Το ασύλληπτο run της Κονταβέιτ για τον τελικό του WTA Finals

Κώστας Ευθυμιάδης
Το ασύλληπτο run της Κονταβέιτ για τον τελικό του WTA Finals
Μέσα σε δύο μήνες η Ανέτ Κονταβέιτ έχει φέρει τα πάνω κάτω στο γυναικείο τένις και χάρη στην… Μπάρτι πήγε στην Γουαδαλαχάρα και διεκδικεί το τρόπαιο.

Αυτό που έχει καταφέρει η Ανέτ Κονταβέιτ τους τελευταίους δύο μήνες είναι ασύλληπτο.

Σε ένα απίστευτο run κατάφερε να κερδίσει τρεις τίτλους και χάρη σε αυτούς, τερμάτισε ένατη στο race. Και πάλι δεν θα ήταν στο WTA Finals, όμως η απόσυρση της Ασλεϊ Μπάρτι της έδωσε έστω κι έτσι το τελευταίο εισιτήριο και τώρα η Εσθονή πάει να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο της σε δύο μήνες!

Μετά από ένα δραματικό ματς απέκλεισε την Σάκκαρη και κόντρα στην Μουγκουρούθα, την μόνη που την έχει κερδίσει -σε αδιάφορο ματς- στα τελευταία της 14 παιχνίδια, θα διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο για να κλείσει ονειρικά την χρονιά της.

Κάτι που αν καταφέρει θα βρεθεί στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και θα ρίξει μία θέση την Σάκκαρη, στο τέλος της σεζόν.

Η Κονταβέιτ κέρδισε στα τέλη Σεπτέμβρη την Σάκκαρη στον τελικό της Οστράβα και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την Γουαδαλαχάρα χάρη στους τίτλους που πήρε στα τελευταία δύο της τουρνουά: Στη Μόσχα με ανατροπή κόντρα στην Αλεξάντροβα και στο Κλουζ κόντρα στην Χάλεπ.

Στα τρία αυτά τουρνουά έχασε μόνο ένα σετ, αυτό από την Αλεξάντροβα στον τελικό της Μόσχας.

Από το US Open και μετά μετράει 22 νίκες και μόλις 3 ήττες, από τις οποίες στη μία αποχώρησε από τον αγώνα λόγω ενοχλήσεων (Σικάγο) και η άλλη από την Μουγκουρούθα στην αδιάφορη γι' αυτήν 3η αγωνιστική του WTA Finals, καθώς είχε ήδη προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλο.

Παράλληλα, έχει 7/7 σε ημιτελικούς μέσα στο 2021.

Η μοναδική ήττα με συνέπειες ήταν αυτή από την Τζαμπέρ στα προημιτελικά του Indian Wells. Ενα τρομερό φινάλε για την Κονταβέιτ στο τελευταίο δίμηνο, που μένει να μάθουμε τα ξημερώματα της Πέμπτης, αν θα τελειώσει με έναν ακόμη τίτλο.


 

WTA FINALS Τελευταία Νέα