Wimbledon: Κατά του μποϊκοτάζ ο Τζόκοβιτς

Newsroom
Wimbledon: Κατά του μποϊκοτάζ ο Τζόκοβιτς
Η ιδέα για μποϊκοτάζ στο Wimbledon έπεσε στο… τραπέζι, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι κατά αυτής της ιδέας.

Η απόφαση του Wimbledon να αφήσει εκτός τους Ρώσους και τους Λευκορώσους, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον χώρο του αθλήματος.

Eλάχιστοι είναι αυτοί που είναι υπέρ του αποκλεισμού τους, σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, καθώς θεωρούν πως είναι άδικο να την πληρώνουν οι αθλητές για τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν στην Ουκρανία.

Ηδη η ATP και η WTA έχουν πει πως θα προβούν σε κυρώσεις, με πιθανότερο σενάριο να μην μετρήσουν οι βαθμοί από το grand slam στην κατάταξη (κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι τενίστες σε ανακοίνωσή τους).

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και μία άλλη πρόταση, αυτή του μποϊκοτάζ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δείχνει εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, καθώς το θεωρούν ακραίο μέτρο.

«Το μποϊκοτάζ είναι πολύ επιθετικό πράγμα και κατά την γνώμη μου υπάρχουν καλύτερες λύσεις στις οποίες μπορούμε να καταλήξουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Ρώμη.

«Οι αθλητές είναι εκεί για να αθλούνται. Εάν τους αποκλείσουν από τον αθλητισμό μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από μια συγκεκριμένη χώρα, είναι κακή απόφαση. Χρειαζόμαστε λίγη επικοινωνία με το Wimbledon. Δεν συμμετέχω στις συζητήσεις όπως πριν από δέκα χρόνια και δεν μιλάω με το Wimbledon, αλλά μου έχουν πει ότι είναι πολύ αυστηροί», πρόσθεσε ο Σέρβος.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα