Τσιτσιπάς - Σαποβάλοφ: Τα 2 μέλη του top-10 χωρίς πρόκριση στους "16" σ' όλα τα Grand Slam

Newsroom
Τσιτσιπάς - Σαποβάλοφ: Τα 2 μέλη του top-10 χωρίς πρόκριση στους "16" σ' όλα τα Grand Slam
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντένις Σαποβάλοφ είναι οι μοναδικοί τενίστες του top-10 που δεν έχουν 4χ4 προκρίσεις στον 4ο γύρο στα Grand Slam.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέτυχε για άλλη μια φορά να συνεχίσει στην 2η εβδομάδα, δηλαδή να προκριθεί στον 4ο γύρο του US Open.

Το 2020 τον απέκλεισε στον 3ο γύρο ο Μπόρνα Τσόριτς, το 2021 ο Κάρλος Αλκαράθ και έτσι το Νο3 κόσμου δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το παζλ των προκρίσεων στον 4ο γύρο και στα 4 Grand Slam.

Στo Australian Open έχει 2 ημιτελικούς, στο Roland Garros έναν τελικό, στο Wimbledon μια πρόκριση στον 4ο γύρο αλλά στο US Open έχει 2 αποκλεισμούς στον 3ο γύρο.

Ο Έλληνας τενίστας δεν είναι ο μοναδικός του top-10 που δεν τα έχει καταφέρει. Υπάρχει και ο Ντένις Σαποβάλοφ που είναι στο Νο10.

Ο Καναδός έχει φτάσει έως τον 3ο γύρο στο Australian Open και έως τον 2ο στο Roland Garros. Έχει ακόμη ημιτελικό στο Wimbledon και προημιτελικό στο US Open.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έως και φέτος μετρούσε 4 αποκλεισμούς στον 1ο γύρο του Roland Garros αλλά αυτή τη χρονιά έφτασε στους "8".

Φυσικά ο Ρώσος έχει τελικό στο US Open και στο Australian Open καi 4o γύρο στο Wimbledon.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έχει 3 προημιτελικούς στα 3 Grand Slam και 4ο γύρο στο Wimbledon ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει 2 προκρίσεις στον 4ο γύρο στο Wimbledon και 2 ημιτελικούς και έναν τελικό στα άλλα Grand Slam.

O Ντομινίκ Τιμ έχει τελικούς στο Australian Open και στο Roland Garros, τίτλο στο US Open και 4ο γύρο στο Wimbledon ενώ ο Ματέο Μπερετίνι έχει 4ο γύρο στο AO, τελικό στο Wimbledon, ημιτελικό στο US Open και προημιτελικό στο Παρίσι.

Φυσικά τα μέλη του Big-3, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν κερδίσει και τα 4 Grand Slam.

 

US OPEN Τελευταία Νέα