Τζόκοβιτς - Σαποβάλοφ: Για τον 30ο τελικό Grand Slam ο "Νόλε"

Τζόκοβιτς - Σαποβάλοφ: Για τον 30ο τελικό Grand Slam ο "Νόλε"
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ' αντιμετωπίσει το απόγευμα της Παρασκευής τον Ντένις Σαποβάλοφ στον ημιτελικό του Wimbledon και θέλει νίκη για να διεκδικήσει τον 20ο Grand Slam τίτλο του.

Η ώρα των ημιτελικών στο Wimbledon στο ταμπλό των ανδρών φτάνει.

Ο κάτοχος του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς θ' αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Ντένις Σαποβάλοφ στον 2ο κατά σειρά ημιτελικό μετά από εκείνον του Μπερετίνι με τον Χούρκατς που θα ξεκινήσει στις 15:30.

Ο Σέρβος "τρέχει" σαν δαιμονισμένος και ο Καναδός στον 1ο ημιτελικό του δηλώνει ότι το παιχνίδι αρχίζει από το 0-0 και πως θα παλέψει για τη νίκη.

Για τον 30ο τελικό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με νίκη θα παίξει στον 30ο τελικό της καριέρας του σε Grand Slam.

Ο Σέρβος έχει 19/29 νίκες και μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ έχει περισσότερους τελικούς (31) αλλά χειρότερο ποσοστό (20/31).

Είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει σε τελικούς τον Ελβετό.

Ο Τζόκοβιτς εάν κατακτήσει πάντως το τρόπαιο θα γίνει ο πρώτος με ξεκίνημα 3/3 σε Grand Slam μετά από το 1969 και τον Ροντ Λέιβερ.

Για την 20η νίκη

Ο "Νόλε" έχει κατακτήσει μέσα στο 2021 το Australian Open, για 9η φορά, αλλά και το Roland Garros για 2η φορά στην καριέρα του.

Ο 34χρονος από το Βελιγράδι έφτασε στο Wimbledon με 14-0 νίκες σε Grand Slam και έχει φτάσει στις 19. Εάν κερδίσει τον Σαποβάλοφ πάει στο 20-0.

Λέτε να "καεί" στο 21;

Αυτός πάντως θα είναι ο 10ος ημιτελικός του στο Wimbledon και ο 41ος συνολικά σε Grand Slam.

Ασταμάτητος με Ντένις

Ο Σαποβάλοφ κάνει όνειρα για νίκη στον ημιτελικό αλλά ξέρει ποιος είναι το φαβορί. Άλλωστε ο "Νόλε" του το έχει δείξει 6 φορές.

Έξι παιχνίδι έχουν δώσει και έξι νίκες έχει ο Νόβακ.

Στο χόρτο θα είναι το πρώτο τους. Ο Τζόκοβιτς έχει 5 νίκες σε σκληρή επιφάνεια και μια σε χώμα.

Ημιτελικό δεν έχουν παίξει ξανά αλλά είχαν συναντηθεί στον τελικό στο Paris Masters 2019 με τον Σέρβο να κερδίζει με 6-3,6-4.

To No1 και το Νο12

Ότι και να γίνει στο παιχνίδι από την στιγμή που στο τουρνουά δεν συνεχίζει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραμείνει στο Νο1 κόσμου.

Ο Καναδός από την άλλη ξεκίνησε στο Wimbledon στο Νο12 και είναι ηδη στο No10.

Βέβαια για να επιστρέψει μετά από τον Σεπτέμβριο του 2020 στο top-10 θα πρέπει να περιμένει να δει τι θα κάνει ο Χούρκατς με τον Μπερετίνι αρχικά.

Εάν ο Πολωνός αποκλειστεί από τον Ιταλό ο Σαποβάλοφ θα είναι σίγουρα στο Νο10. Εάν κερδίσει ο Πολωνός πρέπει και εκείνος να αφήσει εκτός τον "Νόλε".

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα