To Wimbledon "σταμάτησε" τους Βιλάντερ, Κούριερ και Τζόκοβιτς

To Wimbledon "σταμάτησε" τους Βιλάντερ, Κούριερ και Τζόκοβιτς
Ο Τζίμι Κούριερ, ο Ματς Βιλάντερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησαν σε μια χρονιά Australian Open και Roland Garros αλλά το Wimbledon τους χάλασε τα σχέδια.

Από την εποχή του Ροντ Λέιβερ κανείς τενίστας δεν έχει κατακτήσει μέσα σε μια χρονιά και τα 4 Grand Slam.

Ο Αυστραλός το κατάφερε το 1962 και το 1969 αλλά εν συνεχεία δεν βρέθηκε ούτε ένας τενίστας για να τον "αντιγράψει".

Εμπόδιο το Wimbledon

Ελάχιστοι στις δεκαετίες που ακολούθησαν πήραν τα 3 από τα 4 σε μια χρονιά. Ο Φέντερερ το πέτυχε 3 φορές, ο Τζόκοβιτς 2 φορές, ο Ναδάλ μια φορά όπως και ο Βιλάντερ.

Κανείς όμως δεν κατάφερε να κερδίσει σε μια χρονιά, μετά από τον Λέιβερ, το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon.

Ο πρώτος που έφτασε κοντά ήταν το 1988 o Σουηδός Ματς Βιλάντερ. Κέρδισε τα 2 πρώτα αλλά στο Wimbledon αποκλείστηκε στους "8" με 3-0 σετ από τον Μίλοσλαβ Μεσίρ.

Το 1992 (ξανά Ολυμπιακή χρονιά), ο Αμερικανός Τζίμι Κούριερ θα πάρει Australian Open και Roland Garros αλλά θα αποκλειστεί στον 3ο γύρο στο Wimbledon.

Τόσο ο Βιλάντερ όσο και ο Κούριερ δεν πήραν ποτέ στην καριέρα τους το Wimbledon.

Η περίπτωση του Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2016 (ξανά Ολυμπιακή χρονιά) κατέκτησε τίτλο στη Μελβούρνη και στο Παρίσι αλλά στο Λονδίνο τον απέκλεισε στον 3ο γύρο ο Αμερικανός Σαμ Κουέρι.

Ο Σέρβος ξανά σε Ολυμπιακή χρονιά (2021) έχει ήδη κερδίσει το Australian Open και το Roland Garros και θέλει να γίνει ο πρώτος που θα τα καταφέρει και στο Wimbledon για να κυνηγήσει έπειτα το ρεκόρ του Ροντ Λέιβερ.

Ο Τζόκοβιτς εν αντιθέσει με τους Βιλάντερ, Κούριερ έχει 5 τίτλους στο Wimbledon και ξέρει τον τρόπο για να το κερδίσει ξανά.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα