4-4), η Σάκκαρη απάντησε με το μοναδικό της love game για το 5-4 και πήγε στο 6-5.

Στο 12ο game η 28χρονη Ελληνίδα δημιούργησε σε δύο περιπτώσεις match point, δεν τα εκμεταλλεύτηκε και το σετ κρίθηκε ξανά στο tie break.

Η Πεγκούλα προηγήθηκε 2-0, η Σάκκαρη προσπέρασε 3-2, με άσο έκανε το 5-4 και μετά στο 6-4 και σε δύο νέα match points, αυτή τη φορά με το πρώτο «σφράγισε» τη μεγάλη της νίκη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα