Η Σαμπαλένκα κόντρα στην Γκοφ για τη νέα πρωταθλήτρια στο US Open

Δημήτρης Ντζάνης
Η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Κόκο Γκοφ διεκδικούν τον τίτλο της νέας πρωταθλήτριαε στο US Open
Η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Κόκο Γκοφ διεκδικούν τον τίτλο της νέας πρωταθλήτριαε στο US Open, σε έναν τελικό ανοιχτό σε κάθε προγνωστικό.

Ο αποκλεισμός της Ίγκα Σβιόντεκ αυτόματα σήμανε προς το απλό γυναικών θα υπάρξει νέα πρωταθλήτρια στο US Open.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Κόκο Γκοφ θα βρεθούν αντιμέτωπες το βράδυ του Σαββάτου (9/9, 23:00, Eurosport 1) στο «Arthur Ashe Stadium» για τον τίτλο σε ένα τελικό που δεν χωρά προγνωστικά.

Η Σαμπαλένκα έχει την ευκαιρία να τα πάρει όλα στη Νέα Υόρκη. Μετά την ήττα της Σβιόντεκ από την Οσταπένκο στα προημιτελικά, η 25χρονη Λευκορωσίδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.1 και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον 2ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της μετά το Australian Open τον Ιανουάριο στη Μελβούρνη.

Για τη Σαμπαλένκα θα είναι ο 24ος τελικός της και θα παίξει για τον 13ο τίτλο της. Μέσα στο 2023 έχει παίξει σε πέντε τελικούς και μετά το Australian Open επικράτησε στο 1.000άρι της Μαδρίτης και στο 250άρι της Αδελαΐδας, ενώ ήταν φιναλίστ στο 1000άρι του Indian Wells και στο 500άρι της Στουτγάρδης.

Απέναντί της θα βρει την Κόκο Γκοφ, την πιο φορμαρισμένη παίκτρια στο tour τον τελευταίο μήνα. Η 19χρονη Αμερικανίδα πήγε στη Νέα Υόρκη έχοντας κατακτήσει τους τίτλους στην Ουάσινγκτον και στο 1000άρι του Σινσινάτι, από την αρχή ήταν στις παίκτριες που θα πήγαιναν μακριά στο US Open και να που τώρα θα παίξει για τον 1ο τίτλο της σε Grand Slam.

Για την Γκοφ είναι ο δεύτερος τελικός της σε Grand Slam, πέρυσι ηττήθηκε από τη Σβόντιεκ με 6-1, 6-3 στον τελικό τού Roland Garros, τώρα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Mετράει 11 διαδοχικές νίκες και μόλις μια ήττα στα τελευταία 18 παιχνίδια της.

Θα είναι ο 7ος τελικός στην καριέρα της και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της, αφού ο τελικός στο γαλλικό Όπεν είναι ο μόνος που δεν νίκησε. Με νίκη της η Γκοφ στον τελικό του US Openm, θα βρεθεί από το Νο.5, στο Νο.3 του κόσμου.

Το ζητούμενο για την Γκοφ είναι πώς θα επηρεαστεί, θετικά ή αρνητικά, από την πίεση να κατακτήσει τον τίτλο μέσα στη Νέα Υόρκη, μπροσά στους απαιτητικούς συμπατριώτες της. Η τελευταία παίκτρια από τις ΗΠΑ που το κατάφερε ήταν η Σλόαν Στέφενς το 2017, όταν σε έναν αμιγώς αμερικανικό τελικό νίκησε τη Μάντισον Κις με 6-3, 6-0.

Θα είναι η 6η φορά που οι Σαμπαλένκα και Γκοφ θα βρεθούν αντιμέτωπες. Η Γκοφ έχει τρεις νίκες, η Σαμπαλένκα επικράτησε στην τελευταία τους συνάντηση με 6-4, 6-0 τον Μάρτιο στο Indian Wells. H νικήτρια θα πάρει και έπαθλο τριών εκατομμυρίων δολαρίων, η ηττημένη τα μισά.


 

US OPEN Τελευταία Νέα