Wimbledon: «Αντίποινα» των Ρώσων, αποβάλλουν χώρες από το Kremlin Cup

Newsroom
Wimbledon: «Αντίποινα» των Ρώσων, αποβάλλουν χώρες από το Kremlin Cup
Η Ρωσία θα ανακοινώσει ότι στο τουρνουά της Μόσχας θα επιτραπεί συμμετοχή τενιστών μόνο από έξι χώρες.

Η απόφαση του Wimbledon να αποβάλλει Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από την φετινή διοργάνωση, δεν αφορά μόνο τα τοπ ονόματα.

Συνολικά υπολογίζεται ότι μόνο από το Top50 στους άνδρες θα υπάρχουν 5 απουσίες (Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ, Κατσάνοφ, Καράτσεφ, Ιβάσκα) και άλλες 8 (Σαμπαλένκα, Παβλιουτσένκοβα, Αζαρένκα, Κασάτκινα, Κουντερμέτοβα, Σαμσόνοβα, Αλεξάντροβα, Σάσνοβιτς) από τις γυναίκες.

Η απόφαση των Βρετανών ωστόσο, πέρα από έντονες συζητήσεις (και πολλές αντίθετες γνώμες) φέρνει και αντίποινα από τους Ρώσους.

Από το Κρεμλίνο ανέφεραν πως στο φετινό Kremlin’s Cup, θα ανακοινώσουν εντός των ημερών μία λίστα χωρών όπου θα απαγορευτεί η συμμετοχή των αθλητών τους!
Η ATP και η WTA έχουν ανακοινώσει πως το τουρνουά λόγω του πολέμου θα βγει από το καλεντάρι, όπως σύμφωνα με το Σερβικό Blic, η τενιστική ομοσπονδία της Ρωσίας θα προχωρήσει κανονικά με το τουρνουά, αλλά θα επιτρέψει την συμμετοχή τενιστών από μόνο έξι χώρες του κόσμου!

Αυτές, πλην της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, θα είναι το Καζακστάν, η Αρμενία, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν, όσες δηλαδή δεν έχουν τοποθετηθεί ενάντια στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Το τουρνουά έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα