Wimbledon: Οριστικά εκτός τουρνουά Ρώσοι και Λευκορώσοι

Newsroom
Wimbledon: Οριστικά εκτός τουρνουά Ρώσοι και Λευκορώσοι
Το Wimbledon ανακοίνωσε επίσημα την αποβολή Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών από το τουρνουά.

Το Wimbledon ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που είχε διαρρεύσει από το πρωί: Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο grand slam μετά και από τις οδηγίες της Βρετανικής Κυβέρνησης.

To Κλαμπ αφού εξέφρασε την συμπαράστασή του στον λαό της Ουκρανίας και καταδίκασε τις πράξεις της Ρωσίας, ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την Βρετανική κυβέρνηση, να αφήσει εκτός Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες.

«Υπό τις συνθήκες μιας τέτοιας αδικαιολόγητης και άνευ προηγουμένου στρατιωτικής επίθεσης, θα ήταν απαράδεκτο για το ρωσικό καθεστώς να αντλήσει οποιαδήποτε οφέλη από τη συμμετοχή Ρώσων ή Λευκορώσων παικτών στο Wimbledon.

Ως εκ τούτου, είναι πρόθεσή μας, με βαθιά λύπη, να απορρίψουμε την παρουσία Ρώσων και Λευκορώσων παικτών στο τουρνουά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του All England Club, Ιαν Χιούιτ σχολίασε επί του θέματος:

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι σκληρό για τα άτομα που επηρεάζονται και με λύπη ξέρουμε ότι θα υποφέρουν για τις ενέργειες των ηγετών του ρωσικού καθεστώτος. Έχουμε εξετάσει πολύ προσεκτικά τα εναλλακτικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο πλαίσιο των οδηγιών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, δεδομένου του υψηλού προφίλ του τουρνουά, η σημασία του να μην επιτρέπεται η χρήση του αθλητισμού για την προώθηση του ρωσικού καθεστώτος, αλλά και οι ευρύτερες ανησυχίες μας για το κοινό και την ασφάλεια των παικτών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε κάτω από άλλες βάσεις στο τουρνουά».

Αυτό σημαίνει πως Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ, Καράτσεφ, Παβλιουτσένκοβα, Σαμπαλένκα και αρκετοί άλλοι τενίστες από τις δύο χώρες, δεν θα παρουσιαστούν στο τουρνουά. Πάντως, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως αν αποχωρήσουν τα στρατεύματα, τότε η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα