Σβιόντεκ - Κερκόφε 2-1: Τη ζόρισε το Νο138 του κόσμου

Newsroom
Σβιόντεκ - Κερκόφε 2-1: Τη ζόρισε το Νο138 του κόσμου
Μία από τις δυσκολότερες νίκες της, απέναντι σε αντίπαλο εκτός Top100 πήρε η Ιγκα Σβιόντεκ καθώς χρειάστηκε τρίτο σετ απέναντι στην Ολλανδέζα Κερκόφε.

Ποιος να το έλεγε στην Ιγκα Σβιόντεκ ότι στις 37 σερί νίκες που έφτασε, η τελευταία θα ήταν η πιο δύσκολη, με αντίπαλο το Νο138 του κόσμου.

Η Λέσλι Πατινάμα Κερκόφε, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser, ζόρισε και με το παραπάνω το Νο1, με την Σβιόντεκ να κερδίζει ωστόσο με 2-0 σετ (6-4, 4-6, 6-3) και να προχωρά στον τρίτο γύρο.

H Ολλανδέζα αιφνιδίασε την Σβιόντεκ και της έκανε break στο 2-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να φτάσει στο 4-2. Σε εκείνο το σημείο τοΝο1 του κόσμου είδε την Ολλανδή να είναι στο 40-40 και υπό τον κίνδυνο να της δώσει την ευκαιρία να σερβίρει για το σετ, σοβαρεύτηκε και κράτησε το σερβίς της, για να φτάσει σε break στη συνέχεια και στο 6-4.

Το Νο138 του κόσμου συνέχισε να παλεύει το ματς ωστόσο. Εκανε εκ νέου break στο 3-3 και πήρε προβάδισμα (4-3 και 5-4), για να σερβίρει για το σετ! Και τα κατάφερε στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ!

Με το… καλημέρα η Κερκόφε έφτασε σε διπλό break point, όμως η Πολωνή έβγαλε αντίδραση και κράτησε το σερβίς της. Μετά το 1-1 στο σετ, η Σβιόντεκ έκανε το break και στη συνέχεια έκανε πιο απλά τα πράγματα, φτάνοντας στην πρόκριση. Επόμενη αντίπαλος για την Σβιόντεκ θα είναι η Αλιζέ Κορνέ.

Στα τρία σετ και η Πεγκούλα

Σε άλλο παιχνίδι στο ταμπλό των γυναικών, τρία σετ χρειάστηκε και η Τ. Πεγκούλα η οποία βρέθηκε να χάνει το πρώτο από την Βρετανίδα Νταρτ (6-4), αλλά να κερδίζει τα άλλα δύο με 6-3, 6-1. Επόμενη αντίπαλος η Κροάτισσα Μάρτιτς.

Τρία σετ χρειάστηκε και η Ανισίμοβα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντέιβις (2-6, 6-3, 6-4) και τον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από το ματς Γκοφ- Μπουζαρνέσκου.

Δύσκολα η Χάλεπ

Η Σιμόνα Χάλεπ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Κίρστεν Φλίπκενς. H 36χρονη Βελγίδα, στο τελευταίο πιθανότατα grand slam της καριέρας της, βρέθηκε να κερδίζει με 5-2 στο πρώτο σετ, όμως με δύο σερί break η Χάλεπ πήρε πέντε μαζεμένα games και πήρε το σετ με 7-5.

Και στο δεύτερο η Φλίπκενς μπήκε καλύτερα και βρέθηκε μπροστά με 3-0 και 4-1, όμως και πάλι η Χάλεπ βρήκε λύσεις και ανέτρεψε την κατάσταση με δύο break για να πάρει το σετ με 6-4.

Επόμενη αντίπαλος για την Ρουμάνα, η Πολωνή Φρεχ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα