ΑTP: Αδικη η απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους

Newsroom
ΑTP: Αδικη η απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon να μην επιτρέψουν την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών.

Η απόφαση του Wimbledon να αποβάλει Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες, βρίσκει αντίθετη την ATP!

Η ομοσπονδία τένις των ανδρών αντέδρασε στην απόφαση αυτή και κάνει λόγο για άδικη μεταχείριση, τονίζοντας πως από την πλευρά της είναι στο πλευρό των Ουκρανών, αλλά κάνει λόγο για διακρίσεις εθνικοτήτων! Μάλιστα απειλεί με αντιδράσεις καθώς το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο!

Η ανακοίνωση της ATP

«Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στεκόμαστε στο πλευρό εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο. Το άθλημά μας είναι περήφανο για τις αρχές του και την δικαιοσύνη που παρέχει με την οποία οι παίκτες μπορούν σαν άτομα να αγωνίζονται σε τουρνουά βάσει του ATP Rankings.
Θεωρούμε πως η σημερινή απόφαση του Wimbledon και του LTA να αποβάλει τενίστες από την Ρωσία και την Λευκορωσία, είναι άδικη και έχει προοπτική να προκαλέσει επιζήμιο προηγούμενο στο άθλημα.

Οι διακρίσεις λόγω εθνικότητας συνιστούν επίσης παραβίαση της συμφωνίας μας με το Wimbledon, η οποία αναφέρει ότι η είσοδος παικτών βασίζεται αποκλειστικά στην κατάταξη ATP. Οποιαδήποτε πορεία δράσης ως απάντηση σε αυτήν την απόφαση θα αξιολογηθεί τώρα σε διαβούλευση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα συμβούλια μελών μας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι τενίστες από την Ρωσία και την Λευκορωσία θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στα τουρνουά μας ως ουδέτεροι, μια θέση που ισχύει σε όλα τα επαγγελματικά τουρνουά. Παράλληλα θα συνεχίσουμε την φιλανθρωπική μας στήριξη στην Ουκρανία».

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα