Κύργιος: Τα χρειάστηκε, αλλά κέρδισε σε 5 σετ το Νο219

Newsroom
Κύργιος: Τα χρειάστηκε, αλλά κέρδισε σε 5 σετ το Νο219
Ο Νικ Κύργιος πάλευε με τους δαίμονές του σε ένα ακόμη ματς, ωστόσο επιβίωσε και συνεχίζει στον δεύτερο γύρο.

Ο… γνωστός Νικ Κύργιος έκανε την εμφάνισή του από τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Απέναντι στο Νο219, τον Πολ Τζαμπ, χρειάστηκε πέντε σετ για να προκριθεί στην επόμενη φάση (3-6, 6-1, 7-5, 6-7, 7-5) σε ένα παιχνίδι που έβγαλε και πάλι αρκετά νεύρα όταν το ματς δεν του πήγαινε καλά.

Ο 22 ετών Τζαμπ και Νο219 της παγκόσμιας κατάταξης, στον πρώτο αγώνα της καριέρας του σε grand slam, ξεσήκωσε τους Βρετανούς απέναντι στο «κακό παιδί». Κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Κύργιο και να πάρει το πρώτο σετ, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Αυστραλός πήρε τα επόμενα δύο, είχε τις αντοχές και στο tie break του τέταρτου, ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Κύργιος είχε προβάδισμα 5-2 στο πέμπτο σετ, όμως δέχτηκε μπρέικ όταν σέρβιρε για το ματς και ο Τζαμπ όχι μόνο ισοφάρισε στη συνέχεια, αλλά βρέθηκε ένα πόντο μακριά από δεύτερο μπρέικ για να πάει να σερβίρει για το ματς! Ο Κύργιος όμως άντεξε και με «πυροβολισμούς» από το σερβίς, έμεινε μπροστά στο σκορ, για να πάρει τη νίκη τελικά με break στο επόμενο γκέιμ.

Επόμενος αντίπαλος για τον Αυστραλό ένας εκ των Κραϊνοβιτς και Λεχέτσκα, ενώ στον τρίτο γύρο πιθανότατα θα πέσει πάνω στον Στέφανο Τσιτσιπά...

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα