Ώρα Wimbledon για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ώρα Wimbledon για τον Στέφανο Τσιτσιπά
O Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει την Δευτέρα (17:00) τον Φράνσις Τιαφό στον 1ο γύρο του Wimbledon στην 4η συμμετοχή του στο τουρνουά.

Μπορεί το Roland Garros και το χώμα να είναι το αγαπημένο Grand Slam και η αγαπημένη επιφάνεια του Στέφανου Τσιτσιπά αλλά ποτέ δεν έκρυψε το πάθος του και για το γρασίδι και το Wimbledon.

Πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού αυτό είναι το κορυφαίο τουρνουά στον κόσμο και αυτό καθιερώνει πρωταθλητές και φτιάχνει καριέρες.

Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει "χορτάσει" το Wimbledon αφού ξεκίνησε το 2017, το 2019 αποκλείστηκε στον 1ο γύρο και το 2020 λόγω του covid-19 δεν διεξήχθη.

Όλα και όλα έξι παιχνίδια έχει με απολογισμό 3 νίκες και 3 ήττες.

Μια νέα αρχή

Το είπε και στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας τενίστας πως έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων σε σχέση με το 2019.

Τότε ήταν ένας ανερχόμενος σταρ αλλά ασταθής τώρα όμως είναι σταθερός και είναι στο Νο4 στον κόσμο. Δεν έχει συμμετάσχει ξανά σε Grand Slam και γενικά σε τουρνουά ως Νο4!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κάνει την πρεμιέρα του την Δευτέρα (17:00, Novasports) απέναντι στον Φράνσις Τιαφό.

Θα παίξουν στο court 1 και το παιχνίδι τους είναι 2ο στη σειρά.

Το πρώτο τους παιχνίδι

Ο Έλληνας και ο Αμερικανός που έχει τις ρίζες του στη Σιέρα Λεόνε και γεννήθηκε για να παίζει τένις και να θαυμάζει τον Γιανίκ Νοά έχουν παράλληλη πορεία στο τένις.

Είναι γεννημένη το 1998 και οι δυο, βρέθηκαν σε πολλά τουρνουά στις μικρές ηλικίες αλλά ποτέ δεν έχουν παίξει σε Grand Slam ακόμη και σε κυρίως ταμπλό σε παιχνίδι της ATP.

Το 2018 θα συναντηθούν στο Μιλάνο στον όμιλο του Next Gen Series ATP Finals και ο Έλληνας είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού και κατέκτησε τελικά τον τίτλο.

Ένα χρόνο νωρίτερα είχαν παίξει στα προκριματικά του τουρνουά στο Τόκιο με τον Στέφανο να επικρατεί με 6-4,6-2.

Ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο4 κόσμου και ο Τιαφό στο Νο57. Έχει φτάσει έως το Νο29 και έχει και 1 τίτλο.

Το Wimbledon του Τσιτσιπά

Η καλύτερη πορεία του Έλληνα στο Wimbledon ήταν το 2018.

Ήταν στο Νο35 και είχε φτάσει στον 4ο γύρο για να τον αποκλείσει ο Τζον Ίσνερ που τότε ήταν στο Νο10.

Στον 3ο γύρο είχε αποκλείσει τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο ο οποίος ένα χρόνο αργότερα τον έβγαλε νοκ άουτ στον 1ο γύρο.

Το φανταστικό 2021

Ο Έλληνας τενίστας έχει 39-9 νίκες στο 2021 και ψάχνει την 40η νίκη του απέναντι στον Αμερικανό.

Σε Grand Slam έχει 10-2. Ηττήθηκε από τον Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του ΑΟ και από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.

Έχει 2 τίτλους στο χώμα αλλά δεν έχει τίτλο στην καριέρα του στο γρασίδι. Βάσει της κλήρωσης στο Wimbledon 2021 δεν θα παίξει με top-10 παίκτη πριν από τον ημιτελικό (Τζόκοβιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα