Γ. Αφρουδάκης: «Θα ξεπεράσει τα 25 o Τζόκοβιτς, μπορεί το US Open o Στέφανος»

Γ. Αφρουδάκης: «Θα ξεπεράσει τα 25 o Τζόκοβιτς, μπορεί το US Open o Στέφανος»
Ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Γιώργος Αφρουδάκης δηλώνει φανατικός με το τένις και μιλάει στο Gazzetta για το φαινόμενο Τζόκοβιτς αλλά και τον Βουλιαγμενιώτη Τσιτσιπά.

Μπορεί η μοίρα να τον.... οδήγησε στην πισίνα και να μας χάρισε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης με 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και με μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι το τένις.

Ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, Γιώργος Αφρουδάκης, που την Δευτέρα θα πετάξει για το Τόκιο για να βρεθεί για 6η φορά στο Ολυμπιακό χωριό, αυτή τη φορά όχι όμως για ν' αγωνιστεί αλλά ως επικεφαλής της αποστολής της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, δεν χάνει αγώνα τένις.

Τα παιδιά του παίζουν τένις και εκείνος παρακολουθεί τα πάντα. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο τουρνουά και είναι απόλαυση να συζητάς μαζί του για το άθλημα που στην Ελλάδα έχει ως καλύτερο εκπρόσωπο έναν συντοπίτη του, τον Στέφανο Τσιτσιπά.

αφ

Γιατί τον Γιώργο Αφρουδάκη και τον Στέφανο Τσιτσιπά εκτός από την αγάπη τους για το τένις τους ενώνει και ο τόπος τους, η Βουλιαγμένη.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης που είναι πλέον α' αντιπρόεδρος στην ΚΟΕ μίλησε στο Gazzetta για το "φαινόμενο" Τζόκοβιτς αλλά και για τον Τσιτσιπά.

«Θα ξεπεράσει τα 25 ο Τζόκοβιτς»

Ο "Άφρου" με τον "Νόλε" γνωρίστηκαν πριν από χρόνια στο Ολυμπιακό χωριό στο Πεκίνο.

Ο πρωτάρης τότε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Τζόκοβιτς μίλησε για αρκετή ώρα με τον Αφρουδάκη που έφτανε τις 4 Ολυμπιακές συμμετοχές στην Κίνα και οι πιο πολλές κουβέντες τους ήταν στα ελληνικά.

«Το αγαπώ το τένις και είναι αλήθεια παρακολουθώ τα πάντα. Δεν μπορείς να πεις ποιος είναι ο καλύτερος αλλά εδώ και χρόνια λέω ότι ο Τζόκοβιτς θα πάρει περισσότερα Grand Slam από όλους», μας λέει ο Αφρουδάκης λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του Wimbledon από τον "Νόλε".

νολε

Συνεχίζοντας αναλύει την σκέψη του: «Αν θυμάσαι ο Φέντερερ τα σάρωσε όλα για κάποια χρόνια αλλά για 4-5 χρόνια δεν πήρε Grand Slam.

Επανήλθε όμως και στα 35-36 πήρε 3 τίτλους. Ο Ελβετός είναι πολύ βαρύ κορμί και τα κατάφερε. Σκέφτηκα ότι ο Σέρβος που είναι πιο ελαστικός θα μπορεί στην ίδια ηλικία ή και πιο μετά να κερδίζει ακόμη Grand Slam. Νομίζω ότι θα τα ξεπεράσει τα 25».

«Μπορεί το US Open o Τσιτσιπάς»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν σε λίγες ημέρες αλλά ο κόσμος του τένις περιμένει το τέλος Αυγούστου για να ξεκινήσει το US Open.

Το ερώτημα είναι εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πάρει και το 4ο Grand Slam μέσα στο 2021. O Γιώργος Αφρουδάκης απαντά: «Δύσκολα. Νομίζω δεν θα είναι στην κατάσταση που πρέπει τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δυο του Big-3. Αυτή είναι η εκτίμηση μου.

τσ

Εάν θυμάσαι το US Open πάντα είχε τις πιο σημαντικές εκπλήξεις ως προς τον νικητή και "έσπαγε" την κυριαρχία του Big-3. Ο Τσιτσιπάς μπορεί να το κατακτήσει. Έχει και άλλα παιδιά όπως είναι ο Μεντβέντεφ. Μακάρι να είναι καλά ο Στέφανος και να φτάσει στον τελικό».

«Δεν θα είναι το ίδιο το τένις»

Πάντως αυτό που έχει μπει εδώ και χρόνια ως θέμα συζήτησης είναι πως θα είναι το τένις μετά από τους Big-3. Η γνώμη του "Άφρου": «Δεν θα έχει καμία σχέση. Θ' αλλάξει. Σίγουρα υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Στέφανος αλλά αυτή την χρυσή εποχή δεν θα την ξαναδούμε.

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να φτάσει στο επίπεδο τους. Πάντως βλέπω στην πιο νέα γενιά καλούς παίκτες αλλά περιμένω να δω πως θα εξελιχθούν».

 

US OPEN Τελευταία Νέα