WTA: Ετοιμάζει κυρώσεις κατά του Wimbledon για τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων

Newsroom
WTA: Ετοιμάζει κυρώσεις κατά του Wimbledon για τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων
Οι αντιδράσεις από τους φορείς του τένις συνεχίζονται και το Wimbledon βρίσκεται προ κυρώσεων.

Μετά την ATP και η WTA ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατά του Wimbledon και του LTA (σ.σ: (εθνικός φορέας τένις στην Μ. Βρετανία).

Η απόφαση του Wimbledon, που κυρίως έχει να κάνει με την κυβερνητική θέση της χώρας, να αποβάλει από το τουρνουά Ρώσους και Λευκορώσους εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει αλυσίδα αντιδράσεων.

Πέρα από την πλειοψηφία των τενιστών που θεωρούν άδικη για τους αθλητές αυτή την απόφαση και οι δύο ομοσπονδίες αντέδρασαν και θα συζητήσουν εκτάκτως για το θέμα αυτό.

Η WTA με ανακοίνωσή της μάλιστα, ανέφερε ότι στην Μαδρίτη θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις κατά του Wimbledon, χωρίς να είναι προς το παρόν ξεκάθαρο τι κυρώσεις μπορούν να επιβάλουν.

Για το ζήτημα έχει αντιδράσει και η ομοσπονδία της Λευκορωσίας, την ώρα που οι Ουκρανοί τενίστες απαιτούν να αποβληθούν Ρώσοι και Λευκορώσοι.

«Η απόφαση του Wimbledon είναι ενάντια στους κανόνες του Grand Slam. Η LTA έχει διοργανώσεις εγκεκριμένες από την WTA και οι αποφάσεις παραβιάζουν τους κανονισμούς της WTA όσον αφορά την είσοδο αθλητών. Δεν έχουμε απαγορεύσει ποτέ στους αθλητές να παίξουν λόγω της καταγωγής τους ή των αποφάσεων που έχει λάβει η κυβέρνησή τους», έγραφε το email που έστειλε ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, το οποίο αποκάλυψε η L'Equipe.

«Έχουμε επισημάνει τη θέση μας διατηρώντας το δικαίωμα να επιβάλλουμε κατάλληλες κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απόσυρση βαθμών που απονέμονται από το Wimbledon, πρόστιμα ή αναστολή της συμμετοχής της LTA στη WTA» πρόσθεσε.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα