Οι 5 τενίστες που κατέκτησαν 3 Grand Slam σε μια χρονιά (vids)

Οι 5 τενίστες που κατέκτησαν 3 Grand Slam σε μια χρονιά (vids)
Μετά από τον Ροντ Λέιβερ που το 1969 πέτυχε το 4χ4 υπάρχουν 5 τενίστες που κατέκτησαν 3 Grand Slam σε μια χρονιά αλλά κανείς δεν έφτασε στα 4!

Ο Ροντ Λέιβερ πέτυχε το απόλυτο και μάλιστα 2 φορές αλλά από τότε κανείς άλλος δεν ισοφάρισε το ρεκόρ του. Απειλήθηκε αλλά κρατάει από το 1969.

Ο σπουδαίος Αυστραλός τενίστας το 1969 αλλά και το 1962 κατέκτησε και τα 4 Grand Slam. Ο Λέιβερ που στις 9 Αυγούστου θα κλείσει τα 83 δεν έχει δει ακόμη κάποιον να τον φτάνει!

Το 3χ3 του Φέντερερ

Είδε ως θεατής τους Big-3 και δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο θρυλικός Ελβετός έχει 3 χρονιές με 3 Grand Slam αλλά δεν τα κατάφερε!

O Ελβετός το 2004 θα κατακτήσει το Australian Open, το Wimbledon και το US Open αλλά στο Roland Garros θα αποκλειστεί στον 3ο γύρο από τον Γκουστάβο Κουέρτεν.

Το 2006 θα κερδίσει το Australian Open, το Wimbledon και το US Open αλλά θα χάσει στον τελικό του Roland Garros από τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ράφα Ναδάλ θα τον κερδίσει και στον τελικό στο Παρίσι το 2007 και θα του στερήσει το 4χ4. Πάλι είχε κερδίσει τα άλλα 3 Grand Slam.

Ο επίμονος Νόβακ Τζόκοβιτς

O Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε για πρώτη φορά στο 3χ3 το 2011. Κατέκτησε το Australian Open, το Wimbledon και το US Open αλλά θα τον αποκλείσει ο Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό στο Roland Garros.

To 2015 θα του ξεφύγει πάλι το Roland Garros. Στο Παρίσι θα φτάσει στον τελικό και εκεί θα χάσει από τον Σταν Βαβρίνκα. Στον προημιτελικό είχε αποκλείσει με 3-0 σετ τον Ράφα Ναδάλ αλλά δεν πήρε τον τίτλο.

To 2021 έγινε ο πρώτος μετά από τον Λέιβερ που κερδίζει σε μια χρονιά το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon και μένει να δούμε εάν θα φτάσει στο 4χ4 στο US Open.

Ο Κόνορς, ο Ναδάλ και ο Βιλάντερ

Οι άλλοι τρεις που έφτασαν μια φορά στο 3χ3 είναι ο Ματς Βιλάντερ, ο Τζίμι Κόνορς και ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Αμερικανός Τζίμι Κόνορς κέρδισε το 1974 τα πάντα εκτός από το Roland Garros στο οποίο δεν συμμετείχε. Ο Σουηδός Ματς Βιλάντερ έφτασε στο 3χ3 το 1988 αλλά θα αποκλειστεί στους "8" στο Wimbledon από τον Μίροσλαβ Μεσίρ.

Ο Ράφα Ναδάλ το 2010 θα κερδίσει το Roland Garros, το Wimbledon, το US Open αλλά στην αρχή της χρονιάς θα αποσυρθεί λόγω τραυματισμού στον προημιτελικό του Australian Open με τον Άντι Μάρεϊ.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα