Τσιτσιπάς - Τόμσον 3-0: Ξεμπέρδεψε γρήγορα και τώρα... Κύργιος

Τσιτσιπάς - Τόμσον 3-0: Ξεμπέρδεψε γρήγορα και τώρα... Κύργιος
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε σχετικά άνετα και χωρίς απώλειες το εμπόδιο του Τζόρνταν Τόμσον και ετοιμάζεται για μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Νικ Κύργιο στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία πειστική εμφάνιση κόντρα στον Τζόρνταν Τόμσον και πέρασε στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Κέρδισε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 7-5 σε 2 ώρες και 3 λεπτά) με όπλο τις εξαιρετικές επιστροφές του, αλλά και το αποτελεσματικό του πρώτο σερβίς (84% με 38/45).

Ο Στέφανος ξεκίνησε πειστικά το ματς, χάνοντας σε όλο το πρώτο σετ μόλις 3 πόντους στο σερβίς του, ενώ στο δεύτερο έβγαλε αντίδραση στο 1-3 και πήρε πέντε σερί γκέιμς.

Επόμενος αντίπαλος σε ένα μεγάλο ματς, ένας άλλος Αυστραλός, ο Νικ Κύργιος ο οποίος... κατάπιε τον Κραϊνοβιτς με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-1) σε 85 μόλις λεπτά, έχοντας 24 άσους και 49 winners! Το εκπληκτικό είναι πως ο Κύργιος έχασε μόλις 3 πόντους σε όλο το ματς στα σερβίς του!

Εύκολο πρώτο βήμα για Τσιτσιπά

Ο Τόμσον έκανε το 1-0 με ένα χαμένο φόρχαντ του Στέφανου στη διαγώνιο. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εκπληκτικά στο πρώτο σερβίς και με love game έκανε το 1-1 και στη συνέχεια, αφού έσωσε 4 φορές το game στο σερβίς του αντιπάλου του, με εξαιρετικές επιστροφές και μία λόμπα στο τέλος, έκανε το break για να πάρει προβάδισμα 2-1.

Με δεύτερο συνεχόμενο love service game το 3-1 ήρθε εύκολα για τον Στέφανο, με τον Αυστραλό να μειώνει, κρατώντας το σερβίς του με δύο χαμένα φόρχαντ του Στέφανου.

Με μεγάλα πρώτα σερβίς και έναν άσο στο τέλος, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 4-2 και από τα λάθη του Τόμσον, ο Στέφανος βρήκε ευκαιρία για break το οποίο και έκανε με ένα βολέ, χάρη στην εξαιρετική επιστροφή του στο σερβίς του Αυστραλού.

Στη συνέχεια το Νο5 του κόσμου σέρβιρε για το σετ, το οποίο και έκλεισε με ένα ωραίο μπάκχαντ που δεν είχε απάντηση από τον Αυστραλό.

Από 1-3, στο 6-3 και 2-0 ο Τσιτσιπάς

Αγριεμένος άρχισε ο Τόμσον στο δεύτερο σετ καθώς έκανε love service game το ματς με εξαιρετικό πρώτο σερβίς. Με τον ίδιο τρόπο όμως απάντησε ο Τσιτσιπάς, όμως ο Αυστραλός έστω και δύσκολα, με ένα καλό σερβίς έπειτα από δύο ισοπαλίες στο game, έκανε το 2-1 υπέρ του.

Στην πρώτη του ευκαιρία για break ο Τόμσον έκανε το 3-1 με υπέροχο winner από θέση άμυνας. Η απάντηση του Στέφανου όμως ήταν άμεση και έκανε break με λάθη του Αυστραλού, για να μειώσει σε 3-2.

Το τέταρτο love game του Τσιτσιπά έφερε το 3-3 και στη συνέχεια με ένα τρομερό μπάκχαντ έκανε δεύτερο break για το 4-3, απέναντι σε έναν εκνευρισμένο Τόμσον, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για έναν πόντο που δόθηκε στον Στέφανο από παρέμβαση του διαιτητή, ο οποίος διόρθωσε λάθος του επόπτη (σωστά γιατί το μπαλάκι στο χύπημα του Στέφανου χτύπησε στη πλάγια γραμμή).

Ο Αυστραλός πίεσε στη συνέχεια και έφτασε σε break point, όμως ο Τσιτσιπάς το έσβησε και έφτασε έστω και δύσκολα στο 5-3, για να κάνει τρίτο συνεχόμενο break με αβίαστα λάθη του Τόμσον, φτάνοντας εύκολα στο 2-0.

Το τρίτο σετ

Ο Τόμσον συνέχισε τα αβίαστα λάθη και έδωσε εύκολα το πρώτο game του τρίτου σετ στον Στέφανο. Ο Αυστραλός ισοφάρισε σε 1-1, αλλά το Νο5 του κόσμου κράτησε έστω και δύσκολα (με λάθος του Τόμσον) και πήρε προβάδισμα 2-1.

Εύκολα ο Τόμσον έφτασε στο 2-2 με αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και αποτελεσματικό πρώτο σερβίς δικό του, όμως ο Ελληνας τενίστας έκανε το υπέρ του 3-2, δουλεύοντας λίγο (αποτελεσματικά) με το μπάχκαντ, που έφερε και winners και λάθη σε άμυνα από τον αντίπαλό του.

Ο Τόμσον βελτιώνοντας το πρώτο σερβίς του, ισοφάρισε σε 3-3, αλλά με ένα ακόμη love game που τελείωσε με άσο, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-3. Ο Τόμσον ισοφάρισε εκ νέου σε 4-4, αλλά με μεγάλα πρώτα σερβίς ο Στέφανος έφτασε στο 5-4 μία ανάσα μακριά από την πρόκριση.

Ο Αυστραλός με άσο έμεινε στο ματς κάνοντας το 5-5, όμως ένα ακόμη love service game έφερε το 6-5 για τον Τσιτσιπά και τον Τόμσον να σερβίρει πάλι για να μείνει στο ματς.

Τα λάθη του Αυστραλού έφεραν τριπλό match point και ο Στέφανος δεν το άφησε να πάει χαμένο, κλείνοντας με 7-5 το σετ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα