US Open: Μοιράζει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια

Newsroom
US Open: Μοιράζει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια
Ίλιγγο προκαλούν τα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στους παίκτες στο φετινό US Open από τα προκριματικά μέχρι τους τελικούς, τα ποσά που ανακοινώθηκαν.

Τρελά χρηματικά έπαθλα θα μοιραστούν στο US Open, που αρχίζει στη Νέα Υόρκη στις 28 Αυγούστου. Όπως ανακοινώθηκε το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας νέο ρεκόρ μετά τα 57,5 εκατ. δολάρια που δόθηκε στη διοργάνωση του 2021.

Το ποσό που θα δίνεται σε κάθε γύρο αυξάνεται σε σχέση με πέρυσι, με τον πρωταθλητή και την πρωταθλήτρια στο απλό να λαμβάνει από 2,6 εκατ. δολάρια και τον-τη φιναλίστ από 1.3 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.

Η παρουσία στον 1ο γύρο αντιστοιχεί με 80.000 δολάρια και στο 2ο γύρο τα χρηματικό έπαθλο ανεβαίνει στα 121.000 δολάρια αντίστοιχα, ποσά που αντιστοιχούν σε αύξηση 85% και 57% από το 2016 σε άνδρες και γυναίκες.

Στα προκριματικά το US Open θα διανείμει 6,25 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 223% από το 2016, όταν τα αντίστοιχα χρήματα ήταν στο 1,4 εκατ. δολάρια. Ο παίκτης ή η παίκτρια που θα φθάσει μέχρι τον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών θα λάβει 44.000 δολάρια.

H ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ κατέληξε σε αυτούς τα χρηματικά έπαθλα, έπειτα από συνεννόηση με τα Συμβούλια Παικτών WTA και ATP, με έμφαση στην αύξηση των κερδών των παικτών που αγωνίζονταν σε προηγούμενους γύρους.

 

US OPEN Τελευταία Νέα