US Open: H USTA ξεκαθαρίζει για τον Τζόκοβιτς

Newsroom
US Open: H USTA ξεκαθαρίζει για τον Τζόκοβιτς
Η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ (USTA) με δήλωσή της ξεκαθαρίζει την κατάσταση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που θα είναι απόντας από το US Open.

Η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ (USTA) με δήλωσή της ξεκαθαρίζει την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, που απέσυρε τη συμμετοχή από το US Open, λίγο πριν από την κλήρωση της Πέμπτης (25/8).

Με δημοσίευμα του Tennis Majors, οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και η ομοσπονδία δεν είχε τη δυνατότητα να αιτηθεί ιατρική εξαίρεση για τον Τζόκοβιτς, προκειμένου να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να αγωνιστεί στο US Open. Κάτι που όπως σημειώνει έπρεπε να αιτηθεί ο ίδιος ο Σέρβος.

Σε δήλωσή της η USTA αναφέρει τα εξής: «H USTA βρισκόταν σε τακτική επαφή με διάφορα τμήματα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Τελωνείων και Συνοριακού Ελέγχου, καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, ενημερωθήκαμε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εξετάζει πλέον αιτήσεις τρίτων για εξαιρέσεις εθνικών συμφερόντων. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο από το άτομο που τις επιθυμεί και εξετάζονται από το αρμόδιο τμήμα ή τις αρχές σχετικά με την είσοδο μη εμβολιασμένων πολιτών εκτός ΗΠΑ».

.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα