US Open: Ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος τενίστας σε προημιτελικά ενός grand slam μετά από 31 χρόνια

Κώστας Ευθυμιάδης
US Open: Ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος τενίστας σε προημιτελικά ενός grand slam μετά από 31 χρόνια
Ο Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο US Open και έγινε ο νεαρότερος που θα παίξει στους «8» σε grand slam από το 1990.

Από το Νο55, ο Κάρλος Αλκαράθ αναμένεται να κάνει τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την εκπληκτική του πορεία στο US Open. Μια πορεία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη καθώς ο Ισπανός βρίσκεται στα προημιτελικά.

Μετά την νίκη του επί του Τσιτσιπά, απέκλεισε και τον Γκόγιοβτσικ με 3-2 σετ και έφτασε στα προημιτελικά, σε ηλικία 18 ετών. Είναι ο νεαρότερος τενίστας που φτάνει στα προημιτελικά ενός grand slam μετά τον Μάικλ Τσανγκ που το 1990 είχε πετύχει το ίδιο στα 18 του χρόνια, στο Roland Garros.

Ο νεαρός τότε Τσανγκ, είχε αποκλειστεί στους «8» από τον Αγκάσι, ο οποίος έφτασε ως τον τελικό (για να χάσει από τον Αντρες Γκόμεζ από τον Ισημερινό). Την προηγούμενη χρονιά βέβαια, σε ηλικία 17 ετών και 3 μηνών, ο Τσανγκ είχε κατακτήσει το ίδιο τουρνουά.

Ο Αλκαράθ έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει και να φτάσει στα ημιτελικά, αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Φελίξ Ογκέρ Αλασίμ.

«Είμαι σούπερ ενθουσιασμένος γιατί πρώτη φορά φτάνω σε δεύτερη εβδομάδα σε grand slam. Είναι δύσκολο να τα καταφέρνεις, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια με πέντε σετ. Ελπίζω να έχω κι άλλες δεύτερες εβδομάδες στην καριέρα μου. Δεν περίμενα πάντως να φτάσω ως εδώ» ανέφερε ο Αλκαράθ μετά την πρόκρισή του επί του Γκόγιοβτσικ.

 

US OPEN Τελευταία Νέα