Μουράτογλου και Ζβέρεφ κατά Wimbledon: «Σοκαριστική η απόφασή τους για τους Ρώσους»

Newsroom
Μουράτογλου και Ζβέρεφ κατά Wimbledon: «Σοκαριστική η απόφασή τους για τους Ρώσους»
Αλλα δύο πρόσωπα, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Πάτρικ Μουράτογλου, τάχθηκαν κατά της απόφασης του Wimbledon να απαγορεύσει την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στο grand slam.

Αλλες δύο σημαντικές προσωπικότητες του τένις, ο Πάτρικ Μουράτογλου και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αντιδρούν στην απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon να αποβάλλουν από την διοργάνωση τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες.

Ο Μουράτογλου, μιλώντας σε ΜΜΕ, έκανε λόγο για «σοκαριστική απόφαση».

«Το να αποβληθούν οι Ρώσοι ήταν μία σοκαριστική απόφαση για μένα. Αφήστε την πολιτική για τους πολιτικούς. Ναι, υπάρχει πόλεμος και όλοι είναι εναντίον αυτού. Ακόμη και οι Ρώσοι με τους Λευκορώσους (πολίτες εννοεί). Καταλαβαίνω την θέση των Ουκρανών τενιστών γιατί μιλάμε για την πατρίδα τους όπου έχουν οικογένειες και φίλους που έχουν σκοτωθεί ή φοβούνται ότι θα σκοτωθούν. Καταλαβαίνω και γιατί θέλουν σκληρή στάση κατά των Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών. Ομως ας έρθουμε στη θέση τους. Εχουν κι αυτοί οικογένειες στην πατρίδα τους και φοβούνται πως αν πουν το οτιδήποτε κατά της κυβέρνησης, θα βάλουν σε ρίσκο την ζωή των ανθρώπων τους. Ηδη έχουν πει αρκετά (κατά του πολέμου). Και δημόσια τοποθετήθηκαν κατά του πολέμου. Το έκαναν με τρόπο που να δείχνει την αντίθεσή τους με την κυβέρνησή τους. Δεν το είπαν κατά λέξη, αλλά το εννόησαν. Είναι ότι περισσότερο μπορούν να κάνουν χωρίς να ρισκάρουν την ζωή των οικογενειών τους» δήλωσε ο Μουράτογλου.

Και ο Ζβέρεφ κατά της απόφασης

Ιδια στάση έχουν κρατήσει και αρκετοί τενίστες όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά από χθες και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

«Δεν υπάρχει λόγος να τους αποβάλλουν από το Wimbledon. Καταλαβαίνω πως αυτό έχει να κάνει με την Ρωσία, αλλά όλοι είμαστε κατά του πολέμου. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι απάνθρωπο και δεν έπρεπε να συμβαίνει. Μίλησα με τον Ρούμπλεφ που κι αυτός είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους Ουκρανούς με χρήματα από τα κέρδη του» σχολίασε ο Γερμανός τενίστας.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα